Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Έχουν όλα διαλύσει! #hrthe_to_telos

Είναι πασιφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκηνικό που διαλύεται και έχει διαλύσει τα πάντα. Οικονομία, κοινωνία, αξίες, πολιτική, παιδεία και υγεία. 
Στην υγεία απολύονται γιατροί, διαλύουν νοσοκομεία και ΕΣΥ. 
Στην παιδεία, σχολεία ...

διαλυμένα, χωρίς υποδομές και καθηγητές. 
Οι αξίες έχουν εξαφανιστεί προ πολλού. 
Η κοινωνία έχει διαβρωθεί από κατοχική ανεργία και φτώχεια.
Για την πολιτική δεν χρειάζονται ιδιαίτερες επισημάνσεις. Τα πρώην μεγάλα κόμματα του αστικού χώρου (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) κλυδωνίζονται υπό το βάρος των λανθασμένων επιλογών τους και της εξαρτήσεως που έχουν από τα κέντρα διαπλοκής ...  
Η οικονομία είναι πασιφανές ότι δεν κινείται και η Ανάπτυξη έχει μετακομίσει από τη χώρα τα τελευταία 5 χρόνια, χωρίς να έχει πρόθεση να επιστρέψει. 
Έμεινε ο τουρισμός, που για λόγους επικοινωνιακούς έχει αναχθεί σε success story της κυβέρνησης Σαμαρά, αν και δεν είναι καθόλου έτσι! Ήρθαν περισσότεροι τουρίστες, εκ των οποίων η πλειοψηφία, φτωχοί Ρώσοι που με τη σειρά τους φτωχοποίησαν τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις. 
Με αυτό το σκηνικό οδεύουμε σ’ ένα σκληρό Χειμώνα, με μια κυβέρνηση που είναι αποκομμένη από την κοινωνία, πιόνι της διαπλοκής και δεν έχει καμιά διάθεση επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων, λόγω αγκυλώσεων αλλά και αρνητικής προσέγγισης σε αυτά από τους συμβούλους του πρωθυπουργού, γνωστούς και ως ακροδεξιούς ή υπερδεξιούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: