Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Η «Συμμορία των 11» εναντίον της διαπλεκόμενης «Πρωτοβουλίας των 58»

Η επιστολή που έστειλαν στον Πρόεδρο Ευάγγελο οι 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θεωρείται (τουλάχιστον από την ηγεσία του Κινήματος), ως κίνηση εναντίον της «Κεντροαριστεράς» και της διαπλεκόμενης «Πρωτοβουλίας των 58». Στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι οι ...

Παπανδρεϊκοί θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα και να προκαλέσουν εντυπώσεις αμφισβήτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στα μέσα της διαπλοκής γίνεται λόγος για: «πόλεμο του Γιώργου Παπανδρέου κατά της Κεντροαριστεράς»!

Την κίνηση υπογράφουν οι: βουλευτές Φ. Σαχινίδης, Θ. Μωραίτης και Γ. Ντόλιος και εννέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (Α. Κελεπούρης, Β. Κίτσιος, Α. Μακρυπίδης, Στ. Ξεκαλάκης, Μ. Όθωνας, Αφροδίτη Παπαθανάση, Γ. Πεταλωτής, Κ. Τάτσης). 

Οι Παπανδρεϊκοί έχουν εκφράσει ανοιχτά τις επιφυλάξεις τους για τις παρασκηνιακές ζυμώσεις γύρω από τους «58» και θεωρούν (έχουν στοιχεία) ότι η σημερινή ηγεσία έκανε κινητοποίηση για την εκδήλωση στο «Ακροπόλ», χωρίς να έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις από τα όργανα του κόμματος. Και το χειρότερο η εκδήλωση δεν πήγε καθόλου καλά, αν ληφθεί υπόψιν η έκταση της κινητοποίησης …
[Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κινητοποίηση συμμετείχε και η επίσης Παπανδρεϊκή «Κίνηση των 75»]

Ζητούν την άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής προκειμένου να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα και σοβαρά θέματα του Κινήματος και της χώρας.
Στην επιστολή δεν προσδιορίζεται ποιά είναι τα ζητήματα αυτά, αλλά όπως διαρρέεται από όλες τις πλευρές προτίθενται να θέσουν ζήτημα για τη στρατηγική συμμαχιών στις Αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και για τη στήριξη του ΠαΣοΚ στην πρωτοβουλία των «58».
Στη Χαρ. Τρικούπη τα βέλη στρέφονται κυρίως κατά του Σαχινίδη:
 «Την ημέρα που θα αναδειχθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΔΗΜΑΡ στο εσωτερικό της αποφάσισαν οι έντεκα να δημιουργήσουν πρόβλημα και στο ΠαΣοΚ, κάνοντας ζημιά σε όλη την παράταξη. Εφόσον υπήρχαν τόσο κρίσιμα ζητήματα γιατί κανένας δεν πήρε το λόγο στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος;» …
Η επιστολή των 11
Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2013
          Προς τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 
Σύντροφε Πρόεδρε,
Οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με την πυκνότητα και τη σοβαρότητά τους, επιβάλλουν  τη  συζήτησή τους στο κορυφαίο, θεσμικό, συλλογικό, κομματικό όργανο.
Για το λόγο αυτό, ζητάμε να συγκληθεί άμεσα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή  προκειμένου να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα και σοβαρά θέματα του Κινήματος και της Χώρας.
Τα μέλη της ΚΠΕ:

Κελεπούρης Ανδρέας
Κίτσιος Βασίλης
Μακρυπίδης Ανδρέας
Μωραΐτης Θάνος
Ντόλιος Γιώργος
Ξεκαλάκης Στέφανος
Όθωνας Μανώλης
Παπαθανάση Αφροδίτη
Πεταλωτής Γιώργος
Σαχινίδης Φίλιππος
Τάτσης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: