Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ο Σαμαράς είναι αποφασισμένος: δωρεάν Wi-Fi: "Σε κάθε χωριό θέλω και μια κεραία"

Με προσωπική εντολή Σαμαρά 30.000 κεραίες στα χωριά!
Σε αναπροσαρμογή του σχεδίου για δωρεάν ίντερνετ προχωρά η κυβέρνηση, πολλαπλασιάζοντας σε πανελλαδικό επίπεδο τα σημεία «free wifi».
 Προσωπική εντολή που έχει δώσει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.
 Σύμφωνα με την ...

εφημερίδα της Κυβερνήσεως: "ΤΑ ΝΕΑ" της Πέμπτης, η παρουσίαση της παρέμβασης εξετάζεται να γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό πριν από τα Χριστούγεννα.
 Τα 1.000 σημεία πρόσβασης θα αυξηθούν σε 20.000-30.000, καθώς κεραίες θα τοποθετηθούν ακόμα και σε τηλεφωνικούς θαλάμους ή ΑΤΜ τραπεζών. 
 Το αρχικό σχέδιο περιλάμβανε την τοποθέτηση της σχετικής τεχνολογίας σε νοσοκομεία, σταθμούς μετρό και άλλα δημόσια κτίρια. 


Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ":
30.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα
Το σχέδιο, το οποίο ενέκρινε, προβλέπει την εγκατάσταση Wi-Fi σε 30.000 σημεία ανά την Ελλάδα. Τα πρώτα 250 θα εγκατασταθούν (το πολύ σε έξι μήνες) σε ισάριθμα νοσοκομεία, τα 250 σε αρχαιολογικούς χώρους, τα 1.000 σε λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ άλλα 325 σε δήμους. Οι δήμοι (εν όψει και των δημοτικών εκλογών) φαίνεται ότι είναι και οι πλέον ευνοημένοι, αφού αποφασίστηκε να δοθούν σε κάθε δήμο 60.000 ευρώ και να ενεργοποιηθούν με έξοδα της Πολιτείας οι 600 κεραίες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί επί εποχής Γιώργου Αλογοσκούφη και σήμερα σκουριάζουν: «Σε κάθε χωριό θέλω και μία κεραία» είπε ο Πρωθυπουργός.
Στο πλαίσιο της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού για δωρεάν Wi-Fi και Internet θα συμβάλουν και οι... δορυφόροι. Οπως, για παράδειγμα, ο Hellas Sat, ο οποίος θα προσφέρει δωρεάν 250 συνδέσεις. Αλλά θα συνεισφέρει και ο ΟΤΕ, με τον οποίο υπάρχει στα σκαριά συμφωνία για την τοποθέτηση ειδικής κεραίας σε 15.000 τηλεφωνικούς θαλάμους ανά τη χώρα, που θα διαθέτουν Wi-Fi και Internet δωρεάν σε εμβέλεια 300 μέτρων.

Wi-fi και στα ATM
Μία τράπεζα (θα ακολουθήσουν και άλλες) θα τοποθετήσει στα ATM της κεραίες, καθώς και κεραίες στο εσωτερικό των τραπεζών. Ενας από τους βουλευτές που μετείχαν στην πρωθυπουργική σύσκεψη ήταν και ο Mιχάλης Ταμήλος λόγω της εμπειρίας του όσον αφορά το Wi-Fi στον Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος τόσο πολύ ενθουσιάστηκε με όλα αυτά που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς που του είπε: «Αν τα καταφέρεις όλα αυτά, θα χριστείς πρωθυπουργός του Wi-Fi».


Δεν υπάρχουν σχόλια: