Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Μπάζει από παντού η διαδικασία του opengov.gr

Για να είμαστε ειλικρινείς:
Ακούγεται ωραίο το πλάτεμα της δημοκρατίας, μέσα από τις διαδραστικές πλατφόρμες των νέων μέσων. Ωραίο είναι να λέει ο καθένας τη γνώμη του στο διαδίκτυο για ένα νομοσχέδιο. Δεν είναι καθόλου πρακτικό.
Κι ας γίνει ένα μάθημα στους κάθε λογής "παπατζήδες", που...
έχουν τις λύσεις στο τσεπάκι.
Για να αξιολογήσεις και να προσλάβεις κάποιον σε μια σοβαρή θέση, για να συγκρίνεις το βιογραφικό του με άλλα, να το βαθμολογήσεις, να του ρίξεις μια δεύτερη ματιά, χρειάζονται τουλάχιστον 20 λεπτά. Και είναι μια διαδικασία, που δεν γίνεται ...συνεταιρικά: ένας πρέπει να δει όλα τα βιογαφικά.
Όταν λοιπόν έχουν υποβληθεί 40.000 βιογραφικά για τις θέσεις των γ.γραμματέων, χρειάζονται 40.000 εικοσάλεπτα, ή 170 μέρες ασταμάτητης εργασίας.
Αςμη κοροϊδευόμαστε, δεν μπορεί να εξεταστούν ανθρώπινα 40.000 βιογραφικά. Μόνο μηχανικά, να μπαίνουν μόρια. Αλλά αρκούν τα "μόρια" για να επιλεγεί ο κυριότερος συνεργάτης του Υπουργού;
Στην άλλη διαδικασία τώρα: τη διαβούλευση για τα νομοσχέδια.
Μια ματιά στα σχόλια για την Πρόταση Νόμου : «Ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών» πείθει και τον πιό εύπιστο, ότι δεν είναι σοβαρή υπόθεση.
Σε κάθε άρθρο υπάρχουν εκατοντάδες σχόλια.
Στο τέλος θα μαζευτούν πάνω από 5.000 σχόλια. Ε, δεν μπορεί να αξιολογηθούν και να προσφέρουν κάτι στη διαδικασία.
Στο άρθρο 1 υπάρχουν ήδη 400 σχόλια. Ποιός νομίζετε ότι μπορεί να διαβάσει και να αποκομίσει κάτι από 400 σχόλια, στο επίπεδο της αναμόρφωσης ενός νομοσχεδίου;
Όταν μάλιστα τα σχόλια δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που καλούνται να κάνουν: να δώσουν ιδέες για την αναμόρφωση ενός νομοσχεδίου.
Σχόλια όπως αυτό, που πρόχειρα βρήκα:
κ.Παπανδρέου είμαι οπαδός του ΠΑΣοΚ (είμαι απο αυτους που σας ψήφησα ως πρόεδρο του κόμματος γιατί πίστεψα σε εσάς και πιστεύω ,έκανα αγώνα χωρίς να φαίνομαι και κάνω αγώνα για το ΠΑΣΟΚ) και σας παρακαλώ κάντε κάτι για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις οικογένειές μας ενωμένες. Οι Τράπεζες μας έχουν γονατίσει .Προκειμένου να μεγαλώσουμε καινα σπουδάσουμε τα παιδιά μας φτάσαμε στο σημείο της υπερχρέωσης. Είμαι 53 ετών και δεν έχω σπίτι δικό μου. Τα παιδιά μου ακόμα είναι άνεργα εκτός από το ένα που δουλεύει εδώ και ένα χρόνο. ΄Εχω πολλά να πω αλλά δεν μπορώ ΣΟΣ
είναι ωραία για τις δακρύβεχτες εκπομπές των λαϊκατζήδων της πρωινής ζώνης, αλλά δεν προσφέρουν τίποτε, στη δημόσια διαβούλευση.
Ο ρόλος της δημόσιας διαβούλευσης επί ενός νομοσχεδίου, δεν είναι να λέει ο κάθε πικραμένος τον πόνο του, αλλά να προτείνει κάποια βελτίωση ή να εκφράσει τεκμηριωμένα κάποιες αντιρρήσεις.
Δύσκολα τα πράγματα λοιπόν...
Μόνη ελπίδα να επιζήσει η διαδικασία είναι να υποθέσουμε, ότι είναι αρχή, ότι είναι πρωτόγνωρη η διαδικασία και οι περισσότεροι μπαίνουν για να δουν περί τίνους πρόκειται.
taxalia

9 σχόλια:

F5PILOT είπε...

Η άποψη τόσων χρόνων ότι ο γιαλός είναι στραβός και ότι εμείς μια χαρά αρμενίζουμε μας έχει φέρει σε κατάσταση διάλυσης.
Η επιλογή αρχηγού από τη βάση επίσης κάποτε ήταν αιτία για λοιδορίες. Αλλα τώρα τρέχουμε να το υλοποιήσουμε. Κάποιοι δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από την εκλογική συντριβή τους.

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΛΟΤΑΚΟ , ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!!!!!

ΜΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!!!!!!!!

ΑΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΤΖΗ ΣΑΣ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

@Νοέμβριος 02, 2009 8:01 μμ

Μα, με αυτήν την ανοικτή διαδικασία έχω επιλεχτεί στέλνοντας το βιογραφικό μου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ? ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ?

ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.

F5PILOT είπε...

Μα στην Ιπποκράτους στη θέση του Γκέμπελς εσύ μου το έχεις πει τόσες φορές.
Αχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Α , ΩΡΑΙΑ , ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΨΩΛΙΑ!!!!!!!!!!!

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕΣ!!!!!!!!!!!!

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ :
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ?

TΑ ΒΡΗΚΕ Η ΜΑΪΜΟΥ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ?

AXAXAXAXAXA!!!!!!!!

ANTE ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΠΙΛΟΤΑΚΟ!!!!!!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

Με δάσκαλο τον Βουλγαράκη εμένα δεν με πιάνει τίποτα. Έχω off shore.

Αχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΛΕΣ ΠΙΛΟΤΑΚΟ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!!