Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Η «αυτοκρατορία» της ακροδεξιάς πολυκατοικίας … αντεπιτίθεται!

Μια από τις παράπλευρες απώλειες της ύφεσης-κρίσης είναι η άνοδος των "ψυχρών" ακροδεξιών ρευμάτων στην Ελλάδα. Μια άνοδος που στηρίχτηκε στο κοινωνικό μίσος, στις εθνοκεντρικές θεωρίες συνωμοσίας, στον αντιμνημονιακό λαϊκισμό και στον αδηφάγο ρατσισμό! 
 Τα πατώματα της σημερινής Ακροδεξιάς είναι κυρίως :  ...


1ον: η Ακροδεξιά συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας, η σημερινή ηγεμονική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος. Όλοι οι σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά έχουν θητεύσει σε περίεργα δίκτυα και περιβάλλοντα «συνωμοτικά», αντιμνημονιακά ή εθνικιστικά. 
Ο χώρος τους, προσδιορίζεται καλύτερα ως εθνοπατριωτικός, διαφέροντας τυπικά από τον Εθνικιστικό της Χρυσής Αυγής. 
Αρέσκονται να θεωρούν τους «εχθρούς» ή «αντιπολιτευόμενους» των ιδεών τους, ως εχθρούς του Έθνους και της Πατρίδας. 
Βρίσκονται πολύ κοντά σε μια από τις βασικές τάσεις της ΝΔ, την Λαϊκή Δεξιά. Για πολλούς ο κορμός της Σύγχρονης Ελληνικής Δεξιάς. 
Με σαφή αντικομουνισμό, με χουντικά κατάλοιπα και έντονες αναφορές στον Μεταξά, τον Παπάγο και τον Αβέρωφ. Ο Αβέρωφ αποτελεί και το σημείο που οι Λαϊκοδεξιοί, συναντώνται με τους Εθνοπατριώτες του Αντώνη Σαμαρά.

 2ον: ΛΑΟΣ, ένα κόμμα που παραδοσιακά αποτελείται από διάφορες τάσεις εθνικιστικού περιεχομένου. Πρώην χουντικοί, φιλοβασιλικοί και καθαροί(γνήσιοι) δεξιοί κατά καιρούς υπηρέτησαν στις τάξεις του. Συνονθύλευμα δηλαδή διαφόρων δεξιών και λαϊκοδεξιών τάσεων. Η συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου οδήγησε το κόμμα εκτός Βουλής, χωρίς να φαίνονται σημεία επανόδου. Μόνη διέξοδος η συνεργασία με τον Σαμαρά και μάλιστα προεκλογική!

3ον: Χρυσή Αυγή. Η νέα ισχυρή τάση της νεοελληνικής Εθνικιστικής Δεξιάς. Αποτελείται από δύο κυρίως ομάδες. Τους Εθνικιστές και τους Νεοναζί. Η «σοβαρή Χρυσή Αυγή» για την οποία έγινε λόγος πρόσφατα είναι η Εθνικιστική. 
Όπως καταλαβαίνεται κανένας δεν θέλει τους Νεοναζί, κυρίως οι Ευρωπαίοι που φοβούνται την είσοδο Ελλήνων Νεοναζί στο Ευρωκοινοβούλιο. Με αυτό τον φόβο και πιέσεις απέξω, ξεκίνησε η δίωξή τους, με αποτέλεσμα την φυλάκιση τριών ηγετικών στελεχών (νεοναζιστικών αντιλήψεων) της Χρυσής Αυγής. 
Οι Εθνικιστές θα μπορούσαν κάλλιστα, εάν χρειαστεί, να συνεργαστούν με τους Λαϊκούς – Γνήσιους Δεξιούς της ΝΔ αλλά και τους προερχόμενους από την σαμαρική ΠΟΛΑΝ. 
Τουλάχιστον έτσι διατυμπανίζουν, όσοι ονειρεύονται δεύτερη θητεία Σαμαρά. 
Χρειάζονται σίγουρα κάποιους συνεργάτες-δεκανίκια. Εφόσον το ΠΑΣΟΚ δυσκολεύεται να εισέλθει στην επόμενη Βουλή (με ένα αξιοπρεπές ποσοστό εννοείται), ο συνεργάτης θα προέρχεται από την λεγόμενη «σοβαρή Χρυσή Αυγή»! 
Κύριος όγκος των ψηφοφόρων της προέρχεται από την αντιευρωπαϊκή και αντιμνημονιακή Λαϊκή Δεξιά και από πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που είδαν τα εισοδήματά τους και τα ατομοκεντρικά "οράματά" τους να γκρεμίζονται, μετά την κατάρρευση του "πολλά υποσχόμενου" ρητορικού συνθήματος "Λεφτά Υπάρχουν"!

4ον: Η αναμενόμενη "σοβαρή Ακροδεξιά". Η Ακροδεξιά που αναμένεται να συγκροτηθεί από "σοβαρούς" ... Πατριώτες με σκοπό να διεισδύσουν στην άνοδο της Χρυσής Αυγής, έτσι ώστε να διακοπεί η πορεία της, ενδεχομένως προς την δεύτερη θέση! 
Ακούγονται;ι διάφοροι στρατηγοί έτοιμοι να ηγηθούν του σχήματος. Το σχέδιο έχει τις ευλογίες και του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου .. Εκπορεύεται από μέσα ενημέρωσης που δεν θέλουν με τίποτα να δουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι από τα κρατικοδίαιτα συμφέροντά τους. Ενδιαφέρονται για μια ομαλή δεύτερη θητεία του Σαμαρά, μακριά από ανώμαλα σενάρια συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: