Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μπουτάρης, η Γαϊτάνη, το dress code… …και άλλες ιστορίες πολιτικοδημοσιογραφικής φαιδρότητας (και λαϊκοδεξιού κοινωνικού ελέγχου)

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς μέσα σε μία μέρα, στο ίδιο μέσο, μπορεί να βρει κανείς το ίδιο θέμα (ας το βαφτίσουμε συνοπτικά: «dress code και πολιτικά πρόσωπα») με τέτοια αντιστροφή θέσης που μόνο έκπληξη και γέλιο μπορεί να προκαλέσει. 
Εξίσου εντυπωσιακό είναι πως την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καταγγέλλεται για το ...

πόσο «μονόχνωτος», «βαρετός», «by the book» είναι, αν και 30άρης, επειδή δεν τολμά να θέσει «σε διαθεσιμότητα τον υποκριτοφύλακα που φυλάει όσους ασχολούνται με τα δημόσια πράγματα» (όπως ο «αδιαμεσολάβητος» και «ακομπλεξάριστος», Μπουτάρης), ενώ την Παρασκευή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη, καταγγέλλεται ακριβώς για τον ανάποδο λόγο: πώς, δηλαδή, τολμάει να στέλνει για περίπατο το dress code της Βουλής, εμφανιζόμενη με «ξεχειλωμένη μπλούζα», ενώ μιλάει για τον κρατικό προϋπολογισμό. 
Παραθέτουμε εδώ τα δύο αριστουργηματικά δημοσιεύματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για άρθρα επί άρθρων: από το πόσο υποκριτές μπορεί να είναι οι καταγγέλλοντες τους «υποκριτοφύλακες» μέχρι το χάος που χωρίζει την αντιμετώπιση των αντρών πολιτικών σε σχέση με τις γυναίκες πολιτικούς από τα media, αλλά ακόμη και τις εξωφρενικά γελοίες διαστάσεις που αποκτά μέρα με τη μέρα ο μαινόμενος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πόλεμος.
 Για την ώρα, μετά από μια ματιά, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του και μέχρι να αποφασίσουν πώς ακριβώς θέλουν να ντυνόμαστε, ας φοράμε ό,τι μας κάνει να νιώθουμε ευχάριστα, με μια προτίμηση σ’ εκείνα που δε θα μας στενεύουν στις μάχες που έχουμε μπροστά μας. 

 ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ: 
  • «Η εκλογή Μπουτάρη από μόνη της ήταν μια επαναστατική επιλογή, ακατέργαστη, αγνή, "αφελής", ριζοσπαστική και βλέποντας κανείς τον "over-sixties" δήμαρχο να εκθέτει γυμνά την προσωπικότητά του, προκαλεί συνειρμούς για το πόσο βαρετός, μονόχνωτος, "by the book" είναι ο Τσίπρας, που είναι και κοντά 30 χρόνια μικρότερος του». 
  • Και ακόμη: «Ο Μπουτάρης είναι προφήτης της προόδου και γι αυτό κινδυνεύει να μην τον καταλάβουν και να μην τον αποδεχτούν τώρα που είναι ενεργός. Ο Μπουτάρης ταυτόχρονα έχει μια αδιαμεσολάβητη προσωπικότητα, που την εκφράζει ακομπλεξάριστα, "εξωκειμενικά", αυθόρμητα, όπως ακριβώς θα έπρεπε να κάνει κάθε νέος πολιτευτής, που οι πολιτικές του αρτηρίες δυστυχώς φράζουν από το λίπος του καθωσπρεπισμού, της υποκρισίας, του political correct». 
  • Και τέλος: «Πώς ο Κοροβέσης έλεγε στους "ανθρωποφύλακες" ότι για να αισθανθούμε ελεύθεροι θα πρέπει να σκοτώσουμε τον μπάτσο που κρύβουμε μέσα μας, έτσι και ο Μπουτάρης με το παράδειγμα του μας παροτρύνει να θέσουμε σε διαθεσιμότητα τον υποκριτοφύλακα που μας έχουν επιβάλει να μας φυλάει με όσους ασχολούμαστε με τα δημόσια πράγματα». 
Μόλις μία μέρα μετά… 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ: 
  • «Κέρδισε τις εντυπώσεις! Mε μαλλί που ταιριάζει σε ροκ σταρ, ξεχειλωμένο ριγέ μπλουζάκι με μια νεκροκεφαλή και "ανατρεπτικά" σκουλαρίκια εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για να μιλήσει επί του... κρατικού προϋπολογισμού του 2014 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη». 
  • Και ακόμη: «Όπως φαίνεται και από την εμφάνιση αυτή της βουλευτού Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ το dress code που είχε επιβληθεί μετά και το σάλο που είχε ξεσπάσει μετά την περιβόητη εμφάνιση στην Ολομέλεια της Ραχήλ Μακρή με τον παπαγάλο πάει περίπατο». 

 - See more at: http://left.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια: