Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ξανά στα περίπτερα ο «Ελεύθερος Τύπος».

Σίγουρα χρειάζονταν και έλλειψε στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα αλλά οι (περίεργες) «τρέχουσες συνθήκες» είχαν οδηγήσει σε αναστολή της έκδοσής του. Επιστρέφει τη στιγμή που ο διάλογος για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία έχει φουντώσει και έχουν πλήρως δρομολογηθεί οι εξελίξεις για την εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση.
Ο ΕΤ έχει διαγράψει μια «ελεύθερη» πορεία 27 ετών δίπλα στη ΝΔ. «Ελεύθερη» γιατί δεν ήταν οπωσδήποτε παραταξιακή. Συχνά ετόλμησε αυστηρή κριτική, μερικές φορές παρεξηγήσιμη.
Στη νέα του μορφή επαναφέρει το παλιό λογότυπο, αν και το νέο επί Αγγελοπούλου ήταν επίσης καλαίσθητο. Η επιστροφή στο παλιό λογότυπο σηματοδοτεί την εγκατάλειψη των πειραματισμών και την επιστροφή στην παραταξιακή συστράτευση ή τουλάχιστον την επικέντρωση στην πολιτική, μια και η προηγούμενη περίοδος είχε στόχευση περιοδικού και όχι καθαρής εφημερίδας. Εσωτερικά διατηρήθηκαν αρκετά διακοσμητικά στοιχεία της έκδοσης επί Αγγελοπούλου. Η πολιτικότερη όμως τοποθέτηση των γραφομένων αποδυναμώνει τα διάφορα μοτίβα και τα εξασθενεί. Αυτό λειτουργεί υπέρ της ευκρινέστερης γραμμής γιατί στην προηγούμενη περίοδο επικρατούσε ασάφεια και ουδετερότητα που πλήγωναν τους παραδοσιακούς αναγνώστες της εφημερίδας.
Η πολιτική βάση είναι και πάλι ο φιλελευθερισμός, βασική τάση της Νέας Δημοκρατίας και κεντρική ιδεολογία του παγκόσμιου γίγνεσθαι.
Ευχόμαστε (ξανά) Καλή Επιτυχία!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φοβερές δηλώσεις στα πράσινα ΜΜΕ: Γελάνε και λένε ειρωνικά "τόσες ημέρες και ούτε 1 σκάνδαλο το ΠΑΣΟΚ"!!!!!!!!!!. Αυτοί που ονόμαζαν σκάνδαλο το να διορισθεί πρόεδρος νοσοκομείου 8ος ξάδελφος πολιτικού της Ν.Δ., τώρα κάνουν τουμπεκί για τους φίλους-συνεργάτες στα συνέδρια κτλ. γενικούς γραμματείς του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που περνούσαν από 40 γεννεές όταν άλλαζε η Ν.Δ. αρχηγό σε κάποιο σώμα ασφλαλείας, τώρα αδιαφορούν για τις αλλαγές όλων μα όλων των αρχηγών των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού σε 40 ημέρες!! Αυτοί που έβριζαν τη Ν.Δ. γιατί σε αντιστάθμισμα της απόσυρσης ανέβαζε τα τέλη, τώρα κάνουν τουμπεκί που το ΠΑΣΟΚ και την απόσυρση κατήργησε και τα τέλη αύξησε ακόμα περισσότερο. Αυτοί που έλεγαν ότι η ΝΔ δεν έχει σχέδιο για τη νέα γρίππη, δεν κοιτάνε τώρα να δούνε ανέτοιμα τα κέντρα εμβολιασμού, τους ελληνες να νοσούν τον έναν μετά τον άλλο, και την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου. Συγχαρητήρια στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ για το κόμμα που υποστηρίζουν- το μόνο κόμμα στον κόσμο δημιούργημα και στήριγμα των πράσινων ΜΜΜΕ. Ούτε στη χούντα ........

Ανώνυμος είπε...

Φοβερό πως έχουν λυσάξει τα ΜΜΕ για κόντρες στη Ν.Δ.!!!! Η κόντρα Βενιζέλου-Παπανδρέου, με αλήστου μνήμης χαρακτηρισμούς είναι παιχνιδάκι, μπροστά στην τεχνητή κόντρα που ανακαλύπτουν τα πράσινα ΜΜΕ, ερμηνεύοντας και κάθε κόμμα της ομιλίας Ντόρας-Σαμαρά!! Απίθανο... Την ίδια ώρα αυξάνονται δρμαματικά οι φόροι, αλλά στα πράσινα ΜΜΕ σφυρίζουν αλλού. Δεν θέλω απαντηση απ' τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που μαπίνουν εδώ, θέλω μόνο να ανατρέξουν στα αντίσοιχα περσινά και προπέρσινα σχόλια των δικών τους ΜΜΕ και να αναλογισθούν αν είναι περήφανοι γι' αυτό..............

Ανώνυμος είπε...

Exastal, κάνε και κάποιο θέμα για την απεργία στο λιμλάνι. Πλεον οι θέσεις των εργαζομένων δεν περνούνε στα πράσινα ΜΜΕ- αμέσως θιοθετήθηκε η γραμμή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης: Είναι μεγαλόμισθοι αργόσχολοι οι απεργοί!!! Οι καημένοι εργαζόμενοι πριν τις 4 Οκτωβρίου, μεταλλάχθηκαν σε μεγαλόμισθους αργόσχολους πλεον!!!!! Η σύγχρονη δημοκρατία μας σ΄ όλο το μεγαλείο!!!!!!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ραγκούσης, απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή προς τους Νομάρχες, τους Δημάρχους και τους Προέδρους Κοινοτήτων, σχετικά με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛ. ΔΙΑΚ/ΣΗΣ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΟΡΓ. ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ
ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤ. ΟΤΑ
Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27
Τ.Κ. 10183, Αθήνα
Πληροφορίες: Μ. Ντιντιούμη
Τηλέφωνο : 2131364378
2103744378
Fax : 2103744383 ΕΠΕΙΓΟΝ-FAX
Αθήνα, 9/ 11 /2009

Αριθ. Πρωτ.: οικ. 68406


ΠΡΟΣ : α)Τους Νομάρχες
β)Τους Δημάρχους και
Προέδρους Κοινοτήτων

Κοινοποίηση:
1. Νέα Δημοκρατία (κ. Δ. Σιούφα)
Ρηγίλλης 18
Τ.Κ. 10674 Αθήνα
2. Τους Γενικούς Γραμματείς
των Περιφερειών της Χώρας


Θέμα : Διευκόλυνση εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Σας ενημερώνουμε ότι αποδεχτήκαμε αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας για τη διευκόλυνση εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009 και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009, εφόσον χρειαστεί.
Για τη διευκόλυνση της εκλογικής αυτής διαδικασίας παρακαλούμε όπως διαθέσετε, κατά το μέτρο του δυνατού και σύμφωνα με τις υπηρεσιακές σας ανάγκες, δημοτικά ή νομαρχιακά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων των ΚΕΠ ή όποιους άλλους χώρους κρίνετε, σε συνεργασία με τους κατά τόπους υπευθύνους της Νέας Δημοκρατίας, ότι είναι κατάλληλοι για τη διενέργεια της εκλογής, καθώς επίσης και εκλογικό υλικό (κάλπες και παραβάν) που τυχόν σας ζητηθεί.
Η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με την επιστολή των κκ. Σιούφα και Ζαγορίτη εγγυάται την τήρηση των όρων και προϋποθέσεων ασφάλειας και επιμέλειας που θα τεθούν και την έγκαιρη παράδοση των χώρων, ώστε την επομένη των εκλογών, στις 30 Νοεμβρίου και ενδεχομένως και 7 Δεκεμβρίου, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι υπηρεσίες.
Ο Υπουργός

F5PILOT είπε...

Με τη Βούλτεψη δεν συμφωνούμε πάντα. Πρόκειται όμως για μια καθαρή φωνή από τον χώρο της Ν.Δ. και μια έντιμη δημοσιογράφο που διαθέτει πολιτικό λόγο, κατάρτιση και ασκεί κριτική στην εξουσία ακόμα και όταν αυτή είναι γαλάζια. Μάθαμε ότι... απολύθηκε από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 επειδή υποστήριζε τη Ντόρα Μπακογιάννη. Το ζήτησε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς επιτακτικά από τον φίλο του Μίνωα Κυριακού. Από χθες το βράδυ έχει βουίξει η δημοσιογραφική πιάτσα για την εξέλιξη αυτή. Ας ελπίσουμε ότι δεν υπήρξε πίεση από την πλευρά Σαμαρά. Γιατί εάν έγινε κάτι τέτοιο, τότε ο Σαμαράς επιβεβαιώνει αυτό που λένε για αυτόν ορισμένοι στη Ν.Δ. Κατηγορεί τη Ντόρα για διαπλοκή, αλλά "ο ίδιος είναι αυτός που διατηρεί υπόγειες σχέσεις με επιχειρηματίες".

F5PILOT είπε...

Είναι απολύτως κατανοητό ο καθένας να έχει τις συμπάθειές του. Άλλος υποστηρίζει τον Σαμαρά, άλλος τη Ντόρα, άλλος τον Ψωμιάδη. Την αλητεία όμως να χρησιμοποιείται η δημόσια συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης για να παίζει συνεχώς πίσω από τους παρουσιαστές το... πλάνο της Ντόρας δεν την έχουμε ξανασυναντήσει. Έσπασαν τα τηλέφωνα στη ΝΕΤ, μας ενημέρωσαν πριν από λίγο με e-mail επειδή από τις 7 το πρωί το πλάνο της Ντόρας ήταν μόνιμο πίσω από τους παρουσιαστές. Δεν επιρρίπτουμε την ευθύνη στους δημοσιογράφους γιατί ξέρουμε ότι τέτοιες αλητείες τις σκηνοθετεί η διοίκηση της ΕΡΤ. Αυτή που έπρεπε να είχε φύγει αλλά παραμένει στη θέση της....

john anast είπε...

Ο Παναγόπουλος παραιτηθηκε σήμερα το μεσημέρι περίπου στι 3:00μμ, για όσους κάνουν πως δεν το ξέρουν

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι και πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς πόσο τρέμουν τον Αντώνη Σαμαρά τα Γιωργοκάναλα και οι μηχανισμοί προπαγάδας του πασόκ.
Συνεχείς σναρτήσεις στα prasina blogs με διακριτικό below the line υπέρ της Θεοδώρας, επιτηδευμένα σχόλια παντού, μαιμού γκάλοπ που υπονοούν νίκη για την κυρία Μητσοτάκη και ένα σωρό άλλες κατινιές.
Πχ. Κάθε "στρατόπεδο" έχει τους σοβαρούς στρατιώτες και τους γραφικούς στρατιώτες. Τα κανάλια δείχνουν συνεχώς τους γραφικούς του Σαμαρά και τους σοβαρούς της αυτοκράτειρας.
Ξέρουν βλέπεις πολύ καλό marketing.
Ξέρουν εξαιρετικό marketing.
Ξέρουν ότι εάν ΕΜΕΙΣ κάνουμε τη μακακία και εκλέξουμε τη Θεοδώρα και την παρέα της που υπέσκαψαν τον Καραμανλή, μετά το έργο τους να ρίξουν τη Νέα Δημοκρατία στο 20% θα είναι το πιό εύκολο πράγμα του κόσμου.
Κρατάνε πολλούς πολλούς άσσους στο μανίκι σε βάρος της κυρίας Μητσοτάκη και θα τους βγάλουν την κατάλληλη στιγμή.
Τώρα όμως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.
Εάν κατορθώσουν να μας την "φυτέψουν" ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.
Μετά κλάφτα χαράλαμπε, πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα.
Άρα το τί θα συμβεί στη Νέα Δημοκρατία εξαρτάται μόνο από εμάς.
ΘΑ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ Ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ;
Θα καταλάβει το πράσινο παιγνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη του;
Θέλω να πιστεύω, ναί.
Πάντα πίστευα ότι αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στον νεοδημοκράτη ψηφοφόρο και τον πασόκο ψηφοφόρο.
Ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ, Ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΥΠΑΚΟΥΕΙ.
Οι επόμενες τρείς εβδομάδες θα δείξουν εάν αυτό πράγματι ισχύει.

Ανώνυμος είπε...

Ρε γραφικέ κουραμπιεδό-μυαλε F5PILOT,
Με τις αναρτήσεις της παραπολιτικής έρχεσαι να κάνεις φτηνή προπαγάνδα εναντίον του νέου προέδρου;
Αυτούσιες τις αναρτήσεις από άλλα μπλόγκς (που μάλιστα είναι γνωστό ότι χρηματοδοτούνται από χρόνια από την Ιπποκράτους) τις μεταφέρεις σαν σχόλια;
Ούτε μία πaράγραφο δεν μπορείς να γράψεις μόνος σου, όλα copy paste τα κάνεις;
Μετά παρεξηγιέσαι που σε θεωρούμε απλά ένα άμυαλο κουβαλητή που κάνει τη λάτρα των χαζόπαιδων της Ιππoκράτους.
Μέχρι εκεί σε παίρνει φαίνεται.
Να σου πώ λοιπόν τί σε προδίδει κάθε φορά.
Η ορθογραφία σου ρε αγράμματε.
Ό,τι σχολιάζεις μόνος σου έχει του κόσμου τα λάθη.
Όταν βλέπω σχόλιο που δεν έχει ορθογραφικά λάθη ξέρω ότι από κάπου τόχεις κλέψει (τώρα ξέρεις τί πρέπει να κάνεις την επόμενη φορά).
Πόσο ξεφτίλας μπορεί να είναι ένας άνθρωπος;

F5PILOT είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
F5PILOT είπε...

@ Τον παλιομαλάκα με τα πολλά ονόματα.

Δεν γαμώ ανισσόροπους.

F5PILOT είπε...

Αντιμέτωπος με κλίμα έντονης δυσπιστίας βρίσκεται στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Αν και παρουσίασε το σχέδιο προϋπολογισμού του 2010 και ανέλαβε δεσμεύσεις για διαρθρωτικές αλλαγές από τον Ιανουάριο του 2010, η Κομισιόν προσανατολίζεται σε αυστηρότερο καθεστώς επιτήρησης για τη χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ο Γ.Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι τον Ιανουάριο θα έχει έτοιμο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών για την οικονομία με μέτρα για το Ασφαλιστικό, αποφάσεις για τα κλειστά επαγγέλματα και την απελευθέρωση των αγορών.

Στόχος του Έλληνα υπουργού ήταν να πείσει τόσο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και τους ομολόγους του ότι η κυβέρνηση διαθέτει την πολιτική βούληση, αφενός μεν να αναμορφώσει ριζικά το σύστημα συλλογής στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα, αφετέρου δε να διαμορφώσει μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τη σταδιακή συρρίκνωση εντός των επόμενων χρόνων το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας στο 3% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Χοακίν Αλμούνια απαίτησε μεγαλύτερη δράση και ενημέρωσε τους υπουργούς της Ευρωζώνης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διαπιστώσει πως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να μειώσει το έλλειμμά της στο 3%, εντός του 2010, όπως της είχε ζητήσει τον Απρίλιο.

Κατόπιν τούτου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εφαρμόζοντας το άρθρο 104 παράγραφος 8 της Κοινοτικής Συνθήκης, θα ζητήσει από το Εco/Fin να της δώσει εντολή να συντάξει νέα έκθεση για την Ελλάδα (όπως προβλέπει το άρθρο 104 παράγραφος 9) και να προτείνει νέο χρονοδιάγραμμα καθώς και νέους όρους προσαρμογής.

Ο επίτροπος θα αποκτήσει έτσι τον απόλυτο έλεγχο για την πολιτική και τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από το υπερβολικό έλλειμμα.

Με τη σκληρή στάση του απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την ανάταξη της οικονομίας και την αντιμετώπιση του χρέους που θα τελούν υπό την έγκριση της Επιτροπής, η οποία πλέον θα παρακολουθεί εν στενώ τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Το πιθανότερο είναι ότι η νέα σύσταση της Επιτροπής θα συζητηθεί στο Εco/Fin του Ιανουαρίου 2010, οπότε η ελληνική πλευρά θα έχει υποβάλει και το τριετές πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας.