Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

«ΤΟ ΒΗΜΑ» μας παρουσιάζει περήφανα το νέο φόρο στα ακίνητα. Και έλεγαν ότι δε θα βάλουν νέους φόρους #super_success_story

Μόλις προχθές ο Στουρνάρας επέμενε ότι οι Έλληνες “δεν φορολογούνται υπερβολικά” και κατηγόρησε ουσιαστικά τους ιδιοκτήτες ακινήτων ως φοροφυγάδες.
Ακριβώς είπε:" ο φόρος ακινήτων είναι ο δικαιότερος φόρος και ιδιαίτερα σε μια χώρα που έχει πολύ μεγάλη φοροδιαφυγή και πολλά έσοδα από τη ...


φοροδιαφυγή επενδύονται σε ακίνητα".
Σήμερα «ΤΟ ΒΗΜΑ», άλλη μια εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παρουσιάζει περήφανα το νέο φόρο στα ακίνητα.
Περιττό να σας πούμε ότι τις προηγούμενες ημέρες επέμεναν όλοι οι δημοσιογράφοι του συγκροτήματος ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, επειδή επιμένει γι’ αυτό ο …. Πρωθυπουργός!
Τελικά η κυβέρνηση θέτει ως στόχο την είσπραξη 3,9 δισ. ευρώ με το σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, που κατατίθεται αύριο. Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Βουλή προκύπτει λοιπόν ότι με το νέο νομοσχέδιο το υπουργείο Οικονομικών δεν σκοπεύει να εισπράξει μόνο 2,65 δισ. ευρώ αλλά πολύ περισσότερα καθώς τα ποσά που πρόκειται να εισπραχθούν μέσα στο 2014 και αφορούν τις υπόλοιπες δόσεις του χαρατσιού της ΔΕΗ του 2013 καθώς και του ΦΑΠ του τρέχοντος έτους σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανέλθουν στο 1,2 δισ. ευρώ προκειμένου τελικά τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2013 από τους φόρους στην περιουσία να διαμορφωθούν στα 3,9 δισ. ευρώ.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο των ακινήτων αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή πριν από τις 7 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: