Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Παράνομη δήμευση περιουσιών για να κάνουν τα χρεοκοπημένα κόμματα προεκλογικές παροχές

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε χθες και από τηλεοράσεως ότι παρανομεί, διατηρώντας τις πλασματικές «αντικειμενικές αξίες», οι οποίες με βάση τον νόμο πρέπει να αναπροσαρμόζονται «το βραδύτερο κάθε δύο χρόνια» και έχουν να αναπροσαρμοστούν από ...

το 2007. 
Το έκανε αυτό ενώ γνωρίζει ότι οι δήθεν «αντικειμενικές» αξίες είναι σχεδόν παντού στα αστικά κέντρα μεγαλύτερες από τις πραγματικές (σε περιοχές όπως η Κυψέλη είναι διπλάσιες και τριπλάσιες). 
Δεν φτάνει όμως που φορολογεί παράνομα ανύπαρκτες περιουσίες (δημεύει δηλαδή), αλλά προκλητικά δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, για να κάνουν το χρεοκοπημένο κράτος και τα (κυριολεκτικώς) χρεοκοπημένα κυβερνητικά κόμματα προεκλογικές παροχές εν όψει των ευρωεκλογών. 
 Θα κάνει μάλιστα προεκλογικές παροχές, μοιράζοντας ως «δήθεν πλεόνασμα» και την περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, που μειώθηκε από τα προβλεπόμενα από τον προϋπολογισμό του 2013, για να φουσκώσει το «πλεόνασμα» κατά 200 εκ. εις βάρος των ανέργων και της ανάπτυξης της οικονομίας. 
Αντί για πολιτική λιγότερων φόρων και μικρότερου κράτους, η κυβέρνηση ακολουθεί τακτική υπερφορολόγησης και παροχών στην εκλογική της πελατεία. 
Υποχρεώνει τον κόσμο να πουλήσει τα σπίτια του για μοιράσει προ των ευρωεκλογών χρήματα που παράνομα αποσπά από τους φορολογούμενους.

Θεόδωρος Σκυλακάκης / Δράση [Σχόλιο στο Facebook]

Δεν υπάρχουν σχόλια: