Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Παραιτήθηκε από τη ΝΔ, ο φιλελεύθερος Νομάρχης Χανίων, κ. Αρχοντάκης

Φαίνεται ότι ο φόβος της μετατόπισης της Νέας Δημοκρατίας σε θέσεις «Πολιτικής Άνοιξης» έχει ανοίξει έναν κύκλο αποχωρήσεων από την πάλαι ποτέ «μεγάλη κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη». Παρά του ότι ο Σαμαράς ο ίδιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του παρά ταύτα οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα του ή οι λίβελοι που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από υποστηρικτές του, κατά της περήφανης πόλης των Χανίων(η μειοψηφία των Χανίων), κατά του Ελευθερίου Βενιζέλου, κατά του Κ. Μητσοτάκη και κατά της Ντόρας Μπακογιάννη έχουν θίξει την ιδεολογία χιλιάδων στελεχών, μελών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα π.χ. διάβαζα μια υποτίθεται βαθυστόχαστη ανάλυση περί της εμπλοκής της Ντόρας Μπακογιάννη στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη!!! Τόσο χαμηλά ε΄χουν πέσει! Με έναν απίστευτα εμετικό συνδυασμό τυχαίων γεγονότων που παρουσιάζονταν ως «αποδεικτικά στοιχεία». Στο τέλος επεσήμαινε ο συγγραφέας αυτής της χυδαίας επίθεσης κυρίως στη μνήμη ενός νεκρού, με την διαπίστωση, ότι εάν η ίδια δεν συμμετείχε, σίγουρα κάποιοι φίλοι, της «έκαμαν» ένα δώρο! Οι "κύριοι" αυτοί καλό θα ήταν να μαζέψουν λίγο τη γλώσσα τους γιατί πολύ έχει ξεχειλώσει και προσβάλλουν στο όνομα του «Μεσσία» αρχηγού τους, νεκρούς και ζωντανούς.
Όταν τέτοιες απόψεις χυδαίες, ντυμένες και με έναν άκρως επικίνδυνο και λαϊκίστικο εθνικισμό διαπερνούν το περιβάλλον των υποστηρικτών Σαμαρά είναι προφανές ότι θα ακολουθήσουν πολλές αποχωρήσεις. Μεθυσμένοι από τη νίκη τους οι οπαδοί των «σφουγγαριών» (μόνο για τους άλλους φυσικά) έχουν χάσει τη μπάλα και το παίζουν προπονητές εκεί που δεν τους παίρνει. Είναι φανερό ότι όλες αυτές οι παρεκτροπές πηγάζουν από την πεποίθηση των φανατικών στοιχείων της ΝΔ ότι η Δεξιά πήρε το κόμμα ή το κόμμα οδεύει πλέον προς πλήρη δεξιά στροφή οπότε δεν χρειάζονται κεντρώες ή φιλελεύθερες τάσεις. «Ας πάνε στο διάολο» οι μεταλλαγμένοι, οι μειοψηφίες, οι κεντρώοι και οι φιλελεύθεροι. Επίτηδες συγχέουν όλες αυτές τις έννοιες κάτω από τον τίτλο του νεοφιλελευθερισμού για να δείξουν πόσο πολύ περιφρονούν αυτούς που τους έκαναν κυβέρνηση τα τελευταία 30 χρόνια. Όταν μάλιστα περιφρονούν έναν άνθρωπο που έπειτα από πάρα πολλά χρόνια έκαμε νεοδημοκρατική μια κρητική νομαρχία καταλαβαίνουμε ότι η κατάστασή τους έχει ξεφύγει τελείως!!! Όταν δηλώνουν ότι δεν τον χρειάζονται αποδεικνύεται η φτώχεια των επιχειρημάτων τους και το χαμηλό επίπεδο που τους χαρακτηρίζει!
Ο κ. Αρχοντάκης έχει ένα πολύ μεγάλο δίκιο στο σημείο που διαπιστώνει ότι … η εκλογή Σαμαρά επιτυγχάνει μόνο τη διεύρυνση προς τα δεξιά και δεν καλύπτει τον μεγάλο πολιτικό χώρο του κέντρου. Αυτή τη στιγμή η εκλογή Σαμαρά έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πολιτικό κενό μεταξύ λαϊκής Δεξιάς και Παπανδρεϊκής κεντροαριστεράς. Οι κοινωνίες συνήθως δημιουργούν συνθήκες τέτοιες που ξεπερνούν τις ηγεσίες για να καλύψουν τα τεράστια πολιτικά κενά που δημιουργεί η έλλειψη οράματος των διαχειριστών της εξουσίας ……..

4 σχόλια:

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Φίλε μου καλό το κείμενο σου αλλά:
Μήπως ο Γρηγόρης βλέπει μακρύτερα;
Μήπως ποντάρει στο 97% των δεξιών ψήφων στα Χανιά + ότι προκύψει;
Μήπως όλα γίνονται για το δημαρχειλικι της πόλης των Χανίων;

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟΥΛΗ ΤΟΥ; ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΚΘΗΚΕ Η' ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

Κατέβηκε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ και τον υποστήριξε η ΝΔ. Στην πραγματικότητα όμως τον υποαστήριξε ο ίδιος ο Μητσοτάκης, γιατί σε λίγο θα πείτε ότι η ΝΔ έχει στην Κρήτη 51%.
Παπάρια. Μόνο με συνεργασίες με τοπικούς παράγοντες και ανοιχτά ψηφοδέλτια μπορεί να πάρει καμιά νομαρχία ή κανένα δήμο στην Κρήτη η ΝΔ.
Άρα κανένας δήμος και καμιά νομαρχία δεν είναι γαλάζια.

Μάρκος είπε...

Τι πάει να πει δηλαδή ρε φίλε "ο φόβος της μετατόπισης της Νέας Δημοκρατίας σε θέσεις «Πολιτικής Άνοιξης» "; Έχεις ιδέα τι θέσεις είχε η Πολιτική Άνοιξη; Με αριστερους μεσα όπως ο Λεντάκης-και όχι μόνο-το παραμύθι περί Δεξιάς δεν στέκει. Άλλωστε, πολλά νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ τα ψήφιζε. Με κορυφαίο το νόμο Βενιζέλου για τη Βασιλική Περιουσία, την ώρα που η ΝΔ αποχωρούσε από την αίθουσα.