Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Απάντηση του Γιάννη Οικονόμου για το συνδικαλιστή Κολλά!

Απάντηση έστειλε ο Γιάννης Οικονόμου για το δημοσίευμα των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ που αφορούσε τον γνωστό συνδικαλιστή των οδικών συγκοινωνιών, Ανδρέα Κολλά. 
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης ενώ λέει ...

χαρακτηριστικά ότι "οι πρακτικές και τα γεγονότα στα οποία είχε πρωταγωνιστήσει με την συνδικαλιστική του ιδιότητα εκείνη την περίοδο είναι απολύτως καταδικαστέα". 

Διαβάστε την απάντηση: 

"Ο συνδικαλιστής που υποτίθεται ότι ¨βόλεψα¨ είναι υπάλληλος της ΟΣΥ, που εξαιτίας θέσεων που κατείχε στο συνδικαλιστικό κίνημα (σωματείο ΕΘΕΛ, ΓΣΕΕ) είχε αλλεπάλληλες απαλλαγές με αποτέλεσμα να μην έχει εργαστεί στην εταιρεία για περισσότερο από δύο δεκαετίες. 
 Μετά την μη επανεκλογή του στην ΓΣΕΕ κατά την διάρκεια της τελευταίας εκλογικής διαδικασίας επέστρεψε στην εταιρεία. 
Η μακροχρόνια απουσία του, ή πάνω από δύο δεκαετίες απόχη από τα καθήκοντα του λόγω των συνδικαλιστικών απαλλαγών που είχε, καθώς και η ιδιαιτερότητα σε θέματα ασφάλειας του επαγγέλματος του οδηγού, είχαν σαν αποτέλεσμα, υπηρεσιακοί παράγοντες της εταιρείας να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στην πιθανότητα να εργαστεί άμεσα ως οδηγός. 
Με αυτό το δεδομένο και για να μην πληρώνεται από την επιχείρηση χωρίς αντικείμενο, τοποθετήθηκε στην συγκεκριμένη θέση προκειμένου να συνεργαστεί με τις υπηρεσίες που ασχολούνται στην ΟΣΥ με θέματα ασφάλειας των εργαζομένων. 
Με τον τρόπο αυτό μετά από πάρα πολλά χρόνια που είχε να εργαστεί για την επιχείρηση, θα εργάζεται για την εταιρεία από την οποία πληρώνεται.
Για την τοποθέτηση του σε αυτή την θέση έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ασχολούταν με αντίστοιχα θέματα στην ΓΣΕΕ. 
Θα ήθελα επίσης να ξεκαθαρίσω ότι η τοποθέτηση αυτή δεν συνεπάγεται καμία προαγωγή ή την παραμικρή αύξηση των αποδοχών του. 
 Τέλος, σε ότι με αφορά ( και για όσους με γνωρίζουν λίγο περισσότερο αυτό είναι αυτονόητο) ξεκαθαρίζω πως οι πρακτικές και τα γεγονότα στα οποία είχε πρωταγωνιστήσει με την συνδικαλιστική του ιδιότητα εκείνη την περίοδο είναι απολύτως καταδικαστέα Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία Γιάννης Οικονόμου"

Δεν υπάρχουν σχόλια: