Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Πολύ επικίνδυνο. SOS. Με αποχώρηση από τη ΝΔ απειλούν και μουσουλμάνοι πολίτες.

Ακούγεται ότι έχει αποφασιστεί μαζική αποχώρηση μειονοτικών στελεχών από τη Ν.Δ. ώστε να αποσταλεί στη νέα ηγεσία ηχηρό μήνυμα για τις ακραίες θέσεις που ακούγεται ότι έχουν υιοθετήσει κάποιοι σύμβουλοι του Σαμαρά και κάποιοι που θεωρούν εαυτούς εκπροσώπους του. Μέχρι και τον διάλογο με την Τουρκία «απειλούν» να διακόψουν κάποιοι σαμαρικότεροι του σαμαρά!
Γι’ αυτή την κατάσταση ευθύνονται τα διάφορα μπουμπούκια που έχουν μαζευτεί γύρω από τον Σαμαρά. Πολλά από αυτά τα μπουμπούκια προσέφεραν οικιοθελώς τις δήθεν «εθνικιστικές» υπηρεσίες τους και άλλοι εκτελούσαν εντολές! Για την αναταραχή στις μειονότητες φταίνε οι επικίνδυνες ακροδεξιές κορώνες που πετούσαν και πετάνε διάφοροι παρατρεχάμενοι μέσα από περίεργα «δίκτυα», στην μπλογκόσφαιρα, στις τηλεοράσεις και στις γειτονιές. Δίκτυα με ακροδεξιούς αριστερούς και blogs με ακροαριστερούς χριστιανούς! Εγκαλείται π.χ. η Ντόρα Μπακογιάννη επειδή την ψήφισαν μουσουλμάνοι, τσιγγάνοι και ….. Κρητικοί!!! Πολύ επικίνδυνες απόψεις ακόμη και να εκφέρονται! Τα ελληνικά κόμματα πρέπει να είναι ανοιχτά σε όλους μα όλους τους Έλληνες πολίτες. Όταν φτάνουμε στο σημείο να μιλάμε για τα αυτονόητα σημαίνει ότι έχει χαθεί η ισορροπία.
Κινδυνεύουμε να βρεθούμε προ εκπλήξεων εάν ο Σαμαράς δεν μαζέψει τα διάφορα ακροδεξιά τσουτσέκια που πηγαινοέρχονται ρεβανσιστικά και εκδικητικά στα καφενεία και το διαδίκτυο. Η αναβίωση απαρχαιωμένων εθνικιστικών θέσεων είναι πολύ επικίνδυνη και δεν υπάρχει στις σημερινές συνθήκες χώρος για την εφαρμογή τους. Είμαστε υποχρεωμένοι και να σεβόμαστε τις φωνές όλων των Ελλήνων πολιτών και προς Θεού μακριά από τα κακόηχα, κακόφημα και εκφοβιστικά «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια». Τέτοια συνθήματα δεν έχουν καμία σχέση με τον ανοιχτό σε όλους ελληνικό πολιτισμό. Ας πάψουν επιτέλους οι διάφοροι τυχάρπαστοι να αποδίδουν στη νέα ηγεσία της ΝΔ τις δικές τους εθνικιστικές και παλαιολιθικές απόψεις. Ας πάψουν να κηρύττουν μίσος και απομόνωση. Εκτός και αν ο κ. Σαμαράς πέραν της «λαϊκής Δεξιάς» προσπαθεί να αναβιώσει και τον εθνικισμό στη «Νέα Πολιτική του Άνοιξη» …

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση: Το σύνθημα "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια" εκτός από κακόφημο (λόγω καταχρήσεώς του στα σκοτεινά χρόνια της Χούντας) είνα και βαθύτατα αντορθόδοξο και αντιχριστιανικό. Η "θρησκειοποίηση" της Πίστεως αποτελεί αίρεση, όταν δε γίνεται για την εξυπηρέτηση επίγειων σκοπιμοτήτων συνιστά βλασφημία! Αυτά για όσους θα σπεύσουν να υπερασπιστούν τα κακοφορμισμένα ακροδεξιά σύνδρομα του χθες...

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς, ως αρχηγός της ΠΟΛΑ, είχε διακηρύξει τον αποκλεισμό μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών από τα ψηφοδέλτια του κόμματός του! Ο άνθρωπος είναι εθνικά επικίνδυνος και εύχομαι να γίνει σύντομα αντιληπτό.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι δουλειά έχετε εσείς, που λέτε ότι είστε φιλελεύθεροι και βενιζελικοί μέσα σε αυτό το φασιστικό κόμμα που είναι η Νέα ΠΟΛΑΝ.
Όχι πως και παλαιότερα δεν υπήρχε το περίφημο δεξιό DNA αλλά τουλάχιστον το είχαν καταπιεσμένο.
Τώρα προσπαθούν να απενοχοποιήσουν το μαύρο παρελθόν τους. Τις δικτατορίες, τις διώξεις των Ελλήνων πολιτών, τον ρατσισμό, τον δεξιό φανατισμό και την παλιά δεξιά.
Τώρα οι κεντρώοι και οι φιλελεύθεροι δεν έχουν σχέση με αυτό το δεξιό μόρφωμα που μόνο κακές αναμνήσεις φέρνει στο νου των Ελλήνων πολιτών.
Αίσχος η δεξιά των σαμαράδων.
Θα αποτελούσε προδοσία η στράτευση του φιλελευθερισμού κάτω από τις σημαίες μίσους και εκδίκησης της λαικής δεξιάς που ήταν ο κύριος αντίπαλος και παραλίγο δολοφόνος του Βενιζέλου.
Ξυπνήστε και φύγετε από εκεί μέσα για να καταλάβουν πόσο "χρήσιμοι ηλίθιοι" ήσασυαν γι' αυτούς.
Exastal νομ'ιζω ότι η στάση που κρατάς και κατά του Σαμαρά και αντιπολιτευτικά στο Πασόκ είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής που έχεις εμφανίσει

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειχε αποκλεισει ο Σαμαρας τους μουσουλμανους απο τα ψηφοδελτια της ΠΟΛΑ επειδη ησαν μουοσυλμανοι.
Ειχε δηλωσει οτι δεν βαζει μουσουλμανους που δηλωνουν Τουρκοι βασζιομενος στη συνθηκη της Λωζαννης.Ειναι λιγο διαφορετικο.
Η αναταραχη οφειλεται στο οτι σε προσφατες δηλωσεις του στη Θρακη καταφερθηκε κατα του τουρκικου προξενειου και ζητησε να μη παρεμβαινει στα εσωτερικα της Ελλαδος.

Ανώνυμος είπε...

Ας μας εξηγήσει κάποιος απο την μιά πλευρά ή απο την άλλη θα προτιμούσα απο αυτούς που λένε οτι ανήκουν στην λαική δεξιά, τί είναι η λαική δεξιά και ποιές οι διαφορές τους απο τον φιλελευθερισμό, ποιό είναι το πρόγραμμα τους όταν έρθουν στην εξουσία.
Θα επαναφέρουν τον τέως βασιλέα?
Θα κυρήξουν τον πόλεμο στα Σκόπια και στην Τουρκία?
Θα επανέλθουν οι ποδιές και το κούρεμα στα σχολεία?
Θα επιβληθεί υποχρεωτικός ο θρησκευτικός γάμος?
Ας μας πούν επίσημα ένα πρόγραμμα αυτοί και ο πρόεδρος τους να ξέρουμε τι θα κάνουμε και κατα πόσο είναι δυνατό να επιβληθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα διαφέρει ριζικά απο τον φιλελευθερισμό.

Ανώνυμος είπε...

Στα τσακίδια τουρκόσπορε. Που έβγαινες και δήλωνες είμαι Τούρκος και εργάζομαι για τα δίκαια των Τούρκων. Σκατά στον τάφο σου...