Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Σκάνδαλο: Λεφτά υπάρχουν! Πληρώνουν την Japonica Partners για να προωθεί το «ελληνικό σαξές» [give a bit hmm to me]

Η αμερικάνικη επενδυτική εταιρία, Japonica Partners, ξαναχτυπά, ζητώντας με ολοσέλιδες (και πανάκριβες) δημοσιεύσεις  σε αμερικάνικες εφημερίδες, αξιολόγηση "Α+" για την ελληνική οικονομία (κυρίως στις International New York Times, Telegraph). Η κυβέρνηση ξοδεύει τεράστια ποσά για να ...


διαφημίσει στο εξωτερικό τις ... "τεράστιες επιτυχίες της"!
εΕίναι λέει προσπάθεια για την αναζωπύρωση του νεκρού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα.
Στοχεύει κυρίως να πουλήσει μετοχές και ομόλογα. Η κυβερνησάρα μας τζογάρει επίσημα!
Πρόκειται για ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση με τίτλο: «η ΕΛΛΑΔΑ είναι Α+» και υπότιτλο: «Ανοικτή επιστολή και έκκληση για ανάληψη δράσης, προς τους υπεύθυνους χάραξης των δημόσιων πολιτικών, σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσιγκτον». 
 Ως επιχειρήματα για την έκκλησή της αυτή, η Japonica επισημαίνει ότι: «Είναι αδιάσειστο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επιτελέσει μια από τις πιο εκπληκτικές προσαρμογές των δημόσιων οικονομικών στην ιστορία, που συνιστά επίδοση Α+. Αυτή είναι η στιγμή να ξεπεράσουμε την παρούσα, οικονομικά παράλογη και αναχρονιστική λογιστική που δεν αφήνει να φανεί ότι η Ελλάδα αξίζει μια αξιολόγηση Α+ και τα κρατικά της ομόλογα να έχουν επιτόκια κάτω από 5%». 
Ζητείται να αποσαφηνιστεί το ύψος των ποσών που δαπανώνται για την προώθηση της σαξές καμπάνιας. Αυτοί για τζαμπατζήδες δε φαίνονται! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: