Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Μπιρμπίλη: “Sorry, καταργείται το μέτρο της απόσυρσης. Όσοι προλάβατε, προλάβατε!”

Η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει το μέτρο για την απόσυρση των παλαιάς τεχνολογίας αυτοκινήτων. Οι λίστες αναμονής που είχαν σχηματιστεί στα σημεία απόσυρσης ήταν μακρές και αντίστοιχα πολύς ο κόσμος που περίμενε να αποσύρει το παλαιό του όχημα, εισπράττοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.
Παρόλα αυτά, οι κάτοχοι αυτών των Ι.Χ. θα μείνουν με την… ελπίδα στο χέρι!
Οι λόγοι που επικαλείται η κυβέρνηση είναι η άσχημη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας καθώς και το μηδαμινό περιβαλλοντικό όφελος. Ο δεύτερος λόγος, είναι τουλάχιστον γελοίος, αφού και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει πόσο πιο φιλικά προς το περιβάλλον είναι τα σημερινά οχήματα σε σχέση με αυτά που αριθμούν σχεδόν 2 δεκαετίες ζωής. Επιπλέον, υπάρχουν μελέτες από το Ε.Μ.Π. που αποδεικνύουν το… αυταπόδεικτο!
Όσο για τα δημοσιονομικά, καταλαβαίνουμε ότι είναι σε άσχημη κατάσταση, ωστόσο οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης δεν ισχύουν στο ακέραιο; Και τι εννοούσε η κυβέρνηση ότι θα “ρίξει” 3 δις στην αγορά προκειμένου να την αναθερμάνει; Το μέτρο αυτό δεν κινείτο σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση;
Για άλλη μια φορά, ερασιτεχνισμοί…
By the way, ούτε σήμερα ενεργοποιήθηκε η σύμβαση με την COSCO, ενώ ξεκινά νέα 48ωρη απεργία στο λιμάνι. Και εις ανώτερα!
Akatalliloteros

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δε βλεπω τα καναλια να χυνουν κροκοδειλια δακρυα... φανταζεστε τι θα ειχε γινει αν ηταν κυβερνηση η ΝΔ? Ενω τωρα μιλαει κανεις? Μπα! Ολα καλα!
Αποσυρση? Έλα μωρε τωρα, σιγα.
"δεν εχουμε εγχωρια αυτοκινητοβιομηχανια" λεει, αρα δε χρειαζομαστε αποσυρση...
Μωρε ξυλο χρειαζεστε λεω εγω... ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Πασοκοι

Ανώνυμος είπε...

Οντως , η στάση των ΜΜΕ είναι φαινομενική. Μήπως έχουν κάτι να σχολιάσουν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ που γράφουνε στο μπλογκ; Μήπως θέλουν να τους θυμίσουμε τι είχε γίνει όταν η κυβέρνηση της ΝΔ είχε ανακοινώσει το μέτρο, που λοιδωρούσαν τα λεφτά ως πολύ λίγα; Μήπως θέλουν να τους θυμίσουμε για τα πράσινα τέλη, που εισήγαγε η ΝΔ, και κατήργησε το ΠΑΣΟΚ, ώστε όσοι εχουν νέο αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας να πληρώσουν πλέον τα μαλιοκέφαλά τους;

aris53m είπε...

εμ βέβαια

έχει αλλάξει και συνολάκι τώρα ... και μας τα λέει κάπως αλλιώς.

socrates είπε...

Απλά, άλλη μία απογοήτευση μέσα στις τόσες που έχουμε πάρει σε ένα μήνα.