Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

15 σημεία και ερωτηματικά στην «ΜαΛΕΔ» #prokyrixi ... #terror_therapy ή προβοκάτσια ?

  1. Το πρώτο ερωτηματικό αφορά την γνησιότητα της προκήρυξης της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» (ΜαΛΕΔ) . Γιατί εάν δεν είναι γνήσια τότε μιλάμε και πάλι για προβοκάτσια και παρακράτος που λειτουργεί ανενόχλητο εντός και ...εκτός της κυβέρνησης Σαμαρά. Οι πιθανότητες είναι 50-50, γιατί δεν υπάρχει προηγούμενη προκήρυξη της νεοεμφανιζόμενης οργάνωσης. Τα στοιχεία απορρέουν συγκρινόμενα με προκηρύξεις άλλων οργανώσεων. 
  2. Θεωρητικά και γλωσσολογικά το κείμενο θεωρείται ότι «προέρχεται» από «παλιούς του εγχώριου αντάρτικου πόλης» και του «επιτελικού κέντρου» της εγχώριας ένοπλης δράσης με ομοιότητες στις προκηρύξεις του «Επαναστατικού Αγώνα» (εξαρθρώθηκε το 2010) και της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» (ανέλαβε με καθυστέρηση έξι μηνών την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού, τον Ιανουάριο του 2013). Αυτά είναι και τα μόνα ίσως στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα της γνησιότητας! [Οι ομοιότητες μάλιστα είναι περισσότερες με τις προκηρύξεις του «Επαναστατικού Αγώνα»] 
  3. Η προκήρυξη των «ΜαΛΕΔ» είναι ένα χαοτικό-φλύαρο 18σέλιδο κείμενο (προσπαθώντας να ομοιάσει των κειμένων της 17Ν) και βρίσκεται σε πλήρη διαφοροποίηση των κειμένων της «Σέχτας Επαναστατών» (λακωνικά και υβριστικά) 
  4. Από την «Αντιτρομοκρατική» διαρρέεται ότι ανέμεναν την εμφάνιση μιας νέας ένοπλης οργάνωσης και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για μία «σύμπραξη» ενόπλων ομάδων, όπως υποδηλώνει εξάλλου και το όνομά της ή για μια «διάσπαση» από ένα προηγούμενο ένοπλο σχήμα. 
  5. Ερωτηματικά προκαλεί η πλήρης «ουσιαστική» (όπως αυτή ορίζεται από την ΕΛΑΣ) στην προεργασία αλλά και στο επιχειρησιακό σχέδιο των μελών της νέας ένοπλης ομάδας για να σκοτώσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής (Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη). 
  6. Στο κείμενο της προκήρυξης υπάρχουν σαφείς απειλές και αναφορές για μελλοντική δράση εναντίον «μελών της Χρυσής Αυγής», ενώ οι δολοφονίες στο Ν. Ηράκλειο παρουσιάζονται αλαζονικά και αυτάρεσκα ως «αφετηρία της λαϊκής εξόρμησης για να σταλούν τα νεοναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής εκεί που τους αρμόζει, στα σκουπίδια της Ιστορίας» …. 
  7. Η σαφής απειλή στη φράση: «οι σφαίρες των 9μμ είναι απάντηση στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μίχο ότι μόνο οι σφαίρες θα μας σταματήσουν», αποτελεί προειδοποίηση και αξιολογείται ανάλογα από την «Αντιτρομοκρατική». Αντιστοίχως αξιολογούνται οι «απειλές» κατά ρατσιστών, αστυνομικών που «συνδράμουν τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης» και βουλευτών («για να καεί το μπουρδέλο η βουλή χρειάζεται βία που θα συντρίψει τους έμμισθους πραιτοριανούς ή τους εθελοντές προστάτες του κοινοβουλίου»). 
  8. Διαπιστώνεται ότι οι τρομοκράτες τηρούν λεπτομερές αρχείο δράσης των μελών και βουλευτών της «Χρυσής Αυγής».
  9. Θεωρείται ότι απειλούνται και δικαστικοί λόγω των αναφορών στις δικαστικές αρχές για την υπόθεση της Marfin που η δικαστική της διερεύνηση, χαρακτηρίζεται «σκευωρία». 
  10. Το τελευταίο τμήμα της προκήρυξης θεωρείται φλύαρο και 17νοεμβρίτικων επιρροών (με οικονομικές «αναλύσεις» και παραπομπές στον εμφύλιο)! Δείγμα μάλλον της πλήρους ανυπαρξίας σχέσεων με την ίδια τη «17η Νοέμβρη» 
  11. Η προσπάθεια ανάλυσης της κρίσης θεωρείται … «αποτυχημένη συγγραφική απόπειρα» με αποσπάσματα που έχουν περισυλλεγεί απ’ το διαδίκτυο! Δείγμα ίσως της νέας τρομοκρατικής νοοτροπίας, εθισμένης στον τρόμο και εξαρτημένης από το internet. . 
  12. Οι αναφορές στις σχέσεις Χρυσής Αυγής και ΝΔ παραπέμπουν στο πρόσφατο ηλεκτρονικό κείμενο που ανήρτησε λίγες ημέρες πριν την αιματηρή επίθεση ο Νίκος Μαζιώτης, γεγονός που τότε προκάλεσε κινητοποίηση της ΕΛΑΣ . Γίνεται επίσης ονομαστική αναφορά στους ""καραφασίστες" Βορίδη, Κρανιδιώτη, Γεωργιάδη, Δένδια" αλλά και στον υπουργό οικονομικών Γ. Στουρνάρα, στοιχεία που για ευνόητους λόγους θα πρέπει να αξιολογούνται ιδιαίτερα από την Αντιτρομοκρατική.
  13. Οι νέοι τρομοκράτες εμφανίζονται να ζηλεύουν την «ιδεολογική αρτιότητα» του συγγραφέα της 17Ν (Αλέξανδρος Γιωτόπουλος) και αυτό το «μειονέκτημα» φαίνεται να βρίσκει διέξοδο στα copy-paste από το διαδίκτυο που τελικά αναδεικνύει μια απολιτίκ θεώρηση της βίας, όσο και αν το παίζουν «πολεμιστές» της άκρας αριστεράς . Άλλο ένα στοιχείο που αποδεικνύει τα ασθενή ιδεολογικά τους κίνητρα σε αντίθεση με τους ιδρυτές της 17Ν οι οποίοι εμφανίζονταν ως «θεωρητικοί της βίας». Η διαρκής αναφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι επίσης δείγμα ιδεολογικού κενού. Βρίσκεται έτσι σε διάσταση η δράση των στυγνών εκτελεστών (οι οποίοι έριξαν και χαριστικές βολές) με τον αδύναμο "ιδεολογικά" λόγο του συγγραφέα. 
  14. Σίγουρα ο νέος «κειμενογράφος» δεν είναι ούτε συγγραφέας, ούτε καθηγητής πανεπιστημίου. Καλός διαδικτυακός αναγνώστης και συλλέκτης αποκομμάτων, ίσως! Ενδεχομένως ένας καλός ιστολόγος της αναρχοαριστεράς που βλέπει το καλά οργανωμένο ιντερνετικό δίκτυο της Ακροδεξιάς (αστείας, γραφικής, ενδοκυβερνητικής και «σοβαρής») και τρελαίνεται! 
  15. Η απουσία της "Κοινοβουλευτικής Αριστεράς" από τις θεωρίες του κειμενογράφου, επίσης θεωρείται "περίεργη"! Για τα κίνητρα του "συγγραφέα" κυκλοφορούν ήδη διάφορα σενάρια, περί στόχευσης της Αριστεράς ...  
  16. Το λογότυπο της "ΜαΛΕΔ"(παρακάτω), επίσης δεν είναι καθόλου πρωτότυπο. Εύκολο και πιασάρικο με το μαύρο αστεράκι σε κύκλο. Ο δημιουργός του δεν κουράστηκε και πολύ για να το εμπνευστεί. Ούτε είχε τη φαντασία και τη θέληση βέβαια για να κάνει κάτι τέτοιο! Τα θέλει όλα στο πιάτο! 
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αυτούσιο το κείμενο της προκήρυξης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: