Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

«Βαθιά Δεξιά» και «Βαθύ Πασόκ»!

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε θεατές της πρακτικής δύο πολιτικών τάσεων που κατέχουν δεσπόζουσες θέσεις στα δύο μεγαλύτερα κόμματα εξουσίας. Από τη μια μεριά την Βαθιά Δεξιά που ενοχλείται με την παρουσία της κεντροδεξιάς και των φιλελεύθερων στον Δεξιό τους χώρο και από την άλλη το βαθύ Πασόκ που δίνει «στοιχεία» στο Μάκη για να γίνουν αποκαλύψεις στη ζούγκλα των καναλιών.
Ο αγροτοπατέρας Κοκκινούλης με ύφος και ήθος άλλων εποχών, ξεπερασμένων και καταδικασμένων στη συνείδηση του ελληνικού λαού, απαιτεί την εκδίωξη της Ντόρας Μπακογιάννη από το κόμμα τους. Να τους αδειάσει τη γωνιά γιατί πολύ τους ταλαιπωρεί και πρέπει να τους απαλλάξει από την ενοχλητική παρουσία της. Θέλουν να κυβερνήσουν χωρίς τις «μειοψηφίες των Χανίων» που προκαλούν ανακατωσούρα στις «καθαρές» ιδέες τους! Πίστεψαν ότι αυτές οι «καθαρές» ιδέες μπορούν να ξανακερδίσουν έδαφος στην ελληνική κοινωνία, μια κοινωνία οπωσδήποτε αριστερόστροφη και ταυτόχρονα τρομαγμένη μπροστά στο ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία αντί να κοιτάξει στο μέλλον να οδηγηθεί ξανά στο παρελθόν, αυτό που μάλλον όλοι οι Έλληνες θέλουν να ξεχάσουν. Τι θα πει ότι την ιστορία την έγραψαν ….. αριστεροί. Ότι φοβούνται την κριτική. Γι’ αυτό και βγάζουν τον καταπιεσμένο τους εαυτό με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Της εκδίωξης ακόμα και του εσωτερικού αντιπάλου!!! Επιβολή της σιωπής των αμνών λόγω κενότητας ιδεών. Δεν έχουν όμως αντιληφθεί ότι η κοινωνία έχει «καταπιέσει» αυτό το κομμάτι του εαυτού τους γιατί διαφορετικά θα ήταν καταδικασμένοι στην αφάνεια ή την απραξία. Διαφορετικά θα ήταν «μειοψηφία της ελληνικής ιστορίας». Με το «κόλπο» της κεντροδεξιάς και του φιλελευθερισμού γίνονταν κυβέρνηση την περίοδο της Μεταπολίτευσης! Περιέργως όλοι αυτοί οι τύποι που βγαίνουν και το παίζουν «καθαροί Δεξιοί» εκφράζουν τον θαυμασμό τους στον Ευάγγελο Αβέρωφ. Δηλώνουν γαλουχημένοι με τις ιδέες του και παραβλέπουν το γεγονός ότι ποτέ δεν θα κατάφερνε να βγάλει πρωθυπουργό της Ελλάδας η «πικραμένη» πολιτική σχολή Αβέρωφ……
Από την άλλη έχουμε το βαθύ κράτος του Πασόκ εναντίον «open gov», ανοικτών διαδικασιών και εναντίον Γιωργάκη φυσικά. Προσεβλήθη το «αγωνιστικό» τους ταπεραμέντο διότι κάποιος «ξένος» τους έφαγε τη θέση και ό,τι αυτή η θέση εκπροσωπεί σε δύναμη και χρήμα. Οπότε την έπεσαν στο κυνήγι κεφαλών. Όποιος δεν διέθετε κομματικές περγαμηνές έπρεπε να εκδιωχθεί του πράσινου παραδείσου. Και ο αποδιοπομπαίος τράγος βρέθηκε στην Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομίας. Με τον Κουτούπη οι συνδικαλιστές κουτούπωσαν τις «ανοιχτές διαδικασίες». Ο τύπος έγραφε ανοησίες για φαγοπότια και διορισμούς στο FaceBook την ημέρα που το Πασόκ κέρδισε τις εκλογές. Μάλλον με την λογική των πρόχειρων διαλόγων που ανταλλάσουν οι θαμώνες του συγκεκριμένου μέσου δικτύωσης. Δεν θέλει φιλολογικές ικανότητες για να γίνει αντιληπτό το αστείο υπόβαθρο των διαλόγων. Άρα δεν ήταν αυτό που τσάτισε τους ανησυχούντες κομματικούς αχυράνθρωπους αλλά η κομματική του ταυτότητα. Είχε κατέβει με τη Νέα Δημοκρατία σε κάποιες εκλογές . Τουτέστιν …. «είναι Δεξιός σκοτώστε τον». Έπιασαν λόττο τα παλικάρια της «νέας αλλαγής». Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια και έτριψαν στα μούτρα του Γιώργου τα «open gov». Πάρτα Λίζα. Το βαθύ κράτος είναι παντού και δεν υποχωρεί αν δεν δικαιωθεί. Ενδέχεται πάλι όλο το «παιχνίδι» να στήθηκε εκ των προτέρων και να επελέγη ο συγκεκριμένος Κουτούπης για να επιδείξει το σύστημα Πασόκ τις δυνατότητες που δίνουν οι «ανοιχτές διαδικασίες». Οι κομματικές προσλήψεις δηλαδή θα επικρατήσουν τελικά ασχέτως «συμμετοχικότητας». Θα γίνει του κινήματος! Μην ανησυχούν οι στριμωγμένοι πρασινοφρουροί στους διαδρόμους των υπουργείων
Και οι δύο τάσεις προασπίζονται τα κεκτημένα και τα μικροκομματικά συμφέροντα. Και οι δύο τάσεις έχουν γαλουχηθεί στο πεδίο των πελατειακών σχέσεων, της «τέχνης» του διασυρμού και της επικράτησης δια του τραμπουκισμού. Βαθύτατα αντιδημοκρατικές και οι δύο αυτές σχολές πολιτικής συμπεριφοράς ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία με πρόσχημα τη δημοκρατία και την ισονομία και με όπλα τη βία της δήθεν «καθαρότητας» που εκπροσωπούν και του τσαμπουκά της κομματικής ορθότητας!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

..Ας κάνει ένα κόμμα η Ντόρα και θα δεις που θα πάνε όλοι αυτοί οι δεξιοκέφαλοι..

Ανώνυμος είπε...

Eκεινο που θα επρεπε να σε προβληματισει ειναι οτι κανεις πασοκος ή αριστερος δεν προτιμουσε τη Μπακογιαννη απο το Σαμαρα.
Μπορεις να γραφεις για σχηματικες γραμμικες απεικονισεις δεξια,κεντρο,κεντροδεξια,κεντροαριστερα και αλλα παρομοια αλλα ολες οι δημοσκοπησεις δειχνουν μεγαλυτερη δημοτικοτητα Σαμαρα στο χωρο ακριβως αριστερας και κεντροαριστερας.
Και για να τελειωνουμε ολα θα κριθουν απο τις θεσεις σε συγκεκριμενα θεματα απο τα εθνικα ως τα οικονομικα κλπ.
Εαν καποιος βγει κατα ενος σχεδιου τυπου Αναν και λεγεται δεξιος λιγη σημασια εχει οταν θα το υπερσπιζεται κεντρωος.Αντι να δουν οι μπακογιαννικοι γιατι δεν εχουν επιρροη στον ομορο χωρο του ΠΑΣΟΚ αναλωνονται σε γραμμικα σχηματα.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΤΟΥ
η υπόθεση Κουτούπη που απειλεί να τινάξει στον αέρα την αξιοπιστία της διαδικασίας που εισήγαγε η κυβέρνηση για την επιλογή των προσώπων που στελεχώνουν τις θέσεις ευθύνης του κρατικού μηχανισμού, μετά την αρχική αμηχανία που προκάλεσε η αποκάλυψη των σχολίων που έκανε στο facebook για την κυβέρνηση, δημιούργησε κύμα εντόνων αντιδράσεων στο εσωτερικό του Κινήματος. Πληροφορίες φέρουν σημαντικό αριθμό μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ να διαμαρτυρήθηκε για το περιστατικό αλλά και την όλη διαδικασία στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστο Παπουτσή. Επίσης, κομματικά στελέχη τηλεφώνησαν σε εφημερίδες για να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν την απαρέσκειά τους για το περιστατικό Κουτούπη, «ενδεικτικό της προχειρότητας και της αναξιοπιστίας της όλης διαδικασίας» σημείωναν. Έντονα διαμαρτυρήθηκε και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και συνδιεκδικητής του αξιώματος του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στην τελευταία εκλογή Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Ο κ. Παναγιωτακόπουλος ζήτησε να μπει τέλος στους «πειραματισμούς» και τόνισε ότι «αυτός ο διασυρμός το μόνο που προσφέρει είναι το να δίνει ιδέες στους σεναριογράφους των καναλιών

Ανώνυμος είπε...

Eλπίζω μέχρι το μνημόσυνο να έχεις συνέλθει σύντροφε (και το εννοώ) exastal (αν δε σε αρέσει το σύντροφος γράψε συνοδοιπόρε)