Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Τατσόπουλος: «Ούτε επανάσταση ούτε εναλλαγή. Κράτος θα γίνουμε»

Τατσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ το ’81, χωρίς τα μειονεκτήματά του…

Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σύντομα στη διακυβέρνηση της χώρας εκφράζει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος ...
 
μιλά για κεντροαριστερή κυβέρνηση, με τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ. 

Προειδοποιεί επίσης ότι δεν πρέπει να οδηγεί το κόμμα ο λαϊκισμός γιατί «όταν θα γίνουμε κυβέρνηση θα μας καταπιεί αμάσητους».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος τονίζει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μια απλή εναλλαγή ούτε και επανάσταση αλλά «μια σοβαρή μετατόπιση, μια στροφή για την κοινωνία αλλά εντός της ΕΕ και του ευρώ. Στην αρχή θα είναι απότομη, αλλά νομίζω πως τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετεξελιχθεί σε μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση εξουσίας, εντός της Ε.Ε. και του ευρώ. Θα είναι μια λύση στο αδιέξοδο της ίδιας της Ε.Ε. στο ελληνικό πρόβλημα».

Αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα γίνει το κράτος, θα το εκφράσει» και συμπληρώνει: «θα κάνει αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ του 1981, χωρίς όμως τα μειονεκτήματα του, ελπίζω».

Ο Π. Τατσόπουλος ασκεί έντονη κριτική στον Π. Καμμένο, με αφορμή ερώτηση περί λαϊκισμού. «Βλεπεις έναν πολιτικό, ας πούμε τον Καμμένο, που υιοθετεί οτιδήποτε κυκλοφορεί έξω στην πιάτσα, ακόμη και αν είναι δεισιδαιμονία ή αφέλεια. Υιοθετεί δηλαδή όλο το πακέτο, όχι κάποιες πλευρές του. Άκριτα. Για να κολακέψει και να υφαρπάξει τη λαϊκή εύνοια. Αυτό το αποστρέφομαι. Διότι τελικά είναι και εναντίον του λαού, αφού τον χειραγωγεί, για να μην πω τον εκμαυλίζει».

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με το ΣΥΡΙΖΑ, τη δυσαρέσκεια που εξέφρασαν στελέχη του κόμματος σε βάρος του έπειτα από μία σειρά δηλώσεων, ο Π. Τατσόπουλος αναφέρει: «Εμένα με κάλυψε ο Τσίπρας. Δεν νομίζω πως τίθεται θέμα διαγραφής. Αλλά είπα πως δεν είναι δυνατόν η «Αυγή» να με βρίζει κατ' αυτόν τον τρόπο. Να λέει ο διευθυντής της ότι είμαι γελωτοποιός και χρυσαυγίτης και βιζιτού... ». «Νομίζω πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν η πολιτική έχει τόσο πολύ οξυνθεί, όταν είσαι δηλαδή σε πόλεμο, πρέπει να η χάνεις την ευθυκρισία σου. Να είσαι ψύχραιμος», συμπληρώνει.

Ερωτηθείς αν θέλει τους αποστάτες του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Μα νομίζω δεν μας θέλουν αυτοί. Ούτε ο Καμμένος μας θέλει. Τελικώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κεντροαριστερή νομίζω. Με τη ΔΗΜΑΡ και με ό,τι ΠΑΣΟΚ διασωθεί ίσως», ενώ χαριτολογώντας, αναφέρει ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι σαν το συμπλήρωμα διατροφής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: