Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Το περιβάλλον Σαμαρά νομίζει ότι οι καθαρές λύσεις είναι η απάντηση

Οι μετριοπαθείς κεντροδεξιοί και οι φιλελεύθεροι της ΝΔ φυσικά και διαμαρτύρονται για την στρατηγική που έχουν χαράξει τα στελέχη της Πολιτικής άνοιξης που έχουν υφαρπάξει την ηγεσία της ΝΔ! 
Οι φωνές διαμαρτυρίας εντός της ΝΔ είναι και λογικές και αναγκαίες. Μπορεί να φοβούνται να φωνάξουν δυνατά λόγω της εσωτερικής τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί από μια κλίκα που διψά για εξουσίες και (κυρίως) εκδίκηση, οι φωνές όμως είναι υπαρκτές. 

«Καθαρές» λύσεις δεν υπάρχουν. Παραπέμπουν σε φασιστικά κατάλοιπα και 
ουτοπικές αναζητήσεις που χαρακτήριζαν τον ρατσισμό και τον λαϊκισμό του μεσοπολέμου.
Πολιτικές ηττημένες για πάντα και τοποθετημένες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και εκεί πρέπει να μείνουν …. για πάντα. Όσοι υπενθυμίζουν τις λογικές της καθαρότητας και της γνησιότητας ανήκουν είτε στα ζόμπι της ιστορίας, είτε στους σκελετούς που άφησε πίσω του ο φασισμός!
Η Νέα Δημοκρατία είναι πρωτίστως κεντροδεξιό και δευτερευόντως φιλελεύθερο κόμμα. Εάν αυτές οι τάσεις θεωρούνται σήμερα και κατονομάζονται ως συμπτώματα ασθένειας τότε δεν έχουμε καμιά δουλειά σε αυτό το κόμμα! Πάμε απέναντι. Η μόνη πολιτική δύναμη που εκφράζει σήμερα τον φιλελεύθερο και κεντροδεξιό χαρακτήρα της πρώην ΝΔ είναι η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η πολιτική που ακολουθεί η σημερινή ΝΔ έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ιστορία και τον ρόλο που έχει διαδραματίσει το κόμμα στο πολιτικό σκηνικό μεταπολιτευτικά. Η ρητορεία της ακρότητας, του μίσους και της «γνησιότητας» γοητεύει ίσως τους «καθαρούς» δεξιούς, τρομάζει όμως τους Κεντροδεξιούς. 
Η ρητορική του δόγματος «νόμος και τάξη» και οι «καθαρές πατριωτικές επιλογές» παραπέμπουν σε χούντες και σε ένα παρελθόν, το οποίο προσπάθησαν σκληρά να αποτινάξουν από πάνω τους οι Καραμανλήδες! Προσωπικά κατατάσσω τον εαυτό μου στην εμφανώς εκ διαμέτρου αντίθετη λογική από αυτή που είναι κυρίαρχη στις τάξεις της ηγετικής ομάδας της ΝΔ. Τους αφήνουμε να χαίρονται την διαρκή «δικαίωσή» τους! Τόση «δικαίωση» προσωπικά δεν την αντέχω! Την φοβάμαι!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτική της διαμαρτυρίας στο δρόμο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ιστορία της ΝΔ
Η σημερινή πολιτική της ΝΔ, η πολιτική Σαμαρά έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ιστορία και τον ρόλο που έχει διαδραματίσει το κόμμα στο πολιτικό σκηνικό μεταπολιτευτικά. Η λογική της διαμαρτυρίας μόνο ως ευκαιριακή σημαία μπορεί να εκληφθεί. Ο κ. Σαμαράς υψώνει σε κάθε ευκαιρία αντιμνημονιακή γροθιά, όπως προχθές από το βήμα της Βουλής από το οποίο έφθασε στο σημείο να υιοθετήσει τη ρητορεία στελεχών του ότι ζούμε ημέρες που παραπέμπουν σε χούντα, χαρακτηρίζοντας... δικτατορικές τις απαγορεύσεις συναθροίσεων.