Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Στα χρόνια της κρίσης: αγοράζεις τα ρούχα με το κιλό!

Kilo-Shop και Βazz-R για φθηνές αγορές στην εποχή Σαμαρά.
Τραγική η κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά. Μειωμένη ζήτηση, λουκέτα σε καταστήματα και υποτονική κίνηση σε πολυσύχναστα σημεία. 
Οι καταναλωτές φτάνουν στο σημείο να αγοράζουν μέχρι και τα ρούχα… 

με το κιλό. Ελαφρώς μεταχειρισμένα κομμάτια που κοστολογούνται ανάλογα με το βάρος τους. 
Το Kilo-Shop και τα Βazz-R δίνουν ανάσα για φθηνές αγορές σε δύσκολους καιρούς. Ανατρεπτικό το σκηνικό στον τρόπο που ψωνίζουμε! Στην Ερμού 120, που αποτελεί μία από τις ακριβότερες εμπορικές περιοχές της Αθήνας, πλήθος κόσμου συνωστίζεται για ένα αγοράσει ένα παντελόνι 200 γραμμαρίων… με 5 ευρώ!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ 600 ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΙ 100 ΨΩΝΙZΟΥΝ!

Το «Καρφί» βρέθηκε στο Kilo-Shop, στο Μοναστηράκι. Το κατάστημα είναι ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα και εξυπηρετεί όλες τις ηλικίες. Διαθέτει ανδρικά και γυναικεία συλλεκτικά κομμάτια. Χιλιάδες εντυπωσιακά φορέματα άλλης εποχής, μοντέρνα πουκάμισα, επώνυμα τζιν, δερμάτινα τζάκετ, παπούτσια, τσάντες, φουλάρια, καπέλα, κοσμήματα, ακόμη και νυφικά! 
Απ’ όλα έχει ο μπαξές! 
Η ιδιοκτήτρια Σαμπίνα Κέντεκ μιλάει στο «Καρφί» για την πολιτική του μαγαζιού: «Το κατάστημα διαθέτει 15.000 ελαφρώς μεταχειρισμένα κομμάτια σε καλή κατάσταση ή καινούργια άλλης εποχής. Καθημερινά, μας επισκέπτονται 600 άτομα, εκ των οποίων τα 100 ψωνίζουν. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός από τον κόσμο. 
Διαθέτουμε vintage είδη σε εξαιρετικά προσιτές τιμές για όλες τις ηλικίες. Μόνο παιδικά δεν υπάρχουν. Ακολουθείται αυστηρή διαλογή των κομματιών από Γάλλους σχεδιαστές. Τα ρούχα εισάγονται από τη Γαλλία, ενώ σχεδιάζονται και σε Ιαπωνία και Αμερική. Το κάθε κομμάτι είναι μοναδικό. Δεν υπάρχουν δύο ίδια. 
Υπάρχουν πολλά δοκιμαστήρια για να προβάρει ο πελάτης τα ρούχα και να βεβαιωθεί για τις επιλογές του. Οι γυναίκες προτιμούν τα πρωτότυπα vintage φορέματα, οι άνδρες τα πουκάμισα. Έρχονται άνδρες 80 ετών αποκλειστικά και μόνο για τα πουά πουκάμισα. Βγαλμένα από άλλη εποχή, θυμίζουν κάτι από τα νιάτα τους».

ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ, ΖΥΓΙΖΕΙΣ, ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ

Ο πελάτης διαλέγει τα αντικείμενα και πληρώνει σύμφωνα με το βάρος τους. Σε πολλά σημεία του καταστήματος υπάρχουν ζυγαριές και επιγραφές με τις τιμές των ρούχων ανά κιλό. «Ο καταναλωτής κοστολογεί τα προϊόντα μόνος του. 
Αν του αρέσει η τιμή, κατευθύνεται στο ταμείο. Ανάλογα με την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά τους, οι τιμές κυμαίνονται σε 25, 35 και 60 ευρώ το κιλό. Τζιν γνωστής εταιρείας με 15 ευρώ, καπαρντίνα επώνυμου οίκου μόδας με 60 ευρώ και επώνυμα παπούτσια με 25 και 35 ευρώ το κιλό. 
Όλα τα κομμάτια είναι προσεγμένα και καθαρά. Ντύνουμε μέχρι και ομάδες θεάτρου», συμπληρώνει η κ. Κέντεκ.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα καταστήματα τύπου Bazz-R. Η υπεύθυνη μας δίνει ενδεικτικά τις τιμές για κάθε είδους ρούχο:

-T-shirt γυναικείο από 1,5 έως 5ευρώ
-T-shirt ανδρικό από 2 έως 6 ευρώ
-Πουκάμισο ανδρικό από 4 έως 8 ευρώ
-Φορέματα από 3 έως 15 ευρώ
-Τζιν από 5 έως 15 ευρώ
-Πουλόβερ από 3,5 έως 12 ευρώ
-Μπουφάν από 8 έως 25 ευρώ
-Δερμάτινα από 25 ευρώ
-Γούνες από 50 ευρώ


Των Θωμαής Βούλγαρη, Μαρίας Καστρινάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: