Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Obamacare: Η Κατρίνα του Obama .... [video]

Ντροπιαστική αποδεικνύεται για τον Μπαράκ Ομπάμα η έναρξη της εφαρμογής του φιλόδοξου προγράμματός του για την περίθαλψη, του Obamacare, με τον πρόεδρο να αναγκάζεται να αναλάβει την ευθύνη για τα απανωτά προβλήματα που παρουσιάζονται και να ...


προσπαθεί να κλείσει τις «τρύπες» που μοιάζουν να ανοίγουν η μία μετά την άλλη. 
O αμερικανός πρόεδρος ομολόγησε ότι αυτή τη φορά «τα χαστούκια που δεχόμαστε είναι δικαιολογημένα» και ανήγγειλε μέτρο για διόρθωση ενός από τα προβλήματα -χωρίς να αποφύγει όμως νέες επικρίσεις. 
Τελικά, μέσα στον πρώτο μήνα (από 1η Οκτωβρίου μέχρι 2α Νοεμβρίου), το Obamacare κατάφερε να προσελκύσει μόλις 106.000 ασφαλισμένους (τους περισσότερους μέσω των ξεχωριστών διαδικτυακών εφαρμογών που έχουν 14 πολιτείες). 
Ο αρχικός στόχος βρισκόταν σε λίγα εκατομμύρια. Επιπλέον, σημαντικότερο πρόβλημα προέκυψε με αρκετά περισσότερους ασφαλισμένους οι οποίοι κινδύνευαν να χάσουν την κάλυψη που ήδη έχουν επειδή τα συμβόλαιά τους δεν καλύπτουν τα κριτήρια που προβλέπει το νέο πλαίσιο. 
Kατά το mea culpa του, ο Ομπάμα ανέφερε ότι θα δοθεί παράταση «συμμόρφωσης» ενός έτους -επεκτείνοντας στην πράξη μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015.
Η κίνηση, προσωρινό «τσιρότο», δεν κατεύνασε καθόλου τα πνεύματα: Το εξώφυλλο της Wall Street Journal, για παράδειγμα, βλέπει «υπαναχώρηση του Ομπάμα από τους κανονισμούς για την περίθαλψη» ενώ εφημερίδες όπως η Washington Post και οι New York Times μιλούν για έναν πρόεδρο που «υπέκυψε στις πιέσεις» φοβούμενος νέα «γκρίνια» και από τα δύο κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: