Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ η σημερινή ΝΔ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ανταγωνιστή στην πολιτική του πεζοδρομίου. Δεν ταιριάζει καθόλου στη Νέα Δημοκρατία η λογική της εξέγερσης και της κοινωνικής έκρηξης που είπε ο Σαμαράς μέσα στη Βουλή!

Το κλείσιμο του ματιού σε τέτοιες συμπεριφορές δεν «επισπεύδει την κοινωνική έκρηξη», όπως πιστεύει ο Σαμαράς, αλλά αποδεικνύει την διολίσθηση της ΝΔ σε χαμηλού επιπέδου πολιτικές που δεν έχουν σχέση με το παρελθόν της. 

Είδαμε γαλάζιους γιατρούς, μπλε φαρμακοποιούς και δεξιούς αγρότες να πρωταγωνιστούν σε επεισόδια τσαρλατανισμού και αναταραχής. Οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι έτσι απομακρύνονται, όταν
γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι μετριοπαθείς βγάζουν κυβερνήσεις.

Όταν μέσα στη Βουλή, η βοήθεια από την Ευρώπη και το ΔΝΤ αποκαλείται «εθνική ταπείνωση»(η «ταπείνωση» ήταν αφορισμός που αφορούσε τον συνταγματικό κανόνα για το έλλειμμα, που είχε προτείνει η Ντόρα Μπακογιάννη και σήμερα είναι ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στην Ευρώπη) τότε σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά στο κόμμα που κάποτε ήταν σαφούς ευρωπαϊκής κατεύθυνσης. Σήμερα έχει υποβαθμιστεί σε μια πολιτική σαλάτα ευρωσκεπτικισμού γαρνιρισμένη με σάπια κερασάκια εθνικισμού. Τρώγεται αυτό το πράμα; Μάλλον όχι γιατί βρωμά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: