Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Αύριο η κρίσιμη ημέρα για τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Ηρακλείου #ertopen

Αύριο αναμένεται να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η αγωγή των 20 εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου και του Τηλεοπτικού Σταθμού Κρήτης. 
 Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στις 18 Νοεμβρίου, ωστόσο τελικά αναβλήθηκε καθώς η πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου ζήτησε και ...

 κέρδισε αναβολή λόγω "μη πλήρους γνώσης της υπόθεσης και κατάλληλης προετοιμασίας"και επικαλούμενο αδυναμία στην πρόσβαση των φακέλων των εργαζομένων. λόγω της κατάληψης στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ...

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ-ΕΡΑ Ηρακλείου: 
"Για τις 2 Δεκεμβρίου προσδιορίστηκε στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου, η εξ αναβολής συζήτηση της αγωγής των 20 εργαζομένων Ηρακλείου της ΕΡΤ, ύστερα από το προσχηματικό αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου, περί «μη πλήρους γνώσης της υπόθεσης και κατάλληλης προετοιμασίας». 
Για μας, τους εργαζόμενους στην Ε.ΡΑ. Ηρακλείου και τον Τηλεοπτικό Σταθμό Κρήτης, η στάση αυτή χαρακτηρίζεται ως φυγομαχία, ως υπεκφυγή ενώπιον της δικαιοσύνης, όσων αποφάσισαν το αντιδημοκρατικό, πραξικοπηματικό και παράνομο κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. 
Επί 5,5 μήνες, για την ακρίβεια επί 168 ημέρες, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, παλεύουμε για το αυτονόητο. 

Ωστόσο, παρά τον αγώνα και την αγωνία μας για την έκβαση της υπόθεσής μας, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε και δημόσια όλους όσοι αγωνίζονται στο πλευρό μας, συμμεριζόμενοι ότι το αγαθό της ενημέρωσης και του πολιτισμού είναι δημόσιο, όπως και το δικαίωμά μας στην εργασία αυτονόητο. 
 Έτσι λοιπόν, ευχαριστούμε τις Ενώσεις Συντακτών της χώρας και τις Ομοσπονδίες του κλάδου, τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, την ΕΛΜΕ και τους Πολίτες 
Κατά του Χρέους που με πρόσθετες παρεμβάσεις στην αγωγή μας, μας κατέστησαν σαφές ότι στην κρίση κανείς δεν είναι μόνος του και ότι υπάρχουν κοινωνικές εφεδρείες. Ευχαριστούμε ακόμα, κάθε φορέα συλλογικότητα και κάθε απλό πολίτη που καθημερινά μας συμπαραστέκεται. 
 Ο αγώνας για αδέσμευτη ενημέρωση, για ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση, συνεχίζεται."

Δεν υπάρχουν σχόλια: