Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Ο Παπανδρέου επιλέγει το επιχείρημα της συναίνεσης. Να δεχτούν όλοι την καταστροφική πολιτική του!

Αφού σπατάλησε δύο ολόκληρα χρόνια αντιπολίτευσης επιλέγοντας το «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ» οι σημερινές περιστάσεις οδηγούν τον Παπανδρέου στο επιχείρημα της συναίνεσης. Ακούγεται ως ειρωνεία ή ως απόδειξη για τα επιχειρήματα σκοπιμότητας, βουλιμίας για την εξουσία και υποκρισίας που εμείς κατηγορούσαμε την κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση.
Οι απειλές για εξεταστική επιτροπή στη οικονομία είναι άλλο ένα πυροτέχνημα που θα ξεφουσκώσει γρήγορα γιατί δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεκινήσεις μια Επιτροπή για το επιπλέον έλλειμμα από το 2004 και εξής χωρίς να συνυπολογιστεί το βαρύτατο έλλειμμα που κληρονόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Μια τέτοια εξεταστική επιτροπή θα εξυπηρετούσε πρόσκαιρες επικοινωνιακές εντυπώσεις και τίποτα παραπάνω. Δεν θα μπορούσε να καταλήξει πουθενά, όπως οι περισσότερες εξεταστικές που έχουν γίνει στην Ελλάδα ουσιαστικά μια τέτοια Επιτροπή θα θεωρούνταν προσπάθεια συγκάλυψης των ελλειμμάτων προ του 2004. Και τα ελλείμματα αυτά είναι η πηγή του σημερινού «κακού».
Τα μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση δεν είναι τόσο εύκολο να κλείσουν με επικοινωνιακά τερτίπια και βομβαρδισμό εξεταστικών. Όταν ο κόσμος στο δρόμο θα ζητά εξηγήσεις για την ακρίβεια, την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς και την αύξηση των ορίων ηλικίας δεν γίνεται να τους λες κάνουμε εξεταστικές για τη Siemens και το Βατοπέδι! Καλές και οι εξεταστικές αλλά τα προβλήματα προέχουν. Ιδίως όταν περνάμε σε φάση ύφεσης και επιτήρησης, οπότε και θα επιβάλλονται οι κατευθύνσεις της ελληνικής οικονομίας από τις Βρυξέλλες και όχι από την ίδια την κυβέρνηση.
Πάντως όλα συνηγορούν στο ότι θα κλείσει απότομα το θέμα της εξεταστικής στην οικονομία μια και ενδέχεται να γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον της κυβέρνησης και να ενισχύσει πολύ γρήγορα την αντιπολίτευση. Το ερώτημα πάντως παραμένει. Γιατί ως αντιπολίτευση το Πασόκ και προσωπικά ο Παπανδρέου αρνήθηκαν πεισματικά την συναίνεση που ζητούσε η πρώην κυβέρνηση;

11 σχόλια:

F5PILOT είπε...

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς και αποτυπώνουν την εκτίμηση για την έκταση της διαφθοράς που διαμορφώνουν σημαντικές κοινωνικές ομάδες.

Πρόκειται για την πιο έγκυρη και καταξιωμένη παγκοσμίως έρευνα αυτού του τύπου, στην οποία το 2009 μετείχαν 10 ανεξάρτητοι οργανισμοί με 13 διαφορετικές έρευνες.

Ο φετινός δείκτης της Διεθνούς Διαφάνειας (CPI 2009) βαθμολογεί την Ελλάδα με 3.8 βαθμούς και την κατατάσσει στην 71η θέση του σχετικού πίνακα με 180 χώρες. Η μέτρηση βασίστηκε σε 6 διαφορετικές έρευνες-μελέτες και έλαβε υπόψη της στοιχεία του 2008 και του 2009.

Η Ελλάδα σημειώνει μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις στη βαθμολογία του πίνακα (το περασμένο έτος η σχετική βαθμολογία ήταν 4.7) και βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση της Ευρώπης των 27 μαζί με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την ΠΓΔΜ.

Στην πρώτη θέση του παγκόσμιου πίνακα (με τη λιγότερη διαφθορά) βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία και ακολουθεί η Δανία, η Σιγκαπούρη και η Σουηδία.

Τελευταία στη βαθμολογία η Σομαλία, ακολουθούμενη από το Αφγανιστάν, τη Μιανμάρ, το Ιράκ και το Σουδάν.

Η Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς υπογραμμίζει ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα ώστε να αντανακλάται η θέληση της κυβέρνησης για δράση και αποτελέσματα, να συνειδητοποιηθεί η ανάγκη ύπαρξης μηδενικής ανοχής τόσο από την πλευρά των πολιτών όσο και από την πλευρά της πολιτείας.

Ο πρόεδρος της «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» Κώστας Μπακούρης σημείωσε μεταξύ των άλλων: «Είναι αυτονόητες οι αρνητικές επιπτώσεις της διαφθοράς στην οικονομία, την ανάπτυξη και την αποτελεσματική διακυβέρνηση μιας χώρας. Σε μια εποχή μάλιστα που η οικονομική κρίση έχει διευρύνει το πρόβλημα, η αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων είναι ακόμα πιο σημαντική.»

http://www.transparency.gr/Press.aspx?page=27&code=PressRelease&article=249

aggelos είπε...

αστη Διαφανεια κλπ μπουρδες..οι ευρωπαιοι ειναι εδω και ελεγχουν ηδη..αυτοι θα βρουν την αληθεια...
και οποιος εφταιξε και μαγειρεψε θα πληρωσει..

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Πιλοτε μαλλον εισαι εκτος θεματος.
Συναινεση γιατι και απο ποιον?
Οι μηδενιστες τωρα ζητουν συναινεση?
Γιατι δεν ζητουν συγνωμη που εξαπατησαν τον λαο? Αυτοι δεν ειναι που ειπαν λεφτα...υπαρχουν?
Αυτοι τωρα ειναι που υποστηριζουν πως θα αυξηθουν οι φοροι για μισθωτες υπηρεσιες πανω απο 30.000? Δηλαδη καθαρα 20.000 ειναι πολλα λεφτα? Οι ανθρωποι ειναι ασχετοι. Πως θα κινηθει η αγορα? Πως θα ερθουν ξενα κεφαλαια για επενδυσεις? Πως? Πως? πως? Πως?
Δυστυχως προβλεπω μεγαλη δυστυχια, μεγαλη φτωχια, μεγαλο μεταναστευτικο ρευμα.
Φιλοι του ΠΑΣΟΚ ξυπνηστε. Καταλαβετε οτι μας δουλευουν. Προς το παρον μας κυβερνουν στηριζομενοι στα κομπλεξ του Ελληνα. Τα Golden Boys να μην πληρωνονται . Συνεπως να μη προσλαβουν οι Οργανισμοι και οι φορεις ικανα διευθυντικα στελεχη . Να προσλαβουν λοιπον χαμηλομισθους που θα τα παιρνουν κατω απο το τραπεζι. Οι περιβοητοι και λαλιστατοι συνδικαλιστες που ειναι τωρα? Τι γινεται με τα Ναυπηγεια? Με το λιμανι? Τι γινεται με τις παραβιασεις στο Αιγαιο? Οι Τουρκοι φοβουνται το ΠΑΣΟΚ ? Τα ΜΜΕ με τι ασχολουνται? Λογω της δουλειας μου ταξιδευω παρα πολυ στην Ευρωπη. Ολοι μας κοροιδευουν.
Τα stage μας φταινε.
Ολα τα αλλα πανε καλα.
Τουλαχιστον ο Καραμανλης δικαιωθηκε παρα πολυ γρηγορα.

Οσον αφορα το σχολιο για την διαπλοκη, αυτη προερχεται απο το Δημοσιο. Αλλα η πληοψηφια στο Δημοσιο δεν ψηφιζει ΝΔ. Συνεπως το ποσοστο της διαπλοκης προερχεται κυριως και εχει γιγαντωθει απο υπαλληλους που ρουσφετολογικα μπηκαν στο δημοσιο κατα την 20α του ΠΑΣΟΚ. Ολοι οσοι ειμαστε Ι.Υ η ελευθεροι επαγκελματιες γνωριζουμε πως κινηται το μαυρο χρημα. Μονο ο αρμοδιος υπουργος δεν γνωριζει....

Ηδη πλησιαζουμε του 2 μηνες και οι ΓΓ των υπουργειων ειναι ακομη αφαντοι. Μονο πυροτεχνηματα μεχρι τωρα. Ξεπερασαμε σε τεχνολογια πυροτεχνηματων και τους κινεζους
Π.Χ
1) Stage
2) Δηλωσεις Επιθεωρητη Κλουζω
3) Βοηθημα σε οσους εχουν πανω απο τρια παιδια και εισοδημα λιγοτερο απο 18.000 . Αληθεια ποσοι ειναι αυτοι?
4) Προβολη υβριδικων μοντελων Honda & Toyota
5) Προστασια για την Η1Ν1
Μεχρι τωρα ο Αβραμοπουλος δεν εκανε τιποτα κατα το ΠΑΣΟΚ. Τωρα τι γινεται που τα σχολεια κλεινουν και οι πολιτες δεν ξερουν τι να κανουν?
6) Τι γινεται με τον Τουρισμο ? Ποια ειναι τα μετρα και οι καμπανιες για το 2010?
7) Τι γινεται με τον αθλητισμο?
8) Τι γινεται με τα κολλεγια?
9) Τι γινεται με τα Σκοπια?
10) Τι γινεται με το Αιγαιο?
11) Τι γινεται με την Θρακη?
Μηπως ακουσαμε κατι για ολα τα παραπανω? Μηπως ειμαστε σε υπνωση και δεν αντιδρουμε? Μηπως ταξιδευουμε με το Τιτανικο και δεν βλεπουμε οτι η καταστροφη ερχεται?

Ανώνυμος είπε...

Του χρόνου να δείς τί θα λέει ο δείκτης CPI για τη διαφάνεια, με τα τσακάλια που αναλάβανε φέτος.
Σαν τίς παλιές καλές μέρες της δεκαετίας του 90 . . .

F5PILOT είπε...

Καταλαβαίνω τον θυμό σου γιατί προδώθηκες από το κόμμα σου γιατί απέτυχε παταγωδώς όχι μόνο να επανιδρύσει το κράτος να χτυπήσει την διαφθορά και να κάνει πράξη το σεμνά και ταπεινα αλλά να φέρει την χώρα από ανικανότητα και διφθορά στη χρεωκοπία και την καταστροφή.
Μπορείς να βρεις όσες δικαιολογίες θέλεις να κατηγορήσεις το ΠΑΣΟΚ αλλά το γεγονός είναι και είναι αδιαμφισβήτητο ότι μέχρι πριν από 40 μέρες κυβέρνηση ήταν αυτή που επελεξες εσύ για 5.5 χρόνια η οποία κατέστρεψε τη χώρα. Μη ψάχνεις φταίχτες λοιπόν καλύτερα να κοιτάξεις στον καθρέπτη και εκεί μέσα θα δεις αυτόν που φταίει.
Όσο για τη συναίνεση υπάρχουν λιγότερο φανατικοί και τυφλοί κομματικά που έχουν αντιληφθεί το κακό που έκαναν με το να εμπιστευτούν μια συμμορία για 5.5 χρόνια. Και σε πληροφορώ ότι είναι πάρα πολλοί αυτοί.

F5PILOT είπε...

Στην πιο ωμή και κυνική καταγραφή της πιο ανίκανης κυβέρνησης από την μεταπολίτευση και μετά (της κυβέρνησης Καραμανλή) προσχώρησε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος χθες το βράδυ στο Extra 3. Έχοντας απέναντι τον Σαμαρικό Βασίλη Μιχαλολιάκο ομολόγησε ότι "μετάνοιωσε που δεν ήταν αυτός που έριξε την κυβέρνηση Καραμανλή"! Εκ... των υστέρων προφήτης ή απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας ενός πρώην πρωθυπουργού o ο οποίος για το μόνο που ενδιαφερόταν ήταν για τα σουβλάκια και τα ούζα στην Ραφήνα;

Ανώνυμος είπε...

Πιλοτε γραφεις για σουβλακια αλλα για την ταμπακιερα τιποτα.
Τα σκανδαλα ηταν απειρως πιο πολλα στην 20ετια του Πασοκ. Ξεχασες το Χρηματιστηριο, τα εξοπλιστικα, το δωρακι των εκατ. εκατομ. δραχμων που εκανε ο τυπος στην ΔΕΗ, τις υπερτιμολογησεις στα Ολυμπιακα εργα......

Θυμασαι το Πασοκ να εκανε κατι για τα εθνικα θεματα που να μας εκανε υπερηφανους? Εγω θυμαμαι το Ευχαριστω στην Υπερδυναμη για τα Ιμια, το θεμα Οτσαλαν,...

Απο την αλλη το ΒΕΤΟ καταμουτρα στον Προεδρο της υπερδυναμης, οι Αγωγοι, η διευθετηση της υφαλοκρηπιδας μετην Αλβανια με εκαναν να αισθανομαι σαν Ελληνας.

Οτι και να γραφεις προτιμω πατριωτη που τρωει σουβλακια παρα αλλους που μας ταιζουν κουτοχορτο..

Αυτη ειναι η αληθεια πεντακαθαρα. Αλλα εσυ πετας στα συννεφα
και εκει η ορατοτητα ειναι μηδεν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπακούρης βγήκε χθες στον ΑΝΤ1 ράδιο και είπε πως το δείκτη της "Διαφάνειας" τον βγάζουν με βάση ερωτηματολόγια που συμπληρώνονται από δημοσιογράφους και από ... δημοσιεύματα εφημερίδων για πιθανά σκάνδαλα.

Άστο, καταλάβαμε...

F5PILOT είπε...

@Νοέμβριος 18, 2009 9:58 πμ

Έχεις χάσει επεισόδια αλλά δεν πειράζει. Αυτά να τα πεις στον Γιακουμάτο που μίλησε για ανίκανη κυβέρνηση και ανίκανο πρωθυπουργό που έτρωγε σουβλάκια. Δεν τα λεω λοιπόν εγώ στον Μάκη τα παράπονα.

aggelos είπε...

"Αυτά να τα πεις στον Γιακουμάτο που μίλησε για ανίκανη κυβέρνηση και ανίκανο πρωθυπουργό που έτρωγε σουβλάκια. '

επειδη αυτοι ειναι μ@λ@κες και αυτομαστιγωνονται δεν σημαινει πως δεν εγινε το εργο που ξερουμε..

Ανώνυμος είπε...

Οι μαλάκες του ΠΑΣΟΚ διαδέχθηκαν τους μαλάκες της Νέας Δημοκρατίας.