Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Καμπάνες για Γιωργάκη!


Από τα ΝΕΑ
στις 9 Νοεμβρίου
για να μη λέτε
ότι έτσι γράφουν
οι αντιπολιτευόμενοι
και κάνουν αντίπραξη.


Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος δεν είναι καθόλου
ικανοποιημένος από το πώς εξελίχθηκε
τόσο η υπόθεση των stage όσο
και η υπόθεση της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά,
και έχει χρεώσει τους υπευθύνους με λαθεμένους χειρισμούς,
επιδιώκει να αποφευχθούν κι άλλα φάουλ
που μπορεί να πυροδοτήσουν κοινωνικές εκρήξεις.


Τώρα,
πως γίνεται αυτά
που έχεις διακηρύξει
προεκλογικά
να τα χρεώνεις σε άλλους
και να τα αποκαλείς
λαθεμένους χειρισμούς,

είναι κομματάκι
ακατανόητο.

ΠΑΜΕ δεν έλεγε ο Geoffrey ;

Πάμε λοιπόν !


αναδημοσίευση από ένα μικρό γαλτικό χωριό της Κορινθίας που αντιστέκεται, το Korinthix

4 σχόλια:

Makedon είπε...

χΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, πολύ καλό σε συνδυασμό με το βίντεο. Πάμε έλεγε ο τζεφρει και ήρθαν...

aristos είπε...

Αποκατάσταση του κράτους-δικαίου" ή αλλιώς ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ

«Το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του κράτους-δικαίου στην κατεύθυνση μιας πολιτείας ευνομίας, δικαιοσύνης και ισότητας γίνεται με το νομοσχέδιο, που θα καταθέσει η κυβέρνηση, και θα αφορά τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου συζητείται το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, θεμέλιο της προσπάθειας αυτής είναι η αξιοκρατία. Πρόσθεσε δε, ότι «ως κοινωνία πλέον δεν ανεχόμαστε πελατειακές σχέσεις, συναλλαγές και αυθαιρεσίες. Δεν τις αντέχει κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα, διότι έτσι αποτελματώθηκε η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια».

Αναφερόμενος στον τρόπο διακυβέρνησης, υπογράμμισε ότι μια ανοικτή κυβέρνηση λογοδοσίας, αξιοκρατίας και αποτελεσματικότητας, δεν είναι υπόθεση ούτε μιας ημέρας, ούτε ενός νομοσχεδίου. «Είναι υπόθεση καθημερινού αγώνα με συνεχείς πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις αποφάσεις. Αυτό έγινε και με τον τρόπο επιλογής των γενικών γραμματέων με τη δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο και σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε».

Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας γενικότερα για το έργο της κυβέρνησης στο διάστημα των 35 ημερών της θητείας της, τόνισε ότι έχουν ξεκινήσει να γίνονται πράξη οι μεγάλες ανατροπές για τις οποίες το ΠΑΣΟΚ .... ότι εφαρμόζουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο ζήτημα της αξιοπιστίας της κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας τέσσερις φορές τον όρο αυτό και τονίζοντας ότι έχει σημασία να πείθονται οι πολίτες για την αξιοπιστία της κυβέρνησης».

«Ένα κράτος, που πρέπει να στέκει δίπλα στους πολίτες, να διέπεται από τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας, ώστε η χώρα να κάνει το καθοριστικό βήμα προς το μέλλον», κατέληξε.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Κος Πρωθυπουργός

Μίλησε για αποκατάσταση του κράτους-δικαίου στην κατεύθυνση μιας πολιτείας ευνομίας. Μα καλά μήπως παρέλαβε την διακυβέρνηση από καμία δικτατορική Κυβέρνηση, δηλαδή τοσα χρόνια δεν είχαμε ευνομούμενο κράτος?

Αναφέρθηκε στην αξιοκρατία, που την χαρακτήρισε ως "θεμέλιο". Για ποια αξιοκρατία μιλάνε, για τους "Άριστους" που πρόσφατα τοποθετήθηκαν με πλήρως αξιοκρατικές διαδικασίες. Σε ποια διαβούλευση αναφέρεται ο Κος Πρωθυπουργός, αυτή των 25000 αιτήσεων-βιογραφικών, που υπέβαλλαν, οι "αφελείς" συμπολίτες μας.

Ποιες είναι οι μεγάλες ανατροπές που συντελέσθηκαν, η κατάργηση της απόσυρσης, του ΕΤΑΚ, η φορολόγηση των "πάμπλουτων" με εισόδημα 30000 ευρώ, η προμήθεια των υβριδικών κρατικών οχημάτων, η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με COSCO?

Το Κράτος θα πρέπει να στέκεται δίπλα στον Πολίτη, εμείς πάλι νομίζαμε ότι η εντολή ήταν "πρώτα ο πολίτης". Μα πως είναι δυνατόν το κράτος να στέκεται δίπλα στον πολίτη και να είναι και αξιοκρατικό, όταν αυτά που θέλει-προτείνει και επιθυμεί ο πολίτης μέσω των περίφημων διαβουλεύσεων, καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων.

Κατά τα άλλα ΜΠΛΑ, ΜΠΛΑ, ΜΠΛΑ.... και ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ....

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/11/blog-post_6221.html

Ανώνυμος είπε...

Κάντε υπομονή παιδιά, έχει ακόμη 65 μέρες ο άνθρωπος που θα τα φτιάξει όλα.
Εγγυώμαι έλεγε.
Δεν μπορεί να μας δούλευε, δεν είναι τέτοιος παλιοχαρακτήρας.
Υπομονή, τα Χριστούγεννα δεν είναι μακριά!
Μετά πίσσα και πούπουλα.

ελεύθερος είπε...

Άρχισαν τα όργανα και το ρίξανε στα δημοτικά τα αμερικανάκια του Γιωργάκη.
Στο μεταξύ ολα τα Γιωργοκάναλα κάνουν τον κινέζο, έχοντας ξεχάσει αυτά που έλεγε και αυτά που έταζε ο πιό ψεύτης πολιτικός που είχε ποτέ η Ελλάδα (μετά τον μέγα δάσκαλο το μπαμπάκα, βέβαια).
Τότε τα μέτρα που πρότεινε ο Καραμανλής ήταν εναντίον του λαού, τώρα τα μέτρα που προτείνει ο Χαζογιώργος είναι για το καλό της χώρας.
Γέμισε η Ελλάδα κοψοχέρηδες σε χρόνο ρεκόρ.