Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Στουρνάρα, εκπροσωπείς μιντιακά, εργολαβικά, τραπεζικά, συνδικαλιστικά, συντεχνιακά, μεγαλοπρομηθευτών του δημοσίου κ.λπ.συμφέροντα!

Οι σχέσεις Στουρνάρα με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είναι πολύ τεταμένες. Φαίνεται ότι ανέλαβε να τους εκπροσωπήσει εναντίον του Στουρνάρα ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης. Η επίθεσή του στον Υπουργό Οικονομικών είναι ...


τουλάχιστον σφοδρή.
Ο Στουρνάρας επιμένει ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται, άρα ας τους δώσει να καταλάβουν τι εστί χαράτσι και άλλα φρούτα φορολογικά.
Στο σημερινό κυριακάτικο "ΒΗΜΑ", φέρεται να δήλωσε: " Είμαι εδώ ως τεχνοκράτης για να λέω την αλήθεια, δεν έχω ανάγκη πολιτικής καριέρας".
Κάτι που ακούγεται ως απειλή παρά ως δήλωση τεχνοκράτη ανδρός, που έχει καταλάβει τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα.
 Αποδίδει μάλιστα τις αντιδράσεις σε οργανωμένα συμφέροντα πλουσίων, που εκπροσωπούνται δημόσια από ακραίες φωνές του φιλελευθερισμού όπως ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος και η Μιράντα Ξαφά αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία του επιτέθηκε δριμύτατα στη Βουλή.

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση Σκυλακάκη στο Στουρνάρα: 
«Ο υπουργός Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, δεν παρανομεί μόνο, φορολογώντας ανύπαρκτες περιουσίες μέσω των ψεύτικων αντικειμενικών αξιών, αλλά βαυκαλίζεται για το ποιοι αντιδρούν στην ακραία και αντικοινωνική πολιτική δήμευσης περιουσιών και εξόντωσης των φορολογουμένων, την οποία ακολουθεί», δηλώνει ο πρόεδρος της Δράσης Θ.Σκυλακάκης, απαντώντας σε όσα φέρεται να ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας.
 «Έχοντας αναλάβει τον αγώνα κατά της παράνομης και εξοντωτικής φορολογίας, τον ενημερώνουμε ότι στους 59.000 ανθρώπους που ήδη στηρίζουν επώνυμα την προσπάθειά μας, περιλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι από ολόκληρη την Αττική (μεταξύ των οποίων και από την Κυψέλη, το Περιστέρι, τη Νέα Ιωνία, τη Νίκαια, το Αιγάλεω, την Καλλιθέα, τον Πειραιά, κ.λπ.) ενώ το 46% βρίσκεται εκτός Αττικής (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Βόλος, Ρόδος, Κέρκυρα, Καβάλα, Λάρισα, Ιωάννινα, Δράμα, Σέρρες, Κατερίνη, Κοζάνη, Λαμία, Χαλκίδα, Ξάνθη, Κόρινθος, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Καλαμάτα, Καστοριά κλ.π.)», σημειώνεται.
 Σε προσωπικό τόνο, αναφέρεται ακόμα: «Του υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο ίδιος έχει προϋπολογίσει ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν πρόκειται να πληρώσουν αυτό το φόρο, γιατί δεν μπορούν να τον πληρώσουν.
Για αυτό και η Δράση –αδιαφορώντας για τις επιθέσεις που δέχεται- θα συνεχίσει τον αγώνα για λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος. Θα αγωνιστούμε με κάθε θεμιτό νομικό και πολιτικό μέσο μέχρι να ανατραπεί η ακραία αυτή φορολογία.

 »Τέλος, σε ό,τι αφορά τα περί οργανωμένων συμφερόντων υπενθυμίζουμε στον υπουργό Οικονομικών ότι βρίσκεται στη θέση αυτή γιατί υπηρετεί δύο κόμματα που χρωστούν δανεικά κι αγύριστα στις κρατικές τράπεζες 270 εκ. ευρώ και γύρω από τα οποία διατάσσονται και εξυπηρετούνται σήμερα τα πιο ισχυρά και οργανωμένα συμφέροντα που υπάρχουν στη χώρα (μιντιακά, εργολαβικά, τραπεζικά, συνδικαλιστικά, συντεχνιακά, μεγαλοπρομηθευτών του δημοσίου κ.λπ.), των οποίων την πολιτική στήριξη απολαμβάνει εν αφθονία η κυβέρνηση Σαμαρά. Όποιος έχει μάτια βλέπει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: