Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

H κ. Σιούτη και το Μαξίμου αναμασούν διακαιολογίες!

Την συγκεκριμένη απάντηση την περίμενα και μάλιστα μια εβδομάδα νωρίτερα. «Στοχοποιούνται πρόσωπα, που είναι κοντά στον πρωθυπουργό, από ...συμφέροντα που ανησυχούν για το μέλλον τους...» έλεγαν χθες πηγές (πάντα …ανώνυμες, που μέσω των... πτηνών τις περνούν στην κοινή γνώμη.)

Αναφέρονταν στον κ. Παμπούκη, την κ. Μπιρμπίλη και την κ. Σιούτη. Η τελευταία είναι ως γνωστόν η νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.

Η κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι η νομική σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, Γλυκερία Σιούτη, είχε επιστρατευτεί από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο της SIEMENS.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το 2007 «η στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού ήταν μέλος της ομάδας νομικών που είχε επιστρατεύσει ο πρώην ισχυρός άνδρας της SIEMENS για να αποφύγει την έρευνα της «Debevoise & Plimpton» για τις μίζες και να κερδίσει χρόνο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «ο Χριστοφοράκος, επικαλούμενος το νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων καθυστερούσε μέσω νομικής διαδικασίας την έναρξη της έρευνας και το νομικό όχημα επίκλησης του νόμου στηρίχθηκε στο ότι η εταιρεία που θα διενεργούσε την έρευνα είχε έδρα τις ΗΠΑ και για την εξαγωγή δεδομένων σε χώρα εκτός της Ε.Ε. χρειαζόταν η άδεια της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων».

Η κ. Σιούτη απάντησε με επιστολή της ότι «δεν υπήρξε ποτέ δικηγόρος του κ. Χριστοφοράκου. Η εταιρεία SIEMENS είχε αναθέσει στη δικηγορική εταιρεία, στην οποία συμμετείχε, την περιγραφή του νομικού πλαισίου της προστασίας των προσωπικών δεδομένων της εταιρείας και του προσωπικού της, στην περίπτωση κατά την οποία στο πλαίσιο ...κάποιου ελέγχου (sic!) αυτά της ζητούνταν».

Επί της απάντησης της κυρίας Σιούτη έχω τις ενστάσεις μου. Kατ` αρχάς η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Χριστοφοράκος είχε επιστρατεύσει την ομάδα των νομικών στην οποία συμμετείχε και όχι ότι την διόρισε δικηγόρο του.
Τα επικοινωνιακά και λεκτικά πυροτεχνήματα λοιπόν καλό θα ήταν να τα αποφεύγει , καθώς θα φέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα απ` ότι επιδιώκει.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι πράγματι δούλεψε για την SIEMENS του κ.Χριστοφοράκου. Αυτό αποδεικνύεται μέσα από την δικογραφία όπου αναφέρεται ότι έπειτα από τηλεφωνική συνδιάσκεψη της «Debevoise & Plimpton» με το νομικό επιτελείο της «SIEMENS ΗELLAS» στις 30 Απριλίου 2007 «συμφωνήθηκε να γίνει κοινή προσέγγιση της ΑΠΠΔ (Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων) για να συζητηθεί η διαδικασία. Συμφωνήθηκε να ετοιμαστεί για την κυρία Σιούτη και τον κ. Φλογαΐτη ένα ενημερωτικό σημείωμα».

Στις 15/06/2007 υπήρξε τηλεφωνική συνδιάσκεψη των δικηγόρων του αμερικανικού γραφείου ερευνών με τους «Γιαννίδη, Φλογαΐτη και Ταζεδάκη», στην οποία, μεταξύ 7 θεμάτων, συμφωνήθηκε να «συναντηθούν Γιαννίδης, Σιούτη, Μήτρου και Ταζεδάκη για να ....συμφωνήσουν επί του νομικού πλαισίου της έρευνας».

Άρα αγαπητή κυριά Σιούτη η SIEMENS και ο κ. Χριστοφοράκος δεν σαν ανέθεσαν «την περιγραφή του νομικού πλαισίου της προστασίας των προσωπικών δεδομένων της εταιρείας και του προσωπικού της, στην περίπτωση κατά την οποία στο πλαίσιο ...κάποιου ελέγχου (sic!) αυτά της ζητούνταν», όπως ισχυρίζεστε στην ανακοίνωση σας ,αλλά για τον συγκεκριμένο έλεγχο της«Debevoise & Plimpton».

Σας ανέθεσαν στην πραγματικότητα μια νομική ντρίπλα με σκοπό να κωλυσιεργήσει η έρευνα και να προλάβει ο κ. Χριστοφοράκος να καλύψει τα ίχνη τόσο του ιδίου όσο και ....κάποιων άλλων!
Και εκ του αποτελέσματος τα κατάφερε τόσο καλά, ώστε και σαν κύριος να φύγει ( μη χρησιμοποιώντας την δεύτερη ταυτότητα την οποία είχε βγάλει ...μυστηριωδώς …επί ΠαΣοΚ), και να αρχίσει να κυκλοφορεί σήμερα ελεύθερος στην Γερμανία, απαλλαγμένος από τα οποιαδήποτε …αμαρτήματά του.

Η κυρία Σιούτη ( δικηγόρος γαρ) επιχειρεί και μια δεύτερη επικοινωνιακή-λεκτική «ενατένιση». Ισχυρίζεται στην ανακοίνωση της ότι «όλα τα ανωτέρω συνέβησαν ...πολύ πριν... η δημόσια ζωή βρεθεί αντιμέτωπη με τη λεγόμενη υπόθεση Χριστοφοράκου».

Επιχείρημα τόσο αστείο που ακόμα και οι ένθερμοι υποστηρικτές του ΠαΣοΚ δεν θα μπορούσαν να το υιοθετήσουν.
Η υπόθεση ήταν ευρέως γνωστή από το 2006 .H SIEMENS HELLAS είχε αρχίσει ήδη να τραβιέται από τους εισαγγελείς. Ο προφυλακισμένος σήμερα κ. Μαυρίδης κατέθετε στους Ελβετούς ανακριτές Λίναρντ Οξνερ και Κλερ Νταμς στις 30/3/2006 και τις 19/6/2006.

Μάλιστα στις αρχές του 2007 επέστρεψε 7,8 εκατομμύρια ευρώ στη μητρική SIEMENS, προκειμένου αυτή να αποσύρει την αγωγή της (η οποία όμως εξαιτίας προφανώς της συνεχιζόμενης έρευνας από τη SEC απέφυγε να την αποσύρει ).

Όλα αυτά ήταν ευρέως γνωστά και δημοσιευμένα στις εφημερίδες από το 2006. Πως εσείς ενάμισι χρόνο αργότερα και με τις εφημερίδες σε καθημερινή βάση να φιλοξενούν ανταποκρίσεις με τις ....«εξομολογήσεις» Σίχατσεκ, ισχυρίζεστε ότι δεν γνωρίζατε;

Εκτός αυτού βέβαια, το λεκτικό πυροτέχνημα της κυρίας Σιούτη είναι αστείο και για έναν ακόμα λόγο. Εάν δεν γνώριζε μια νομικός και καθηγήτρια , τότε για ποιο πράγμα ...διαπραγματευόταν… με την μεγάλη( και θεοσκότεινη) αμερικανική εταιρεία «Debevoise & Plimpton»; Γενικώς και αορίστως;

Τέτοιου είδους «ασθμαίνουσες» δικαιολογίες …ούτε για τα μικρά παιδιά. Μόνο για ελάχιστους μωρούς και άλογους οπαδούς., οι οποίοι το « νόμιμο δεν είναι οπωσδήποτε και ηθικό» το είχαν «παντιέρα» και που σήμερα περιέργως ….. την έχουν υποστείλει!

7 σχόλια:

F5PILOT είπε...

"Προβληματισμός επικρατεί στην οικογένεια Μπόμπολα από τις πρώτες περίπου 35 μέρες της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Αττική Οδός και ΕΥΑΘ, δύο σίγουρα και χρυσοφόρα projects, χάθηκαν εξ αιτίας της κυβερνητικής μεταβολής και της απόφασης της κυβέρνησης να ακυρώσει την επέκταση της Αττικής Οδού και να παγώσει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Δύο έργα τα οποία είχε σίγουρα η οικογένεια, από την κυβέρνηση Καραμανλή και τον άτυπο αντιπρόεδρο της, Γιώργο Σουφλιά.

Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι ακόμα τόσο ισχυρή, ώστε κανένα οικονομικό συμφέρον, όσο μεγάλο κι αν είναι, να μην μπορεί να της… αντιμιλήσει. Ωστόσο, η οικογένεια ανασυντάσσεται και περιμένει, όπως κάνουν όλα τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του τόπου".

exastal είπε...

Θα ανέβαζα σήμερα σχετικά με αυτά που λες και για τον Μπόμπολα, αλλά με ακριβώς αντίθετες "πληροφορίες".
Η επικαιρότητα με αναγκάζει να το ανεβάσω αύριο!

F5PILOT είπε...

@exastal

Ο μπόμπολας έχει πάρει σαφή θέση εναντίον τις Ντόρας με τις φυλλάδες του.
Φαίνεται είναι και αυτός μαζί με το Θέμο και τον Σαμαρά πατριώτες. Τον βλέπω και αυτόν να χορεύει τσάμικο κάτω από το λογότυπο του Ακτωρ.

Ανώνυμος είπε...

ΗΜΑΡΤΟΝ!!! ΗΜΑΡΤΟΝ!! ΗΜΑΡΤΟΝ!!! ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ, ΠΙΛΟΤΕ, ΔΙΑΠΕΚΛΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΥΦΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!1
ΗΜΑΡΤΟΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ!
Δεν ντρέπεσαι και τα γράφεις αυτά; Σε ποιον απευθύνεσαι;Ο Μπόμπολας και το κανάλι του έβριζε τον Καραμανλή και τη ΝΔ με όρους πολιτικής χυδαιότητας επί 5,5 χρόνια; Ποια διαπλοκή βλέπεις; Βλέπεις το κανάλι του Μπόμπολα και η εφημερίδα του να κάνει έστω και μια νύξη για τα ανείπωτα σκάναδαλα των 40 πρώτων ημερών του αγαπημένου του ΠΑΣΟΚ;;;;;
Το δημοσίευμα στο πρώτο θέμα ήταν απλώς μια υπενθύμιση του εκδότη της εφημερίδας αυτής να βγάλει με το ζόρι την ομάδα του πρωταθλήτρια. Κάτσε να πάρει καναδυο σφαλτσοσφυρίγματα, και θα ξαναγυρίσει στις βίλες του Καραμανλή.

F5PILOT είπε...

@Νοέμβριος 10, 2009 7:36 μμ

και από την άλλη του έδινε όλα τα έργα και τις συμβάσεις. Έχεις πάει προσφατα Αθήνα Θεσσαλονίκη; Κάθε μέρα ξεφυτρώνουν νέοι σταθμοί διοδίων. Πιό φτηνά σουρχεται να πάρεις αεροπλάνο.

Ανώνυμος είπε...

Πιλότε, το ότι του έδινε τα έργα είναι δείγμα της βλακείας της ΝΔ. 5,5 χρόνια στην εξουσία διόρισε όλους τους συμβασιούχους και σταϊζερς του ΠΑΣΟΚ, διόρισε όποιον δήλωνε πασόκος, και κάπου κάπου διόριζε και κανένα δικό της παιδί, εν μέσω αλλαλαγμών στην τελευταία πέρίπτωση απ' τα δικά σου ΜΜΕ. Στην ίδια λογική τα έργα τα πήρε ο γνωστός ΄μεγαλοεργολάβος-μεγαλοεκδότης-πασόκος, που φυσικά γούσταρε επιστροφή και Πασόκ στην εξουσία, αφού αλλιώς είναι να στα δίνει τα έργα ο δικός σου άνθρωπος και αλλιώς ο "εχθρός" (που μπορεί και να τα πάρει στο κρανίο και να σου πει άντε γεια μια ωραία μέρα).

Ανώνυμος είπε...

Αφίερωμένο πιλότε σε σένα : Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων πασοκικού καναλιού, καλεσμένος ο πρόεδρος του νοσηλευτικού προσωπικού Ελλάδας εκφράζει παραπονο που η υπουργός υγείας δεν δέχθηκε να τον συναντήσει για να τον ενημερώσει για τη νέα γρίππη. Βλοσυρός ο δημοσιογράφος τον επιπλήτει που τόλμησε να ζητήσει τέτοιο πράγμα απ' την υπουργό (!@@$##@%%#@^%#@%#@%#@^%@!^!@$!^@$), του αφαιρεί τον λόγο και τερματίζει τη συζήτηση. Βρες μου μια, μόνο μια τέτοια περίπτωση στα 5,5 χρόνια της ΝΔ, και θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές!!!!!!1