Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Οι μηχανισμοί, τα μαχαιρώματα και τα δαχτυλίδια του Καραμανλή!

Το επιτελείο του Σαμαρά και οι καναλάρχες κατήγγειλαν τη Ντόρα Μπακογιάννη ότι στηρίζεται από τα μεγάλα συμφέροντα και τους κομματικούς μηχανισμούς! Σήμερα βλέπουμε πεντακάθαρα ότι αυτές οι δήθεν καταγγελίες ήταν κατασκευασμένες για να πλήξουν την υποψηφιότητά της και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη με παραπληροφόρηση και σκηνοθετημένα ψεύδη.
Βλέπουμε το «Έθνος», έντυπο συμφερόντων Μπόμπολα που στηρίζει ανοιχτά Σαμαρά, να παραποιεί σήμερα ένα δήθεν «απόρρητο» έγγραφο της πρεσβείας μας στο Παρίσι (το οποίο παρουσιάζεται τελικά ως «σημείωμα ειδικού χειρισμού»), σύμφωνα με το οποίο σε ένα τετ α τετ Μπακογιάννη – Μιλοσόσκι, όπου μάλλον ήταν παρόντες και οι συγγραφείς του «απόρρητου» εγγράφου, να απεμπολεί το όνομα και να προτείνει το κυριλλικό «ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ»!!!
Η Ντόρα έσπευσε αμέσως να διαψεύσει το δημοσίευμα αναφέροντας ότι η πολιτική της κόκκινης γραμμής «τηρήθηκε απαρέγκλιτα σε όλες τις φάσεις της διαπραγμάτευσης και σε όλα τα επίπεδα». Παρά ταύτα η εφημερίδα συνεχίζει να λοιδορεί την πρώην ΥΠΕΞ αναφέροντας ότι δεν τους διαψεύδει ή τους διαψεύδει «χλιαρά»! Ταυτόχρονα εθνικιστικά στοιχεία περιφέρονται σε διάφορα blogs και «επιβεβαιώνουν» τον Μπόμπολα! Ακριβώς από κάτω (στο πρωτοσέλιδο του «ΕΘΝΟΥΣ») ο Σαμαράς παρουσιάζεται κάτι σαν rock star και «κιθαρίστας ή ντράμερ»! Ολοφάνερη η κατασκευή του σεναρίου με την «ενοχοποίηση» της Ντόρας και την «θεοποίηση» του Αντωνάκη αλλά και η προέλευση του εγγράφου. Μόνο που δεν ουρλιάζει η εφημερίδα, όπως κάνουν τα κοριτσάκια όταν βλέπουν το Ρουβά!

Στην άλλη δε εφημερίδα του κατεστημένου, «Το Βήμα», αποκαλύπτεται αυτό που επιμελώς απεκρύβη από τους ψηφοφόρους. Πώς και γιατί ο «καραμανλικός μηχανισμός» στήριξε την υποψηφιότητα του μεσσήνιου πολιτικού συμβάλλοντας καθοριστικά στη νίκη του. Στην απόξω ο Καραμανλής «έδωσε το δαχτυλίδι» στη Ντόρα για το θεαθήναι και από μέσα ολόκληρος ο μηχανισμός δούλευε κατά της Ντόρας με απειλές, προβοκάτσιες και λοιπές «δημοκρατικές» μεθόδους. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να εκμυστηρεύθηκε ότι και ο ίδιος θα ψήφιζε τον μετέπειτα νέο πρόεδρο και ότι επετεύχθη big deal μεταξύ τους. Ένα big deal που μάλλον η αρχική του φάση βρίσκεται πολλά έτη πριν και ο χρονικός του ορίζοντας λέγεται ότι φτάνει μέχρι την «επιστροφή» του δαχτυλιδιού ξανά στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού. Το πρόβλημα ήταν η Ντόρα που έπρεπε «πάση θεού» να βγει εκτός νυμφώνος ενώ φαίνεται ότι τώρα σχεδιάζεται από τους «μηχανισμούς» του Καραμανλή ο τρόπος που θα βγει τελείως εκτός παιχνιδιού ώστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά προσπάθεια παρεμβολής στα σχέδια των «μηχανισμών» και να μην υπάρξει κανένα εμπόδιο στο επεισόδιο:«φέρε πίσω το δαχτυλίδι»! Άραγε ο νέος πρόεδρος έχει αντιληφθεί «το παιχνίδι» των ενδοκομματικών ανταγωνισμών ή έχει εξασφαλίσει εγγυήσεις από τον φίλο του Γιώργο για παράδοση-παραλαβή του «άλλου» δαχτυλιδιού …. εν καιρώ; Ακούγεται ότι στην πιάτσα δεν υπάρχει μόνο το δαχτυλίδι του Καραμανλή .....

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.. ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ. ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ..ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΕΤΑ, ΝΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ..!!

Ανώνυμος είπε...

Εξαστάλ,
το έχεις ρίξει σε επίπεδο λαχαναγοράς.
Κάνε κράτει λίγο, άσε να περάσει η τσαντίλα, να τα δείτε και λίγο ψύχραιμα τα πράματα και μετά το κουβεντιάζουμε όλοι μαζί.

Kopernikos είπε...

Το σύστημα της διαπλοκής έχει κυριαρχήσει στην πολιτική σήμερα σε τέτοιο βαθμό που ο αγώνας βασικά δέν είναι τόσο μεταξύ των ίδιων των 2 μεγάλων κομμάτων όσο μεταξύ των εσωτερικών αντίπαλων τάσεων μέσα στα ίδια τα κόμματα. Στο ΠΑΣΟΚ η διαπλοκή υπήρχε εξ'ορισμού απο την γέννηση του, στην Νέα Δημοκρατία μεταφέρθηκε η διαπλοκή πανηγυρικά με το δίδυμο Καραμανλή - Ρουσσόπουλου. Τα 2 φιλικά διαπλεκόμενα κόμματα αφού χορτάσει το καθένα κάποιο διάστημα εξουσία και μάσα παραδίδει την εξουσία στο άλλο για να επαναλάβει τα ίδια αρκεί να υπάρχουν και στα δύο φιλικές διαπλεκόμενες ηγεσίες. Όλος ο αγώνας δέν ήταν οι εκλογές μεταξύ Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ το δακτυλίδι στον Γιωργάκη ήταν δεδομένο, όλος ο αγώνας ήταν να διατηρηθεί η διαπλοκή στην ηγεσία της ΝΔ. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με τον καλύτερο τρόπο με έναν άνθρωπο που είχε προσφέρει στο παρελθόν σημαντικές θετικές υπηρεσίες στο ΠΑΣΟΚ και σοβαρές ζημιές στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας την εποχή που η διαπλοκή ήταν σε αυτή μιά άγνωστη λέξη.
Ο άνθρωπος αυτός είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Kopernikos είπε...

Λύση δέν φαίνεται να υπάρχει άλλη απο την διάλυση και των δύο κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ απο το εσωτερικό τους.

k-lawyers είπε...

Αν η αρχική απόφαση Καραμανλή να οδηγηθεί η ΝΔ σε έκτακτο συνέδριο ένα μήνα μετά τις εθνικές εκλογές με συνέδρους που είχαν εκλεγεί 2 χρόνια πριν όταν ο Σαμαράς ουδέν έρεισμα είχε στο κόμμα και ουδεμία πιθανότητα είχε να εκλεγεί έναντι της Μπακογιάννη δεν είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Καραμανλής έδωσε το δαχτυλίδι στη Ντόρα, τότε κάτι αντιλαμβάνεστε που εγώ μάλλον δεν μπορώ να πιάσω!

Ανώνυμος είπε...

Τρέμει το διακομματικό καθεστώς την αυτόνομη πολιτικη κάθοδο της Φιλοευρωπαϊκης, φιλελεύθερης και πραγματικά πατριωτικής τάσης.
Για αυτο όλο το διακομματικο παρακρατος έχει λυσσαξει με την Ντόρα. Τρέμουν γιατί αυτόνομη κάθοδος της Ντόρας θα ρίξει ολο το διακομματικο αντιευρωπαϊκο αντιαναπτυξιακό φασιστικό καθεστώς που χτίζουν εδω και χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΡΕ ΝΤΟΡΟΠΑΙΚΤΗ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΟΔΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!!!!!!

Kopernikos είπε...

Tί θέλεις να μας πείς Elias?
Η στάση του Καραμανλή απέναντι στην Ντόρα ήταν καθόλα βρώμικη. Όχι μόνο την ξεγέλασε δίνοντας τελικά το δακτυλίδι στον Σαμαρά γιατί με τον τρόπο που ο Καραμανλής τελικά αποφάσισε να γίνει η εκλογή του νέου αρχηγού δέν υπήρχε καμιά περίπτωση να μή βγεί ο Σαμαράς, αλλά και την έριξε στην παγίδα να τον υποστηρίζει με φανατισμό για να την γελοιοποιήσει.
Η εκλογή δέν έγινε απο τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας αλλά απο τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων, άν γινόταν μόνο απο τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας η εκλογή της Ντόρας ήταν δεδομένη.

Ανώνυμος είπε...

H κάθοδος της φιλοευρωπαϊκης, φιλελεύθερης και πραγματικά πατριωτικής τάσης.υπό την ηγεσία της Ντόρας είναι μία πολύ καλή ιδέα, φίλε 5:38.
Το μόνο που απομένει είναι η υλοποίησή της, άντε για να ευθυμήσουμε και λιγάκι με τη στενομυαλιά μερικών.

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΕΝΝΟΥΣΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ, ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΑ, Η ΤΣΑΝΤΙΛΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΟΤΑΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ. ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΟΜΙΖΩ. ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΠΑΛΙ ΚΑΤΙ Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΗΣ Η ΤΡΕΜΗ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ. ΕΠΕΙΤΑ Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ.
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΑΡ ΟΛΙΓΟΝ ΑΡΧΗΓΕ.

Ανώνυμος είπε...

Σας έχει στοιχίσει τόσο πολύ η απώλεια της προεδρίας από την κα Μπακογιάννη που έχετε βάλει παραποιητικά γυαλιά και ότι κ να συμβεί τα βλέπετε από τη δική σας σκοπιά.
Έτσι κάνετε κ με το δημοσίευμα του ¨΄Εθνους¨. Δε σκέφτεστε όμως αν είναι αλήθεια η εκλεκτή σας τι υπηρεσίες "πουλούσε".

Ανώνυμος είπε...

Milas gia dahtylidia gia ta daktyla i gia daktylidia gia to stomahi?

Dimitri είπε...

Ουδέποτε ο Κωστάκης ο Παχύς έδωσε το δακτυλίδι στην Ντόρα. Χοντρό δούλεμα μόνο, ότι θα τηρηθεί το καταστατικό και κυρίως ότι θα κρατηθεί ουδετερότητα τάχατες από τα Καραμανλόσκυλα.

Επιστρατεύτηκαν όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να μην πάει το κόμμα στην Ντόρα. Ακόμη και ανεκδιήγητο Ψωμιάδη κατέβασαν σαν υποψήφιο, για να παίξουν τραινάκι στο β΄ γύρο.

Οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν είναι ψεύτικοι και οι διπλο και τριπλο ψηφίσαντες αμέτρητοι.

Λοιπόν, άει σιχτρίρ σε όλους, καινούργιο κόμμα και όλα από την αρχή. Και γρήγορα.