Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΟΟΣΑ: «Κουρέψτε» το χρέος για να έρθει η ανάπτυξη

Έκκληση προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να υπάρξει νέα ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της χώρας, απηύθυνε ο γ.γ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, παρουσιάζοντας έκθεση για την ελληνική οικονομία στην Τράπεζα της Ελλάδος ...

 Ο κ. Γκουρία επεσήμανε ότι παρά προσπάθεια που έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα, απαιτείται νέα παρέμβαση στο μέτωπο του Δημοσίου Χρέους το ταχύτερο δυνατόν.

Με δεδομένο ότι ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το Δημόσιο Χρέος θα διαμορφωθεί το 2020 στο 157% του ΑΕΠ έναντι στόχου 124% που έχει τεθεί στο Πρόγραμμα Προσαρμογής, υπογράμμισε ότι η περαιτέρω μείωση του Δημοσίου Χρέους, αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να αρθεί η αβεβαιότητα που υπάρχει παρά την σημαντική πρόοδο που εμφανίζουν τα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας.

Εμμέσως πλην σαφώς ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ υποστήριξε ότι το μέγεθος του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος δεν είναι συμβατό με την επιστροφή της οικονομίας στον κύκλο της ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό συνέστησε στην Ευρώπη να «λάβει σοβαρά υπόψιν το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: