Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

¨3 Bloggers vs 58¨ : Συνάντηση χθες στο free thinking zone

Μπλόγκερς από την ¨Κόκκινη Πιπεριά¨, το ¨Μη Μαδάς την Μαργαρίτα¨ και το ¨Φελέκι¨ συναντήθηκαν εχθές στο free thinking zone στην Σκουφά με τους εκπροσώπους της πρωτοβουλίας των 58: ...

¨Δημήτρη Σκάλκο, Πασχάλη Αγανίδη, Παναγή Παναγιωτόπουλο, Μάνο Επιτροπάκη και την Μελίτα Γκουρτσογιάννη.¨ 

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα τους αφορούσε τις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, την διέξοδο από την κρίση, τις μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο, την ανεργία, την κατάσταση της Ευρώπης αλλά και την επικοινωνία. 

Η κουβέντα δεν άργησε να ζεσταθεί για τα καλά, καθώς από το πρώτο τέταρτο το κοινό είχε ήδη γεμίσει ασφυκτικά τον χώρο με πολλούς να παρακολουθούν και όρθιοι. γεμάτο το free thinking zone γεμάτο το free thinking zone 
 Αξιοσημείωτο είναι ότι τόσο οι Μπλόγκερς αλλά και οι εκπρόσωποι των 58, μίλησαν ουσιαστικά και χωρίς να μακρυγορούν αφήνοντας έτσι αρκετό χρόνο για να διεξαχθεί κουβέντα με το κοινό και να τεθούν ερωτήσεις. 
Αρκετοί νέοι άνθρωποι που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, τοποθετήθηκαν, έθεσαν ερωτήματα και έδειξαν πως αυτός ο σύγχρονος, ζωντανός τρόπος διαλόγου τους προκαλεί το ενδιαφέρον και κερδίζει την συμμετοχή τους. 
Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι, γεμάτοι με δημιουργικές σκέψεις και προβληματισμούς, εξαιτίας και της ίδιας της μορφής που πήρε η κουβέντα πέρα και έξω από στημένα στεγανά. 
 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλές προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, της δημοσιογραφίας, της πολιτικής και ενεργοί πολίτες τόσο στην αυτοδιοίκηση αλλά και σε διάφορες συλλογικότητες με κοινωνική αναφορά, εμπλουτίζοντας την ακόμα περισσότερο και με τις δικές τους τοποθετήσεις. 
Ο χθεσινός πετυχημένος διάλογος και η μεγάλη συμμετοχή, παρά την δύσκολη μέρα που διεξάχθηκε, μιας και η Δευτέρα για τους περισσότερους είναι το ξεκίνημα ενός ήδη επιβαρυμένου προγράμματος, αποδεικνύει πολλά. 
Η πραγματική αλληλεπίδραση, το ελαστικό πλαίσιο του διαλόγου κόντρα στους παράλληλους μονολόγους που συνηθίζονται στην πλειοψηφία των εκδηλώσεων με πολιτικό περιεχόμενο και η χρήση των σύγχρονων μορφών επικοινωνίας μπορούν να κερδίσουν τόσο την συμμετοχή αλλά και τον χαμένο ενθουσιασμό, ακόμα και των νέων ανθρώπων όπως έδειξη η χθεσινή τους συμμετοχή και παρουσία. Μπλόγκερς και 58 άνοιξαν τον δρόμο, ελπίζουμε να παρακολουθήσουμε και να μοιραστούμε και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με πραγματική αλληλεπίδραση.
Οι διευθύνσεις των blogs που συμμετείχαν:
Πηγή: http://peiraiotika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: