Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Υπάρχουν στην Ελλάδα, ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης κ. Γεωργιάδη ή μήπως … κρατικοδίαιτη διαπλοκή; #oups

Αποδείξεις για τα διαφημιστικά πακέτα από φαρμακοβιομηχανίες που έχει υπογράψει ο ραδιοσταθμός «Κόκκινο» ζητά ο (γνωστός) Άδωνης. 
Με το πρόσχημα της κομματικής ταυτότητας που έχει ο συγκεκριμένος σταθμός. 
Υποτίθεται ότι τα «ιδιωτικά» κανάλια δεν υπόκεινται στη λογική των ...

χονδροειδών απαιτήσεών του, λόγω της …. ελεύθερης οικονομίας που διέπει την αγορά. 
Ενώ το ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ τον διέπει μια άλλη αγορά … που ανθίζει μακριά από την Ελλάδα, σε ξερονήσια ή εξορίες με δικό τους υποτίθεται μικροοικονομικό μοντέλο …. ο Άδωνις ξέρει!
Υποτίθεται ότι τα λεγόμενα ιδιωτικά κανάλια δεν έχουν πολιτική ταυτότητα ή καλύτερα δεν είναι φερέφωνα ή εφημερίδες της κυβερνήσεως. 
Και το χειρότερο. 
Μήπως τα ιδιωτικά κανάλια είναι το κατεξοχήν όργανο πίεσης προς την κυβέρνηση, της κρατικοδίαιτης διαπλοκής; 
Και τι θα πει κρατικοδίαιτη διαπλοκή; 
Να απαιτεί συνεχώς και να (από)λαμβάνει κρατικά πακέτα διαφήμισης ή υποστήριξης, (αγύριστα) δάνεια και εύνοια σε παράλληλες ενασχολήσεις των συμφερόντων που ελέγχουν τα «ιδιωτικά» κανάλια (νταβατζήδες, εργολάβοι, κρατικοί προμηθευτές); 
Το πελατειακό κράτος στο mega-μεγαλείο του!
Να σημειωθεί ότι τα κανάλια είναι οι μόνες σχεδόν επιχειρήσεις, αυτή τη στιγμή που λαμβάνουν κάποια δάνεια από τις χρεοκοπημένες τράπεζες, οι οποίες επίσης στηρίζονται από κρατικά bailout(οικονομικές ενισχύσεις) για να μην … καταρρεύσουν! Και αυτά τα bailout τα χρωστά ολόκληρος ο ελληνικός λαός στους ξένους δανειστές της χώρας. Επιβαρύνοντας με επονείδιστα δάνεια και τα παιδιά των παιδιών μας!

Συμπέρασμα: στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ιδιωτικά κανάλια, όπως το εννοεί ο Άδωνις ή όπως αυτά συγκροτούνται σε σοβαρές οικονομίες. 
Υπάρχουν κανάλια ελεγχόμενα από μια κρατικοδίαιτη διαπλοκή. Κανάλια που αν δεν στηριχτούν από το κράτος θα χρεοκοπήσουν. Εξάλλου η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο με τόσα πολλά κανάλια, αναλογικά με τον πληθυσμός της. Κάθε ιδιαίτερος μεγαλοδιαπλεκόμενος κλάδος έχει και το κανάλι του. Πως γίνεται αυτό και γιατί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: