Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ο γερμανικός τύπος πήρε στο ψιλό τον ικέτη Σαμαρά

Η εφημερίδα Handelsblatt και το περιοδικό Spiegel είχαν ρεπορτάζ ιδιαίτερα καυστικά για τον Έλληνα πρωθυπουργό και το ταξίδι του στο Βερολίνο. Η Handelsblatt ανέφερε «δεν πρέπει να περιμένει ...

παραχωρήσεις από την καγκελάριο, αφού στο Βερολίνο υπάρχει εκνευρισμός για τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με την Τρόικα». 
Μάλιστα όπως αναφέρει το άρθρο, η ευθύνη για τις καθυστερήσεις είναι της ελληνικής πλευράς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ «επιβαρύνεται από τη διαμάχη της Ελλάδας με την Τρόικα» και για τον λόγο αυτόν «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αναζητά στήριξη στο Βερολίνο». 
«Το κλίμα των συνομιλιών με την Τρόικα χαρακτηρίζεται στο μεταξύ από αμοιβαία δυσπιστία και εντεινόμενη απόγνωση», αναφέρει το δημοσίευμα, περιγράφοντας τα σημεία διαφωνιών των δύο πλευρών. 
Μάλιστα ο αρθρογράφος προχωράει και ένα βήμα παρακάτω και αναφέρει πως οι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα «θα μπορούσαν να κρίνουν το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού της Αθήνας», υποστηρίζοντας ότι «αυτή θα είναι η προειδοποίηση που θα μεταφέρει ο Σαμαράς στην Merkel την Παρασκευή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: