Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

"Μια γυναίκα θα βρίσκεται πολύ σύντομα στο τιμόνι των ΗΠΑ"

Μια γυναίκα θα βρίσκεται «πολύ σύντομα» στη θέση του, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του, η οποία θα μεταδοθεί αργότερα, εντός της ημέρας. 
«Υπάρχουν εξαιρετικοί αξιωματούχοι σε όλη τη χώρα και δεν ...

έχω καμία αμφιβολία ότι πολύ σύντομα θα έχουμε μια πρόεδρο», σημείωσε ο ανώτατος άρχοντας των ΗΠΑ, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Μπάρμπαρα Ουόλτερς και στο δίκτυο ABC. 
Το συγκεκριμένο δίκτυο, το οποίο δημοσίευσε στον ιστότοπό του αποσπάσματα της συνέντευξης του προέδρου πριν από την μετάδοσή της, δεν διευκρίνισε εάν ο Ομπάμα ανέφερε το όνομα της Χίλαρι Κλίντον, η οποία προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016. 
Η πρώην «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ, η οποία θα είναι 69 ετών το 2016, δεν έχει αποκλείσει μια υποψηφιότητα, αλλά προς το παρόν δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις της. 
Δημοσκόπηση του ινστιτούτου του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στην δημοσιότητα στις 13 Νοεμβρίου, δείχνει ισοπαλία της Κλίντον στην πρόθεση ψήφου με τον Ρεπουμπλικανό Κρις Κρίστι, νυν κυβερνήτη του Νιού Τζέρσι. 
Απέναντι σε τρεις άλλους Ρεπουμπλικάνους, τους γερουσιαστές Ραντ Πολ και Τεντ Κρουζ και του πρώην υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, Πολ Ράιαν, η Κλίντον θα κατήγαγε μια συντριπτική νίκη στις προεδρικές εκλογές του 2016, καθώς προηγείται με 9 ως 15 μονάδες, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση. 

Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: