Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Αναψυκτικά από κρητικά βότανα ! [ιδέες]

Έχει αποφασίσει να κάνει όλα τα βότανα της Κρήτης ... ice tea και τα παραδοσιακά δροσιστικά όπως είναι η κανελάδα και η σουμάδα ... αναψυκτικά. 
Ήδη η κανελάδα και η σουμάδα αλλά και άλλα, όπως ο δίκταμος, η αντωναΐδα και η ...

στέβια έχουν μπει σε μπουκάλι. 
Πρόκειται για τον κ. Γιώργο Αλέξη, εκπαιδευτικό στο επάγγελμα, βετεράνο αθλητή του στίβου, που δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα της διατροφής. 
Με τον πρωτογενή τομέα, την αλόη και το χαρούπι έμπλεξε μάλλον τυχαία, αλλά εξαπλώθηκε ταχύτατα λόγω του διαδικτυακού εμπορίου που είχε ήδη αναπτύξει με την Bio Cretan Life. 
 Όπως δηλώνει ο ίδιος στο MadeinCreta, επένδυσε με το παραπάνω επιλέγοντας τον εύκολο τρόπο αλλά έκανε απόσβεση εξαιρετικά γρήγορα και ήδη έχει φουλάρει μηχανές. 
Ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με την αλόη μόλις πριν 1,5 χρόνο και φυτέψαμε σε εκτάσεις που έχουμε στον Άγιο Νικόλαο. 
Επενδύσαμε όμως σε μεγάλα φυτά, δεν περιμέναμε τέσσερα χρόνια να ωριμάσουν. 
Αγοράζαμε γλάστρα που έκανε 100 ευρώ η μια. 
Επενδύσαμε αλλά κάναμε γρήγορα απόσβεση μέσα σε έξι μήνες από τις παραφυάδες, τα φύλλα αλόης και το τζελ το οποίο προωθούμε στην αγορά είπε ο κ. Γιώργος Αλέξης.
 Όπως σημείωσε, έχουν φυτευτεί 6 στρέμματα τα οποία είναι όλα παραγωγικά. Σε κάθε στρέμμα υπολογίζονται 1000 φυτά. 
Τώρα με μια καινούρια μέθοδο, στα ίδια στρέμματα τα φυτά θα πολλαπλασιαστούν, δηλαδή θα φυτευτούν επιπλέον 1000 φυτά στο κάθε στρέμμα. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν ακόμα 10 παραγωγοί από την ανατολική Κρήτη. 
Η προώθηση του τζελ της εταιρείας αλλά και των άλλων προϊόντων έγινε μέσω των δικτυακών επιχειρήσεων καθώς υπήρχαν ήδη στημένα δίκτυα e-shop. Τα σχέδια δε σταματούν εδώ. 
Η αλόη και μάλιστα σε μικρά κομμάτια και όχι ως χυμός αναμείχθηκε με την κανελάδα την σουμάδα, το πορτοκάλι και το λεμόνι, ενώ για τα βότανα υπάρχει άλλο σχέδιο. 
Εμείς έχουμε μπει στη διαδικασία, όλα τα βότανα που παράγει ο τόπος να τα κάνουμε τσάι. 
Δεν είναι οι άλλοι πιο έξυπνοι από εμάς, που μας πλασάρουν τα δικά τους προϊόντα και τα αγοράζουμε σε διάφορες τιμές και με ζάχαρη. Εμείς έχουμε αποφασίσει να βγάλουμε τα κρητικά βότανα σε στυλ παγωμένου τσαγιού. Δε θα σταματήσουμε, όμως εδώ. 
Θα φτιάξουμε τον πρώτο δικτυακό τόπο, μόνο με ελληνικά βιολογικά προϊόντα, στο οποίο θα συμμετέχουν και παραγωγοί. Η σουμάδα και η κανελάδα έχουν ήδη βγει στην αγορά. 
Όσον αφορά στα βότανα, ήδη έχει κυκλοφορήσει προϊόν με την ονομασία Dikato που περιέχει δίκταμο, αντωναΐδα και στέβια που αντικαθιστά φυσικά τη ζάχαρη. 
Δεν είμαι απλά αισιόδοξος, είμαι υπέρ-αισιόδοξος και πιστεύω στα Κρητικά προϊόντα. 
Εμείς δεν περιμένουμε να τα έχουμε όλα έτοιμα και μετά να ξεκινήσουμε, ξεκινάμε με τις δυνάμεις και στην πορεία κάνουμε διορθώσεις. 

Κορίνα Καφετζοπούλου - madeincreta 

Δεν υπάρχουν σχόλια: