Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ είναι αδύναμος κρίκος ή διαλύεται?

Μετά την Θεοδώρα Τζάκρη, βλέπουμε ένα χορό διαφωνούντων στο ΠΑΣΟΚ. 
Λες και δεν μπορεί να ελεγχθεί καθόλου το κόμμα. 
Για να προλάβουν τα χειρότερα έβγαλαν στο Μεϊντάνι τους «Αποφασισμένους», ως νέα τάση κατά των «Αγανακτισμένων» του Κινήματος! 
Η ρευστότητα που υπάρχει στο ...

εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι πρωτοφανής και είναι αποτέλεσμα της γνώσης που έχουν αρκετοί βουλευτές για το τέλος της παράταξης! 
Οπότε γιατί να αγχώνονται? Ας περπατάνε λοιπόν χωρίς φόβο και ντροπή στο δρόμο. Πολλοί στο ΠΑΣΟΚ ξέρουν. Δεν πρόκειται να ξαναμπούνε στη Βουλή. Την αποχαιρετάνε. Όποτε και αν γίνουν εκλογές! 
Σε όλα αυτά αν προστεθούν οι διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος και οι διάφορες συνιστώσες, τότε το μίγμα της Συγκυβέρνησης είναι εκρηκτικό. Τινάζεται στον αέρα ανά πάσα στιγμή. 
Ο ρόλος του Παπανδρέου, παλαιοτάτου «Φίλου του Αντώνη Σαμαρά» (από την εποχή του Άμχερστ) είναι ίσως ένας από τους κρίκους που συνδέουν ακόμη το σκηνικό, λίγο πριν εκραγεί! 
Η παραίτηση του Σηφουνάκη από εισηγητής της ΚΟ του ΠαΣοΚ για "θέματα Ναυτιλίας και Υποδομών" σε αυτό το σκηνικό εντάσσεται. 
Στέλνει μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες. 
Ο Ν. Σηφουνάκης δεν είναι τυχαίος. Έμπειρος πολιτικός. Ξέρει τις κακοτοπιές. Έχει καταλάβει ότι καταρρέει η Μεταπολίτευση και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι μαριονέτες σε ένα θέατρο χρεοκοπημένο! 
Δηλώνει τις προθέσεις του στην επιστολή που απέστειλε στον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος κ. Τ. Ρήγα. 
Δηλώνει ότι η κίνηση του είναι περισσότερο μια έκφραση δυσαρέσκειας για την προβληματική κυβερνητική συνεργασία της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, αλλά και για τη θολότητα του πολιτικού στίγματος που εκπέμπει το κόμμα του. 
 Εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την ενημέρωση που έχουν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ: « είτε έχουν ελλειπή ενημέρωση από τους υπουργούς της ΝΔ είτε καλούνται να τοποθετηθούν την τελευταία στιγμή επί προειλημμένων αποφάσεων». 
Συγκεκριμένα αναφέρει δύο ζητήματα, τις εξαγγελθείσες αλλαγές στον Καλλικράτη και τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, για τον οποίο όπως σημειώνει οι βουλευτές του ΠαΣοΚ επί ενάμιση χρόνο καταθέτουν τις προτάσεις τους αλλά τελικώς το υπουργείο Οικονομικών παρουσίασε ένα πρόχειρο κατασκεύασμα. 
Όσο για το πολιτικό στίγμα του ΠαΣοΚ ως παράταξη αναφέρει ότι είναι συγκεχυμένο. 

Τα λέει όλα, οπότε χρειάζονται ισχυρές δόσεις ψυχραιμίας τα ηγετικά κλιμάκια της πάλαι ποτέ "μεγάλης δημοκρατικής παράταξης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: