Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Θα δώσει το Μαξίμου, το Υπουργείο Οικονομικών, στη Ντόρα Μπακογιάννη;

Έπαιξε ως φήμη τις προηγούμενες μέρες ότι ο Σαμαράς συζήτησε με τη Μέρκελ την τοποθέτηση ενός περισσότερο πολιτικού προσώπου στη θέση του Υπουργού Οικονομικών. Και ο Αντώνης έριξε στο τραπέζι το όνομα της πρώην ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη. Αλλού γράφτηκε ότι το ...

όνομα έπεσε από την πλευρά της Άντζελας. 
Από την πλευρά της Άντζελας οι προθέσεις μπορεί να ήταν ειλικρινείς. 
Από την πλευρά του Αντώνη αδύνατο να πιστέψουμε την ειλικρίνειά του. 
Είναι πασιφανές ότι αυτός και το ακροδεξιό επιτελείο του, μισούν ψυχοπαθολογικά οτιδήποτε έχει σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, φυσικά και την κόρη του. 
Έχει σχέση με την ιδεοληψία τους ότι ... "δικαιώθηκαν από την ιστορία"!
 Όσο για τον Κυριάκο, γιατί άραγε τον έβαλαν στην κυβέρνηση; 
Για να απολύει! Για να τον κάψουν δηλαδή. 
Εάν πρόθεσή τους είναι να βάλουν και τη Ντόρα στο Οικονομικών, μοναδικός τους σκοπός είναι να κάψουν και αυτήν. Βάζοντας φόρους και κόβοντας συντάξεις!
Είδαμε και τον προηγούμενο Υπ. Οικονομικών, τον Ευάγγελο Βενιζέλο που κατέληξε. 
Σε ένα κόμμα που διαλύεται και ο ίδιος να παρακαλά την προστασία του Σαμαρά και της διαπλοκής μπας και κάτι διασωθεί από το πρώην μεγάλο κίνημα! 
Σκέψου να έρθει σύντομα και ένα νέο Μνημόνιο. 
Ο Υπουργός Οικονομικών του Νέου Μνημονίου είναι καμένος από χέρι. 
Πράγμα που θα το υπολογίζουν και οι δύο πλευρές! Και της Ντόρας και του Σαμαρά. 
Ο καθένας για δικό του όφελος. 
Τι όφελος θα έχει το Μαξίμου. Μα τον έλεγχο της επόμενης μέρας! 
Η κυβέρνηση πόσο ακόμα θα κρατήσει; Χωρίς να λάβουμε υπόψιν το «ατύχημα», 5 μήνες; 6 μήνες; Άντε 9! Άντε μέχρι την εκλογή Προέδρου (πολύ δύσκολο). Και τι μ’ αυτό; Τελειώνει! 
Οπότε το σημερινό Μαξίμου θα ήθελε να ελέγξει την επόμενη μέρα, διατηρώντας στα ηγετικά κλιμάκια της ΝΔ ή του διάδοχου αστικού κόμματος, τα στελέχη της ΠΟΛΑΝ, που δεν έχουν καμιά τύχη σε οποιαδήποτε διάδοχη κατάσταση. Στελέχη που έχουν σήμερα κατσικωθεί σε όλο το μήκος και πλάτος της Νέας Δημοκρατίας ή έχουν διεισδύσει σε άλλους χώρους για να βλέπει το Μαξίμου τί παίζει.
[Βλέπε Σταμάτης που "επέστρεψε" σήμερα στη ΝΔ. Πρώην Πολανίτης! Μεγάλη έκπληξη! Γιατί δεν έφυγε ποτέ απ' την ΠΟΛΑΝ .... ]
Εκτός και αν έχουν κάψει εντωμεταξύ όλους τους μνηστήρες της ηγεσίας … και προωθήσουν το δικό τους άνθρωπο (π.χ. Βορίδη) για να έχουν το κεφαλάκι τους ήσυχο και να μπορούν να συνεχίσουν να φλυαρούν υπέρ της ... "δικαιωμένης" ιστορίας τους!

Κατά βάθος: βασικός σκοπός των Συμβούλων είναι να διατηρηθεί στην εξουσία της ΝΔ ο Σαμαράς ακόμα και αν χάσει στις επόμενες εκλογές. Οπότε και επείγει να καούν όλα τα μεγάλα στελέχη που έχουν κάποιες φιλοδοξίες ... Να παίζει μπάλα μόνος του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: