Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Η διαπραγμάτευση Σαμαρά είναι ένα ατελείωτο μπίρι- μπίρι και στο τέλος «ναι σε όλα»

Την βούληση του να μην μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» για όσους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαφοροποιηθούν από την κυβέρνηση εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος τονίζει πως δεν θα ενταχθούν αυτόματα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα ...

αξιολογηθούν πρώτα από τα όργανα του κόμματος. 
«Η επιδοκιμασία όσων διαφοροποιηθούν , έστω και τώρα, από την καταστροφική κυβερνητική πολιτική δεν σημαίνει αυτόματα ένταξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το ζητήσουν θα αξιολογηθούν από τα αρμόδια συλλογικά μας όργανα. Και το κριτήριο της ''έξωθεν καλής μαρτυρίας'' θα μετρήσει πολύ. 
Η αξιοπιστία είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κεφάλαιο που πρέπει διαρκώς να ενισχύουμε και να προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού», δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης σε συνέντευξη του στην Realnews. 
Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας ότι «οι διαφορές μας ήταν και παραμένουν σημαντικές» και επεσήμανε πως η συμμετοχή της στην κυβέρνηση και η μεγάλη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν νέα δεδομένα, ωστόσο «αυτό που τώρα προέχει είναι η μέγιστη δυνατή ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ». 
 Ο κ. Παπαδημούλης επιτιθέμενος στην κυβέρνηση, σχολίασε τον τρόπο που γίνονται οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, τονίζοντας πως «διαπραγμάτευση με κυβέρνηση Σαμαρά, σημαίνει ένα ατελείωτο μπίρι- μπίρι με μπόλικη παραπληροφόρηση και στο τέλος ''ναι σε όλα'' στα τελεσίγραφα της Τρόικα. 
Όσο για τις κόκκινες γραμμές μετατρέπονται σε κορδέλες συσκευασίας του νέου πακέτου μέτρων», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στις κατηγορίες του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον ΣΥΡΙΖΑ για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, τονίζοντας πως «ο κ. Βενιζέλος φροντίζει κάθε φορά να ξεπερνά τον προηγούμενο εαυτό του. Προς το χειρότερο δυστυχώς. Τον περιμένουμε με ενδιαφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: