Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Πολύ φτωχαδάκι και ο Bostonian Γερουλάνος!

Όλοι οι φτωχοί στηρίζουν Πασόκ, ψηφίζουν Αλλαγή. "Πάμε Μαζί" Γιώργο να τα αλλάξουμε όλα! Τα συμφέροντα τρέμουν, τα "φτωχαδάκια" τα παίρνουν. Μάλλον τρώμε κουτόχορτο και μας κοροϊδεύουν κανονικά τα "φτωχο"δελτία των οχτώ.
Μεγάλη εντύπωση μου έχει προκαλέσει ο «Bostonian» κ. Γερουλάνος. Μέσα στη μόδα πάντα. Μέσα στη λάμψη και γοητεία της «πετυχημένης» κυβέρνησης Γιώργου. Το κάθε κουστουμάκι που λανσάρει, σε κάθε Υπουργικό Συμβούλιο, αποτελεί όνειρο απατηλό για έναν μεροκαματιάρη ή κάποιον που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με μια μικρή επιχείρηση και μάλιστα σε εποχές παγκόσμιας κρίσης. Δηλαδή για την πλειοψηφία των Ελλήνων. Τα γιαλάκια τα αλλάζει ανάλογα με τη γραβάτα ή έστω με το χρώμα του κουστουμιού. Λαμπερό σακάκι, χωρίς σκελετό γιαλάκι. Σοβαρά χρωματάκια, προτιμούνται γιαλάκια σε σκούρες αποχρώσεις!
Βέβαια ο κ. Γερουλάνος δεν είναι κάποιος τυχαίος. Συμφοιτητής του Γιώργου στα Χάρβαρντ. Eκεί γνωρίστηκαν. Πόσοι άραγε μπορούν να πάνε σε αυτό το Πανεπιστήμιο; Ε δεν είναι και πολλοί; Όσοι είναι "πρίγκηπες". Και ο κ. Γερουλάνος είναι και από πολύ «καλή οικογένεια». Ο πατέρας Μαρίνος Γερουλάνος διετέλεσε ιδιαίτερος γραμματέας του βασιλιά Παύλου (Παύλος λέγεται και ο νέος υπουργός Πολιτισμού), τελετάρχης-αυλάρχης της τέως βασίλισσας Άννας Μαρίας και πιο πρόσφατα ειδικός σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος στον ΟΗΕ! Στα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για την υπουργοποίηση του Παύλου συμπεριλαμβάνονταν και αυτό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Με τον πρόεδρο Γιώργο γνωρίστηκαν στο Χάρβαρντ, όπου και συνεργάστηκαν για τη δημιουργία «ελληνικού ομίλου». Αργότερα έγινε σύμβουλος του Γιώργου στο ΥΠΕΞ και Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού(η οικογένεια εξάλλου έχει παράδοση στους συμβούλους και τις συμβουλές) . Στο προσκήνιο βγήκε κυρίως μετά τις εκλογές του 2007 οπότε ορίστηκε Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας και μέλος της ΚΕ Εκλογικού Αγώνα Πασόκ. Επιτέλους καθαρός σοσιαλιστής!
Από θέσεις πάμε πολύ καλά. Όπως και η οικονομική κατάσταση της Οικογένειας δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη. Στο σημερινό ΒΗΜΑ, διαβάζουμε για τις «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ…»
Στον "πρίγκηπα" Παύλο του Πολιτισμού, ανήκουν τα «Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς». Την εταιρεία ίδρυσε ο πατέρας του το 1981. Σήμερα την επιχείρηση διευθύνει η συριακής καταγωγής σύζυγός του, κυρία Λάρα Μπαραζί. Μάλιστα ο υπουργός επικαλείται εμπειρία στο management λόγω της ενασχόλησής του με την επιχείρηση του πατέρα του (ή αν θέλετε, της γυναίκας του). Έτσι είπε πρόσφατα σε ομιλία του στην «25η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ρhiloxenia», στη Θεσσαλονίκη, απευθυνόμενους σε επιχειρηματίες του τουρισμού.
Η επιχείρηση τις αρχές της δεκαετίας του 90 ήταν πνιγμένη στα δάνεια. Το 1994 ανέλαβε τη διεύθυνση της εταιρείας ο Παύλος και το 1998, λόγω των πολιτικών υποχρεώσεων στο πλευρό του πρόεδρου Γιώργου, το τιμόνι αναλαμβάνει η οικονομολόγος γυναίκα του Λάρα, οπότε και πέρασαν οι Ιχθυοκαλλιέργειες στην κερδοφορία. Σήμερα μέχρι και η Greenpeace (θα έβαλε το χεράκι του ο πατέρας, λόγω ΟΗΕ!!) προτείνει βιολογικό ψάρι Γερουλάνος! Το 2008 ο τζίρος της εταιρείας υπερέβαινε τα 16 εκατ.ευρώ.
Τον Μάιο του 2009 το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να ακυρωθούν προσωρινά οι άδειες λειτουργίας της εταιρείας, ύστερα από καταγγελίες πολιτών για ρυπογόνο δραστηριότητα στην περιοχή όπου λειτουργεί το ιχθυοτροφείο. Η εταιρεία των Γερουλάνων δεν λειτουργούσε σε χωροθετημένη περιοχή!!! Η εταιρεία υποχρεούται στα επόμενα δύο χρόνια να μετεγκατασταθεί σε χωροθετημένη περιοχή.
[Εάν ο γιός του αυλάρχη της τέως βασίλισσας κατέβαινε με τη Νέα Δημοκρατία, περιττό να σας πούμε τι θα έλέγαν τα λαμόγια της δημοσιογραφίας και τα γονατισμένα γιουσουφάκια των δελτίων!!!]

13 σχόλια:

Doc είπε...

"[Εάν ο γιός του αυλάρχη της τέως βασίλισσας κατέβαινε με τη Νέα Δημοκρατία, περιττό να σας πούμε τι θα έλέγαν τα λαμόγια της δημοσιογραφίας και τα γονατισμένα γιουσουφάκια των δελτίων!!!]".

Εντάξει, για το συγκεκριμένο δεν έχεις κι άδικο.

Όμως δε βλέπω κάτι το μεμπτό στο ιστορικό του. Αυτό για τη χωροθέτηση πταισματάκι μου φαίνεται. Μην είμαστε και υπερβολικά ηθικολόγοι, που λέει και ο STEFANOS.

Βέβαια εγώ δεν είμαι σοσιαλιστής, οπότε αυτά τα περί βασιλικών δεσμών, Βostonian, φτώχειας κ.λπ. δεν με πολυπειράζουν...

Τώρα βέβαια για τους φίλους μου σοσιαλιστές STEFANOS και F5PILOT, τι να σου πω...

Ειλικρινά δεν ξέρω...

F5PILOT είπε...

Πάλι άλλαξες όνομα ρε νούμερο;

Agg3los είπε...

οαντως και ο σαμαρας πχ ηταν συγκατοικος και φιλος με τον Γαπ στο Αρμχερστ πανεπιστημιο στην αμερικη..οποτε μην το ψαχνετε πολυ..ολοι στας αμερικας εχουν παει..μονο που οι σοσιαληστες εχουν και βασιλικο παρελθον!θυμαστε πχ που λεγανε οτι τον Σημιτη τον ειχε βαφτισει βασιλιας ή κατι τετοιο?

και μετα το παιζουν και αριστεροι..τρομαρα τους..

Agg3los είπε...

καιμετα μιλανε για βαρωνους και οικογενειοκρατια στη ΝΔ..οι κομηδες...

Παπουτσάκης είπε...

Προσωπικά και μένα δε με πειράζει καθόλου το πλουτοκρατικό background του Υπουργού Γερουλάνου.
Απλά το θίγω γιατί οι οπαδοί του νεοσοσιαλισμού πιστεύουν ότι ο ΓΑΠ και εν γένει το Πασόκ εκπροσωπούν το διωκώμενο λαό, τα τιμημένα γηρατειά και την σκληρά εργαζόμενη νοικοκυρά.
Όταν οι περισσότεροι καρεκλοκένταυροι του κινήματος είναι επαγγελματίες της πολιτικής, πιόνια της διαπλοκής, εκβιάσιμοι και δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους ή έχουν θητεύσει μόνο σε δημόσιες υπηρεσίες ως αρχισυνδικαλιστές ή διορισμένοι αχυράνθρωποι με golden μισθούς.
Υπάρχει δηλαδή ένα τεράστιο κενό στην ¨ιδεολογία¨ τους και μια εξωφρενική σύγκρουση στην "κυβερνώσα αριστερή" πολιτική τους.
Οι οπαδοί όμως εν τέλει, παλεύουν για τα οικόπεδα του Βενιζέλου, τις "Καλλιέργειες" Γερουλάνου, τα ξενοδοχεία της Γκερέκου και του Σηφουνάκη, τις πισινάτες βίλες των βουλευτών τους αλλά και τα "μαύρα ταμεία" της "δημοκρατικής" παράταξης.
Ιδεολογικό κομφούζιο που τινάζει στον αέρα εκ των προτέρων, τα "σοσιαλιστικά" τους όνειρα, αλλά δεν το έχουν ακόμα αντιληφθεί!
Το Πασόκ έχει επιστρέψει χειρότερο από ποτέ και πλήρως ευθυγραμμισμένο με το κατεστημένο και τα μεγάλα συμφέροντα. "Δουλειά" υποτίθεται της ΔΕξιάς αλλά στην πραγματικότητα τα νήματα κινεί, κυρίως μετά το 85, το Πασόκ.
Δέστε την συμπεριφορά του ΣΕΒ! Τους βάζει έκτακκτη εισφορά και ο πρόεδρός τους δεν αντιδρά καθόλου, όταν έβγαινε με το παραμικρό και κατήγγειλε την κυβέρνηση Καραμανλή για .... φήμες και διαδόσεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, να μην παραπονιόμαστε που μας δούλεψαν άλλη μία φορά απατεώνες σαν το Γιωργάκη.
Αυτό τέλειωσε, δεν γυρίζει πίσω, ούτε και ήταν η πρώτη φορά που μετεκλογικά κάνουν εντελώς αντίθετα από αυτά που προεκλογικά ευαγγελίζονται..
Τό μόνο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα είναι να βάλουμε τους συγγενείς και τους γνωστούς μας που ψήφισαν πασόκ να αυτομαστιγώνονται καθημερινά για μία ώρα κάθε πρωί μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Επίσης όταν αρχίσουν να γκρινιάζουν ότι τους δούλεψε ο αμερικάνος να τους βάζουμε λίγο στουπί στο στόμα και να τους δένουμε τα χέρια πισθάγγονα.
Εάν είναι Μακεδόνες ισχύουν όλα τα ανωτέρω εις διπλούν (για τους γνωστούς λόγους που θα πληροφορηθούμε σύντομα).
Στην πραγματικότητα όμως δεν φταίει ο Γιωργάκης και η παρέα του.
Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν τυχοδιώκτες, ψεύτες, φαφλατάδες, πονηροί, ονειροπαρμένοι, εξηρτημένοι και λοιπά πολιτικά παράσιτα σαν το γιωργάκη.
Όσο ψηφίζουμε με τη νοοτροπία του μεσσία και όχι την κοινή λογική θα έχουμε πάντοτε αυτά τα προβλήματα.
Εμείς και μόνο εμείς το έχουμε το πρόβλημα και ας μήν παραπονιόμαστε.

socrates είπε...

Το παιδί είναι γερά στα κόλπα της διαπλοκής.
Μην τον βλέπεις έτσι ασουλούπωτο, είναι καλός ντριμπλαδόρος.
Εάν εκτός από ταλέντο έχει και εμπειρία στο σπόρ δεν το ξέρουμε ακόμη.
Τα παράσημα που έχει ήδη πάρει (κιόλας) λένε πολλά.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΦΤΙΣΙΜΙΟΣ ΤΟΥ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ Ο ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΥΠ.ΠΟ. ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ! ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ Ν.Δ.;

http://patriotikoslogos.blogspot.com/2009/11/blog-post_09.html

Ανώνυμος είπε...

Και κολλητός της Καλτσά, βεβαιώς βεβαίως!

F5PILOT είπε...

Τις πρώτες 3 εβδομάδες τα ΜΜΕ υμνούσαν καθημερινά το ΠΑΣΟΚ από το πρωί μέχρι το βράδυ και η Παραπολιτική έγραφε μόνη της ότι αυτό δεν θα κάνει καλό στη νέα κυβέρνηση.

Πλέον όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά καθώς οι πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο σε κάθε μορφή καθεστωτικής εξουσίας στην Ελλάδα.

Ο πρώτος στόχος ήταν η Τίνα Μπιρμπίλη η οποία ακύρωσε την επέκταση της Αττικής Οδού και κατάργησε τον νόμο του ΠΑΣΟΚ του 2003 που λειτούργησε ευεργετικά υπέρ των καταπατήσεων στα δάση . Η Μπιρμπίλη δεν είναι βουλευτής και δεν ενδιαφέρεται να γίνει κιόλας . Κάτι τέτοιο κάνει τον πόλεμο εναντίον της ακόμα πιο δύσκολο αλλά μέχρι στιγμής αντέχει...

Ο δεύτερος στόχος ήταν η Γλυκερία Σιούτη η οποία είναι καθηγήτρια Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή των Αθηνών και παρέχει νομικές συμβουλές στον Παπανδρέου . Η Σιούτη όπως και ο Παμπούκης είναι σε θέση να προτείνουν στον πρωθυπουργό συγκεκριμένες νομικές αλλαγές που θα θωρακίσουν την διαφάνεια σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής .

Ο τρίτος στόχος αναμένεται να είναι ο Παύλος Γερουλάνος , αν τελικά τολμήσει να συγκρουστεί μαζί τους . Ο Γερουλάνος υποσχέθηκε να σταματήσει τα παιχνίδια στην ΕΡΤ και κυρίως να κλείσει την κάνουλα της κρατικής διαφήμισης προς ΜΜΕ , ψευτο-ΜΚΟ κτλ. Ήδη ο Τριανταφυλλόπουλος έχει αρχίσει τα περίεργα σχόλια καθώς φοβάται ότι το Veto δεν θα έχει και πολλά έσοδα από τις κρατικές διαφημίσεις.

Τα ΜΜΕ παίζουν πλέον πολύ έξυπνα . Δεν χτυπούν κόμματα , χτυπούν πρόσωπα . Δεν έχουν πρόβλημα με το βαθύ ΠΑΣΟΚ . Έχουν πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Γι' αυτό και χτυπούν τους εξωκοινοβουλευτικούς που δεν μπορούν να τους απειλήσουν αλλιώς...

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Πιλότε από που το αντίγραψες βρε το παραπάνω !
Έχετε να πάθετε ;

F5PILOT είπε...

Με τη Βούλτεψη δεν συμφωνούμε πάντα. Πρόκειται όμως για μια καθαρή φωνή από τον χώρο της Ν.Δ. και μια έντιμη δημοσιογράφο που διαθέτει πολιτικό λόγο, κατάρτιση και ασκεί κριτική στην εξουσία ακόμα και όταν αυτή είναι γαλάζια. Μάθαμε ότι... απολύθηκε από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 επειδή υποστήριζε τη Ντόρα Μπακογιάννη. Το ζήτησε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς επιτακτικά από τον φίλο του Μίνωα Κυριακού. Από χθες το βράδυ έχει βουίξει η δημοσιογραφική πιάτσα για την εξέλιξη αυτή. Ας ελπίσουμε ότι δεν υπήρξε πίεση από την πλευρά Σαμαρά. Γιατί εάν έγινε κάτι τέτοιο, τότε ο Σαμαράς επιβεβαιώνει αυτό που λένε για αυτόν ορισμένοι στη Ν.Δ. Κατηγορεί τη Ντόρα για διαπλοκή, αλλά "ο ίδιος είναι αυτός που διατηρεί υπόγειες σχέσεις με επιχειρηματίες".

F5PILOT είπε...

Είναι απολύτως κατανοητό ο καθένας να έχει τις συμπάθειές του. Άλλος υποστηρίζει τον Σαμαρά, άλλος τη Ντόρα, άλλος τον Ψωμιάδη. Την αλητεία όμως να χρησιμοποιείται η δημόσια συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης για να παίζει συνεχώς πίσω από τους παρουσιαστές το... πλάνο της Ντόρας δεν την έχουμε ξανασυναντήσει. Έσπασαν τα τηλέφωνα στη ΝΕΤ, μας ενημέρωσαν πριν από λίγο με e-mail επειδή από τις 7 το πρωί το πλάνο της Ντόρας ήταν μόνιμο πίσω από τους παρουσιαστές. Δεν επιρρίπτουμε την ευθύνη στους δημοσιογράφους γιατί ξέρουμε ότι τέτοιες αλητείες τις σκηνοθετεί η διοίκηση της ΕΡΤ. Αυτή που έπρεπε να είχε φύγει αλλά παραμένει στη θέση της....