Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Οι εφημερίδες της Κυβερνήσεως «φοβούνται» αποστασίες!

Στα κάγκελά έχουν βγει τα μέσα της διαπλοκής και οι εφημερίδες της Κυβερνήσεως από μια απάντηση που έδωσε ο Τσίπρας σε μια συνέντευξη στην «Αυγή». 
Ο οποίος λέει το αυτονόητο. 
Ότι οι βουλευτές που θα καταψηφίσουν τα νέα σκληρά μέτρα για τα οποία πιέζει η Τρόικα θα τύχουν ...

αποδοχής από τους ψηφοφόρους τους! 
Αυτό ερμηνεύτηκε από τα κέντρα παραπληροφόρησης της Κυβέρνησης ως «πρόσκληση σε αποστασία»! 
  • Στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται ότι δεν θα μπορούν να μαζέψουν το μαγαζί σε ψήφιση νέων μέτρων και φοβούνται διάλυση και καλά κάνουν να φοβούνται. Η εξουσία έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στην παράταξη και δεν θέλουν να χάσουν ούτε τ’ αυγά, ούτε τα καλάθια. Πώρωση! 
  • Στον ΣΥΡΙΖΑ καλά κάνουν να θέλουν να μεγαλώσει το μαγαζί και ξέρουν πολύ καλά ότι το μαγαζί μεγαλώνει από ΠΑΣΟΚ μεριά. Εκεί απευθύνονταν και η πρόταση μομφής, εκεί έκαναν ζημιά σημαντική μια και πρώτη φορά βουλευτής της Συμπολίτευσης υπερψήφισε πρόταση μομφής της Αντιπολίτευσης! Και το ΠΑΣΟΚ θα πλαγιοκοπούν, για να μεγαλώσουν το ακροατήριό τους. Όσο για την επίθεση της διαπλοκής την θεωρούν αναμενόμενη. 
  • Στο Μαξίμου τρέμουν στην ιδέα της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί πάλι έχουν αρρωστημένη αντίληψη για την εξουσία. Πιστεύουν ότι γεννήθηκαν για να σώζουν την Πατρίδα! Που θα βρουν καλύτερο δεκανίκι; Έχουν τη Χρυσή Αυγή, αλλά πόσο θ’ αντέξουν σε μια διεθνή αντιναζιστική πίεση; Πολύ λίγο! 
  • Στα κέντρα της διαπλοκής επίσης η ανησυχία χτυπ0ά κόκκινο. Καλύτερο συνεργάτη από μια Νουδουπασόκ κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξαναβρούν. Συνεχίζουν το πάρτι και αλλαγή στους πολιτικούς συσχετισμούς δημιουργεί νέο τοπίο «διαπραγματεύσεων» και νέα τζάκια, ενδεχομένως αντίπαλα με τα ήδη υπάρχοντα! 
Συμπέρασμα: η διαπλοκή και η κυβέρνηση για να ανησυχούν κάτι παίζεται. Τρέμουν στην ιδέα της (αναμενόμενης) ανατροπής Βενιζέλου. Και αυτό το παιχνίδι αποκαλούν «αποστασία» μπας και κρατηθούν στις εξουσίες λίγο παραπάνω. Το λίγο μεταφράζεται σε πολλά δις. Για να καταλαβαινόμαστε επιτέλους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: