Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Μνήμες τρομοκρατίας στη Ντόρα Μπακογιάννη όταν έντεκα χρόνια πριν δεχόταν επίθεση με καραμπίνα [13ΔΕΚ2002]

13 Δεκεμβρίου 2002 και η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ κατεβαίνει από το πολιτικό της γραφείο, δέχεται ένοπλη επίθεση. Μόλις η κυρία Μπακογιάννη μπαίνει στο αυτοκίνητό της μαζί με την αστυνομικής της συνοδεία ένας άνδρας από ...

σχετικά κοντινή απόσταση σηκώνοντας την καραμπίνα που κρατούσε σημαδεύει και πυροβολεί το αυτοκίνητό της. Τα σκάγια δεν βρίσκουν το στόχο τους, όμως τραυμάτισαν στον αυχένα και την ωμοπλάτη έναν από τους αστυνομικούς της Δημάρχου, τον Γιώργο Λυμπερίου αλλά και η ίδια τραυματίζεται ελάχιστα, μόνο από τα θραύσματα των τζαμιών του αυτοκινήτου.

Κόσμος που βρισκόταν στην περιοχή αλλά και συνεργάτες της κας Μπακογιάννη αμέσως μετά την επίθεση έτρεξαν και λίγο αργότερα έπιασαν τον δράστη, τον 35χρονο Γιώργο Σανδάλη.
Η επίθεση έγινε στις 14:55 στη διασταύρωση των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αμαλίας, πολύ κοντά στο γραφείο της κ. Μπακογιάννη και όπως έγινε λίγο αργότερα γνωστό ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Ανακοίνωση της Αστυνομίας για την ένοπλη επίθεση κατά της βουλευτού κ. Ντόρας Μπακογιάννη:
Ο δράστης Γεώργιος Σανδάλης
Σήμερα και περί ώρα 14.50, στη συμβολή της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τη Λεωφόρο Συγγρού, ο Γεώργιος ΣΑΝΔΑΛΗΣ του Αργυρίου και της Ευφροσύνης, που γεννήθηκε το 1967 στον Αγιο Γεώργιο Βοιωτίας, κάτοικος Αιγάλεω - Διγενή Ακρίτα 25, Μηχανικός Αυτοκινήτων, πυροβόλησε με κοντόκανη κυνηγετική καραμπίνα, ιταλικής προέλευσης, μάρκας LUIGI FRANCHI, διαμετρήματος 12 GAUGE, με αριθμό σειράς D 98451, κατά του αυτοκινήτου της κας Ντόρας Μπακογιάννη, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Στο όχημα, εκτός από την κα. Ντόρα Μπακογιάννη, επέβαιναν ο οδηγός της και ένα μέλος της προσωπικής της φρουράς. Αποτέλεσμα του πυροβολισμού ήταν να τραυματιστεί ο οδηγός του αυτοκινήτου, Αστυφύλακας Γεώργιος ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ, του Αριστείδη, που γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με περιπολικό στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει διαμπερές τραύμα στον τράχηλο, χωρίς να έχει πληγεί κανένα ζωτικό όργανό του και είναι εκτός κινδύνου.
Η Βουλευτής κα Ντόρα Μπακογιάννη τραυματίστηκε όλως ελαφρώς στο πρόσωπο και στο αριστερό χέρι. Μεταφέρθηκε αμέσως με περιπολικό, κατόπιν επιθυμίας της, στον Ευαγγελισμό.
Ο δράστης μετά την πράξη του πεζός έσπευσε να απομακρυνθεί προς την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καταδιωκόμενος από τον Ειδικό Φρουρό Σταμάτιο ΠΕΠΑ του Ιωάννη και της Βασιλικής, που γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων, ο οποίος διήρχετο τυχαία και αντιλήφθηκε τον δράστη να απομακρύνεται κρατώντας όπλο.
Αμέσως ενημέρωσε τον Ειδικό Φρουρό Αναστάσιο ΒΟΥΒΑΛΙΔΗ του Ξενοφώντα, ο οποίος εκτελούσε Υπηρεσία σκοπού στην Ισπανική Πρεσβεία (Αρεοπαγίτου 21) και από κοινού συνέλαβαν τον δράστη, αφού προηγουμένως τον ακινητοποίησαν με προτεταμένα τα όπλα τους.
Ο δράστης οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου και ανακρίνεται υπό την εποπτεία του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Δημητρίου ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ.
Ο δράστης παρουσιάζει εμφανή ψυχολογικά προβλήματα και το έτος 1997 υπεβλήθη σε αναγκαστική ψυχιατρική νοσηλεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: