Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ρόδος ολική καταστροφή : η πλήρης αδιαφορία και κατάρρευση του κράτους … σκοτώνουν! [video]

Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το μέγεθος της καταστροφής στη Βόρεια Ρόδο και συγκεκριμένα στην Ιαλυσό και τις Πεταλούδες. Δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια, επιχειρήσεις, κατεστραμμένοι δρόμοι και ...

κατεστραμμένα αυτοκίνητα. 
Ζημιές υπάρχουν και στο κέντρο της πόλης της Ρόδου αλλά σε μικρότερη έκταση. 
Δεκάδες Ροδίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και φιλοξενούνται προς το παρόν σε δύο ξενοδοχεία που παραχωρήθηκαν από επιχειρηματίες του νησιού. 
Το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Το τραγικό αποτέλεσμα της χθεσινής καταιγίδας στη Ρόδο, είναι δύο νεκρές γυναίκες και τέσσερις αγνοούμενοι. 
Αρχικά οι πυροσβέστες, στις 11 το βράδυ της Παρασκευής, είχαν ανασύρει από κοίτη χειμάρρου στη Γέφυρα Μαριτσών -μεταξύ Παστίδας προς Κρεμαστή- στην περιοχή της Ιαλυσού Ρόδου, 54χρονη γυναίκα. 
 Επίσης τα ξημερώματα του Σαββάτου βρέθηκε νεκρή η 27χρονη δασκάλα, μία από τους τρεις επιβάτες του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στον χείμαρρο της Κρεμαστής, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε το νησί. 
Ο 30χρονος δάσκαλος που σώθηκε την τελευταία στιγμή περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο 50χρονος καθηγητής αγγλικών. 

Τα μηχανήματα προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από εκτεταμένες κατολισθήσεις ενώ γίνεται αγώνας να προλάβουν άλλες, σε περίπτωση που τη νύχτα επιστρέψουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. 

 Η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 290 κλήσεις για παροχές βοηθείας, για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από αυτοκίνητα, κυρίως στις περιοχές Ιαλυσός, Κρεμαστή και Παραδείσι. 

 Εντύπωση προκαλεί: η ελάχιστη σχεδόν ενασχόληση των αθηναϊκών ΜΜΕ με το θέμα. Λες και η Ρόδος δεν υπάρχει! Εκτός και αν θέλουν να μας πούνε ότι η κρίση και η κυβέρνηση (που επαυξάνει την κρίση με την φορομπηχτική πολιτική της) δεν ευθύνονται για τις διαστάσεις που έλαβε η κακοκαιρία στο νησί! Διαστάσεις μακελειού …

Δεν υπάρχουν σχόλια: