Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Σύντομα το Υπουργικό Συμβούλιο θα γίνεται με όρους Reality Show. Αρχιπανελίστας ο πρόεδρος Γιώργος!

Είχαμε κάποιες υποψίες για τον τρόπο που τα ΜΜΕ θα στήσουν πλάτες στα νεωτεριστικά σχέδια του Γιωργάκη. Σιγά σιγά οι υποψίες μας επιβεβαιώνονται. Αυτό δεν είναι Υπουργικό Συμβούλιο είναι show. Όλα μπροστά στις κάμερες, εξευτελίζουν τη σοβαρότητα μιας πολιτικής και δημοκρατικής διαδικασίας όπου συζητείται η τύχη της χώρας. Ακόμα και τα σοβαρότατα προβλήματα του ελληνικού λαού έγιναν show! Θυμίζει τριτοκλασάτο πάνελ, χαμηλού προϋπολογισμού, η «προσπάθεια» του προέδρου Γιώργου να τα βγάλει «όλα στη φόρα». Θέλει να μας υπενθυμίζει ότι είναι οπαδός αυτής της μασκαράτας που αποκαλείται «συμμετοχική δημοκρατία»! Φυσικά κάθε άλλο από συμμετοχική είναι. Οι απευθείας μεταδόσεις εξευτελίζουν ακόμα και το Υπουργικό Συμβούλιο. Πώς να αποδώσει και τι να πει ο Υπουργός όταν έχει τις κάμερες από πάνω του; Τελικά μήπως είναι αυτός ο ρόλος της κάμερας; Να αποδιοργανώσει(και φιμώσει) τους Υπουργούς και οι αποφάσεις να λαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο από την «παιδική χαρά» του Μαξίμου, «εν κρυπτώ και παραβύστω»; Δεν με παραξενεύει καθόλου μια τέτοια ερμηνεία γιατί προ πολλού έχουμε αναδείξει το πυραμιδικό και προεδροκεντρικό σύστημα της Ιπποκράτους (και σήμερα του Μαξίμου). Μόνο με ένα τέτοιο πρωθυπουργοκεντρικό-μιντιακό σύστημα μπορούν να πραγματοποιηθούν τα υπεσχημένα του Προέδρου Γιώργου στα μεγάλα συμφέροντα, στις διεθνείς «υποχρεώσεις» που έχει αναλάβει και στα ελληνικά κατεστημένα. Με τις κάμερες πάνω απ’ το κεφάλι των Υπουργών και όποιου «αντιστέκεται», ένα πρωθυπουργοκεντρικό σχήμα, αποδίδει αποτελεσματικότερα και καταλυτικά.
Αρχιπανελίστας ο πρόεδρος, κριτική επιτροπή οι Σύμβουλοι που «βλέπουν» από το Μαξίμου και ανταγωνιζόμενοι-παίκτες, οι Υπουργοί. Ο απόλυτος εξευτελισμός μιας δημοκρατίας. Ξεβράκωμα! Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναγγέλλει τώρα το …. διάλειμμα: «Διακόπτουμε για λίγα λεπτά και θα επανέλθουμε»(ναι έτσι ακριβώς το είπε!). "Σκεφτόμαστε" τους τηλεθεατές που πρέπει να πάνε τουαλέτα, να φτιάξουν κανά καφεδάκι, να ετοιμάσουν κανά ποπ κορν! Μη χάσουν στιγμή από την «τόλμη και γοητεία» της νέας διακυβέρνησης! Και τα κανάλια να βάλουν διαφημίσεις για να κερδίσουν κάτι παραπάνω! Τώρα που ακόμα έχουμε σουξέ. Επανέρχεται ο πρόεδρος για να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό για τις αγνές προθέσεις του: «Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας. Από τις πρώτες μέρες δώσαμε το στίγμα μας. Σπάσαμε το μύθο ότι τίποτα δεν αλλάζει στη χώρα μας». Ο Γιώργος στην καρακοσμάκλα του. Ζει το μύθο του. Είναι φιλέλληνας και φιλάνθρωπος! Σε ένα μήνα άλλαξε τη χώρα! Κάποιος όμως να του πει ότι την άλλαξε προς το πολύ χειρότερο και σύντομα θα είναι αντιμέτωπος, όχι με την πραγματικότητα, αλλά με τον κακό του εαυτό. Αυτόν που τα έβλεπε όλα εύκολα, προεκλογικά και στις Προγραμματικές δηλώσεις. «Ήξερε που είναι τα λεφτά». Και έταζε αυξήσεις μισθών χωρίς να επιβληθεί κανένας νέος φόρος! Χτυπώντας το μεγάλο κεφάλαιο. Τελικά χτυπάμε τα κεφάλια μας στον τοίχο! Όσο για το μεγάλο κεφάλαιο και τα διαπλεκόμενα κατεστημένα, μετά από κάθε Υπουργικό Συμβούλιο κρύβονται από την τρομάρα τους. «Η γη τρέμει, το κατεστημένο φεύγει»!
Μαζευτείτε κύριοι του Πασόκ και αφήστε τις τηλεοπτικές εντυπώσεις. Μάλλον δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι κυβερνάτε και έχετε ήδη χάσει ένα πολύτιμο μήνα με show, παιχνίδια και ψέματα! Είστε «βίβλος αναξιοπιστίας»!
Μήπως, όταν ο Γιώργος λέει ότι τηρεί τις δεσμεύσεις του, μπερδεύεται με το τυρί; Μήπως η γραφολόγος Μπιρμπίλη πρέπει να του εξηγήσει (επιτέλους) τη διαφορά που έχει το τηρεί με το τυρί; Δεν είμαστε ποντίκια βρε Γιώργο. Δεν θέλουμε φόρους! Τήρηση των δεσμεύσεών σου ζητάμε. Γι αυτό έγινες πρωθυπουργός!!!! Εσύ μας παίρνεις μέχρι και το ….. ποδήλατο! Για να μην μας θυμίζει μάλλον τις «αθλητικές» σου περιπέτειες!

8 σχόλια:

Doc είπε...

Όπου απουσιάζει η ουσία, κυριαρχεί η "επικοινωνία"...

Ανώνυμος είπε...

Φοβερό.. Με την πανδημία γρίππης να έρχεται, ακόμα μαλώνουνε στο ΠΑΣΟΚ ποιος θα φάει τα σχετικά κονδύλια και ποιος θα είναι υπεύθυνος των εμβολιασμών. Οι εμβολιασμοί θ αρχίσουν τον Ιανουάριο πλεον λένε!!!!!!!!!! Βεβαίως τα ΜΜΕ τουμπεκί, ούτε τους αρρώστους λένε πλεον, ούτε ότι καθε βδομάδα έχουμε και 1-2 θύματα. Ασχολούνται με τις κόντρες στη ΝΔ!!!!!!!!!!!!!

stefanos είπε...

ΡΕ Ανώνυμο...ζουλάπι
(που όμως δεν είσαι
και τόσο ανώνυμο)
30 ημέρες έχουν στη διακυβέρνηση
οι φουκαράδες...
και ψάχνουν να βρουν που είναι
τα μπούτια τις Ψωροκώσταινας...
Τέτοιο ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ
μας άφησε ο Ψαράς του Αώου...
Για τούτο κόψτε τις μαλακίες!
Αν ΔΕΝ θέλετε να φέρεστε,
να σκέπτεστε και να μιλάτε
ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ...
τότε αντε πιάστε μια γωνιά παρακάτω,
και εκεί να παραστήσετε
τη Νεοδημοκρατική gang of bandits..
που τόσο έχετε ανάγκη...

Ανώνυμος είπε...

Οι αρχινταβατζήδες της Νέας Δημοκρατίας

Σήμερα είναι πλέον γνωστό τι εννοούσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όταν μιλούσε για νταβατζήδες. Ενδυνάμωσε το υπάρχον σύστημα των εθνικών προμηθευτών . Και δίπλα σε αυτό άνδρωσε και το δικό του. Νταβατζήδες στο κράτος. Νταβατζήδες στο κόμμα. Νταβατζήδες στο Μαξίμου. Νταβατζήδες στη Ρηγίλλης. Η μέγιστη παρακαταθήκη του ανδρός.

Για τους νταβατζήδες στο κράτος δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η ετημυγορία του ελληνικού λαού είναι πολύ νωπή. Από τη μικρή διαφθορά φθάσαμε βήμα- βήμα στη μεγάλη. Σε τόσο εκτεταμένη διαφθορά μάλιστα, ώστε πλέον τίποτε δεν προκαλεί εντύπωση. Από τη συγκάλυψη των σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ (ας μην ξεχνούμε ότι η ΝΔ είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό ότι θα διαλευκάνει τη σκευωρία του χρηματιστηρίου και των εξοπλισμών εις βάρος του) έως τα νεοκαραμανλικά σκάνδαλα- τους κουμπάρους, τα δομημένα ομόλογα, το Βατοπέδι- και κάποια κοινά, όπως η Siemens και οι παράνομες χρηματοδοτήσεις των κομμάτων... Ο τέως πρωθυπουργός παραδίδει στις επόμενες γενιές ένα κράτος σε διάλυση, μια κοινωνία διεφθαρμένη και συμβιβασμένη με την ενοχή της σε όλους τους ιστούς, ένα χρέος διπλάσιο από αυτό που παρέλαβε. Ο ίδιος. Τα Golden Boys –ταμίες. H αυλή του Μαξίμου. Νταβατζήδες στο κράτος που μοίρασαν μεταξύ τους την πίττα.

Όσο για τους νταβατζήδες στο κόμμα, για όσους από εμάς έχουμε ζήσει μέσα σε αυτόν τον οργανισμό για δεκαετίες, ποτέ δεν θυμόμαστε αυτήν την κατάντια σε πρόσωπα και ανυπαρξία μιας κάποιας ικανότητας. Από το περίφημο εκείνο ψέμα που ξεσήκωνε τα πλήθη του Καραμανλή «Το κράτος δεν κομματικοποιείται, το κόμμα δεν κρατικοποιείται» φθάσαμε σήμερα να απαριθμούμε τις επιτροπές και τα οφίτσια του ενός και του άλλου κομματικού στελέχους. Κοντά στον απερχόμενο πρόεδρο και σε απόλυτη γνώση του, όλοι αυτοί που διαφέντεψαν την παράταξη λες και ήταν δικό τους τσιφλίκι, ένας μηχανισμός να εξυπηρετήσουν την ανόητη ματαιοδοξία τους, να κάνουν τις δουλειές τους, να εξασφαλίσουν τα παιδιά και γιατί όχι τα εγγόνια τους…

Δυστυχώς, αυτή η παράταξη έφθασε να είναι το μαγαζάκι του κ. Δασκαλάκη, διευθυντή του κόμματος, ταμία και παράλληλα διορισμένου στελέχους στην ΕΡΤ, ο οποίος , μαζί και με άλλα τζιμάνια, φρόντιζε να δημιουργεί επιτροπές στις οποίες συμμετείχε προκειμένου να αυξάνει το οικογενειακό κομπόδεμα. Δυστυχώς, αυτή η παράταξη έφθασε να είναι το παραμάγαζο του κ. Δασκαλάκη, που μπορεί να αποφασίζει αν κάποιος είναι μέλος αυτού του κόμματος ή όχι, που μπορεί να αποφασίζει αντίθετα με το καταστατικό, χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν. Άλλωστε και πού να λογοδοτήσει; Οι νταβατζήδες αλληλοκατανοούνται και αλληλοκαλύπτονται. Το δυστύχημα ωστόσο και το προσωπικό δράμα που ορισμένοι λίγοι βιώνουμε είναι ότι, ακόμη κι αν είχαμε κατανοήσει από νωρίς το νταβατζιλίκι, δεν μπορούσαμε ποτέ να πιστέψουμε ότι αυτοί, «δεν είναι ικανοί να διοικήσουν (όχι περίπτερο, που λέει και η ρήση) ούτε καν πορνείο»…


*Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα "Η χώρα"

Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 2:54 μμ

Doc είπε...

Ζουλάπι= Άγριο ζώο, λύκος, υποτιμητικός χαρακτηρισμός προσώπου.

Σλαβικής προέλευσης λέξη.
Εξ ευρυτανίας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΓΑΜΑΕΙ ΕΣΕΝΑ ΡΕ ΠΑΡΤΑΛΙ ΤΑΤΟΥΛΗ!!!!!!!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ , ΑΛΗΤΗ!!!!!

ΟΣΟ ΗΣΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η Ν.Δ. , ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΤΑΞΑΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ (Μ.Μ.Ε. ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ )ΣΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ, ΣΑΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΠΟΤΑ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!!!!!!!

ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙ ΤΑΤΟΥΛΗ
ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΟΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ

Πάλι "χτύπησε" ο Τατούλης, αυτός ο μέγας πολιτικός και ο μέγας εθνοσωτήρας. Και τι δεν είπε ο Αρκάς ( μου θυμίζει τις γελοιογραφίες του συνονόματού του ) κατά του πρώην επί εξαετία πρωθυπουργού της Ελλάδας και του επί 12ετία αρχηγού της ΝΔ. Αυτός λοιπόν που κατηγορείς γλοιώδη Τατούλη, σου ανέθεσε σχεδόν με λευκή επιταγή την Ολυμπιάδα του 2004.

Σου επέτρεψε να τοποθετήσεις στο υπουργείο όποιους εσύ ήθελες χωρίς να σου φέρει την παραμικρή αντίρρηση. Απλά να σου θυμίσω τον εξ Αμοργού υποψήφιο του κόμματος, προσωπικό σου φίλο που τοποθέτησες σε υψηλή θέση στο υπουργείο λίγο πριν την Ολυμπιάδα. Ο τόσο τραμπούκος Καραμανλής πώς στο επέτρεψε κύριε πρώην κομμουνιστή? Ή μήπως είναι ψέμα αυτό Αρκά Τατούλη?

Ξεχνάς από πού ξεκίνησες και που έφτασες χάρη σ' αυτό το κόμμα και χάρη σ΄αυτόν τον οκνηρό και ψευτόμαγκα πρωθυπουργό? Γιατί άραγε δεν βγήκες τότε να μην αποδεχτείς τις θέσεις που σου πρόσφερε ο Καραμανλής και την άνεση των όποιων κινήσεων σου έδωσε? Τότε δεν ήταν τραμπούκος? Τότε δεν ήταν οκνηρός? Τότε δεν ήταν ψευτόμαγκας?

Και καλά όλα αυτά. Ας πούμε ότι τα αντιλήφθηκες μετά. Άρα στερείσαι εξυπνάδας. Κάτι που πρέπει να χαρακτηρίζει έναν πολιτικό. Γιατί όταν πήρες χαμπάρι όλα αυτά δεν παραιτήθηκες ως όφειλες και να κατακεραυνώσεις το σάπιο κατ΄εσέ σύστημα της ΝΔ? Γιατί γατζώθηκες στη βουλευτική σου καρέκλα και κάθισες επάνω στον παχυλό σου μισθό?

Θα θυμηθώ αυτό που είπε κάποτε ο Κατσιφάρας και θα σου πω ότι, χωρίς αυτό το σάπιο κόμμα και αυτόν τον πρωθυπουργό δεν θα σε ήξερε ούτε η μάνα σου βρε καρεκλοκένταυρε της εξουσίας, που σε όλη την πολιτική σου σταδιοδρομία μίλαγες πάντα εκ του ασφαλούς.

Έχεις μούτρα κι εσύ κι όλοι οι άλλοι και μιλάτε για τον Καραμανλή. Που σας ανέχτηκε να τον πολεμάτε από την πρώτη σχεδόν στιγμή. Που σας κάλυψε όπως πρέπει να κάνει ο ηγέτης σε κάθε περίπτωση. Που όποτε δεν είχατε υπουργεία θυμόσασταν την «κριτική στην εξουσία» και την «ελευθερία του λόγου σας»!

Μέρος του συστήματος είσαι Αρκά Τατούλη. Μέρος ενός συστήματος που σκοπό είχε να φάει τον Καραμανλή. Τον μόνο που σας έβγαλε από την αφάνεια, σας έδωσε οφίτσια και τα κάνατε σκατά, γιατί πολύ απλά έκανε το λάθος να σας εμπιστευθεί.

Και βέβαια έκανε λάθος. Που δε σας πέταξε με τις κλωτσιές από το κόμμα και από την κυβέρνηση. Που σας άφησε να περιτριγυρίζετε τα παράθυρα των καναλιών και να στηρίζετε όλο αυτό το σαθρό παρασκήνιο. Να σου πω τη ρήση του Σωκράτη, αγνώμονα Αρκά Τατούλη, φοβού τους υπό εσού ευεργετηθέντες. Και ουδείς περισσότερο από εσένα και τους υπόλοιπους σας ( Παπακώστα και βρώμικη σια ) δεν ευεργετήθηκε τόσο πολύ από τον Καραμανλή.

Και μπράβο στον Παναγιώτη τον Ψωμιάδη που είπε στην Κ.Ε. του κόμματος...ήλπιζα μέχρι την τελευταία στιγμή να ανακαλέσει ο Καραμανλής την παραίτησή του. Και πάλι μπράβο του.

Και πάρτε το χαμπάρι όλοι σας. Όσο πιο γρήγορα ξαναέρθει ο Καραμανλής στο τιμόνι του κόμματος, τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγούμε από τη λαίλαπα ΠΑΣΟΚ. Γιατί αυτό το συνονθύλευμα που νομίζει ότι κυβερνάει, εσύ και οι όμοιοι σου το φέρατε Τατούλη.

exomatiakaivlepo είπε...

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/11/blog-post_8588.html