Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Ο Κεδίκογλου δεν θυμάται την αποστασία Σαμαρά. Δεν πρέπει να μιλάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου!

Με ευθείες βολές εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα πυρά περί «πρόσκλησης σε αποστασία» που διατυπώνονται από κυβερνητικής πλευράς για τις «ανοιχτές πόρτες» τις οποίες δείχνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όσους ...

βουλευτές αποφασίσουν να ρίξουν την κυβέρνηση. 
Την υπεράσπιση της κυβέρνησης Σαμαρά ανέλαβε ο Κεδίκογλου, ο οποίος αποφάσισε να διδάξει νέα ιστορικά ήθη στους Έλληνες. Φορτώνει τα αμαρτήματα του αφεντικού του στους αντιπάλους, οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν ποτέ κυβερνήσει!
Στρατηγική βέβαια της κυβέρνησης και των εφημερίδων της Κυβερνήσεως είναι να γίνεται αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, έτσι ώστε να ξεχνιέται ο κόσμος και να μην βλέπει την πανικόβλητη και ετοιμόροπη κυβέρνηση που έχει βάλει ως στόχο της να αυξάνει φόρους, να κόβει μισθούς και συντάξεις και να ποδοπατεί κατακτήσεις και δικαιώματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο, αναφέροντας ότι οι αναφορές σε αποστασία θα έκαναν τον πρωθυπουργό «να ξεροκαταπίνει» και ότι «δεν πρέπει να μιλάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»:
«Μάλλον του ξέφυγε του κ. Κεδίκογλου η αναφορά στον όρο αποστασία και θα έκανε τον πρωθυπουργό να ξεροκαταπίνει, όταν όλοι θυμόμαστε την αποστασία Σαμαρά από την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, αλλά και την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού πως αν κάποιος κυβερνητικός βουλευτής καταψηφίσει τον νόμο για τα ακίνητα και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η αποχώρησή του θα αντικατασταθεί από κάποιον άλλο που θα προστρέξει. Τελικά, είναι σοφός ο λαός που λέει πως "δεν πρέπει να μιλάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: