Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Πέτρος Μολυβιάτης:Η πολιτική Σαμαρά απομόνωσε την Ελλάδα.

Είναι κοινά παραδεκτό ότι ο Πέτρος Μολυβιάτης υπήρξε ένας από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες διπλωμάτες.

Όπως, επίσης, αποτελεί κοινή παραδοχή ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ανήκε στον σκληρό πυρήνα των συνεργατών του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Εκείνο, που ενδεχομένως να μην γνωρίζει το ευρύ κοινό, είναι ότι ο Μολυβιάτης είχε την χειρότερη εντύπωση για τον Σαμαρά και την πολιτική που ακολούθησε ως υπουργός Εξωτερικών.

Σε κείμενο του κ. Μολυβιάτη που δημοσιεύεται στο Αρχείο Καραμανλή 12 τόμος (σελίδες 636-638) αναφέρει :

«Ο κ. Σαμαράς από την άλλη πλευρά εφήρμοζε πολιτική άκαμπτης αρνητικότητας, η οποία ταχέως έφερε την χώρα σε πλήρη απομόνωση μέσα στην ΕΟΚ. Ταυτόχρονα επί υπουργίας Σαμαρά μια άνευ προηγουμένου κατακόρυφη επιδείνωση των σχέσεων μας με όλους ανεξαιρέτως τους βαλκανικούς γείτονες μας.»


8 σχόλια:

F5PILOT είπε...

Τα έχω βιώσει προσωπικά. Τα έχω φωνάξει, Τα έχω δημοσιεύσει σε διάφορα blogs.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ,ο Σαμαρας μονο τακανε ολα αυτα...πειτε μου ποιος αλλος/η υπουργος εξωτερικων εκανε κατι καλυτερο; που με περισιο θρασος πανε να μας φορτωθουν και αρχηγοι της Ν.Δ τωρα;

Ανώνυμος είπε...

ο Σαμαρας ειχε στειλει στον αγυριστο του τον Τουρκο προξενο στην κομοτηνη, η Ντορουλα τι εκανε ολα αυτα τα χρονια εεε.

Ανώνυμος είπε...

Κατάλαβα, ο πασόκος στέλνει τώρα ντεμέκ κείμενα σε δεξιά μπλόγκ κατά του προέδρου Σαμαρά.
Τί να πείς;

Ανώνυμος είπε...

Είναι απίθανη αυτή η κοπέλλα.
Χθές στα Γιάννενα υποστήριξε ότι τα συμφέροντα την πολεμούν με … «πάθος και μίσος» (!!!).
Ως τούτου αποδεικνύεται ότι είχε αφήσει απλήρωτα τα τιμολόγια της Ζήμενς για να τιμωρήσει τη διαπλοκή, ο Χριστοφοράκος πήγε στο Καρπενήσι όχι για τον γάμο του γιου της Κώστα, αλλά για να τον βασανίσουν στα υπόγεια του ξενοδοχείο «Μοντάνα», ενώ το τέλεξ για τον Καραβέλα χάθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών από υπάλληλο που πρόκειται στον Αντώνη Σαμαρά .
Απίθανη, πραγματικά.
Σχεδόν δάκρυσα από τον ηρωισμό και την αυταπάρνηση με την οποία πολεμάει τα μεγάλα συμφέροντα η κυρία Μητσοτάκη.
Επειδή αυτά τα είχαμε ακούσει και πρόσφατα από μία άλλη ψυχή, το μόνο που μας μένει είναι να ακούσουμε το γνωστό ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ για να πλακώσουμε τα λεξοτανίλ και να ταβλιαστούμε μέχρι τη Σάββατο.
Τρείς εβδομάδες υπομονή παιδιά, θα περάσουν, που θα πάει;

ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ είπε...

Κύριοι, καλά έκανε ο Σαμαράς και ήταν άκαμπτος, όπως τον κατηγόρησε σε ανύποπτο χρόνο ο Μολυβιάτης. Από οσφυοκάμπτες χορτάσαμε. Η κα Μπακογιάννη ανήκει στην δεύτερη κατηγορία γι΄αυτό....ευχαριστούμε κυρία δεν θα πάρουμε!
(Το τί κάνουν οι πραιτωριανοί του μητσοτακέϊκου για να προωθήσουν την αυτοκράτειρα θυγατέρα είναι ασύλληπτο. Αν ανατρέχαμε στο παρελθόν θα βγάζαμε αρκετές απαξιωτικές αναφορές της ίδιας για τον καραμανλισμό. Γι΄αυτό αφήστε τα κύριοι, δεν πείθετε. Φυσάει άλλος άνεμος........)

Ανώνυμος είπε...

Βρε exastal. Είπαμε. Εντάξει η κυρία Μπακογιάννη είναι από την Κρήτη αλλά εσύ που είσαι μπροστάρης στον αγώνα για απαλλαγή από την new administration by bravogioros -πολιτική που εφαρμόζει ακριβώς η κυρία- δεν περιμέναμε να την υποστηρίζεις!
Κάνε την υπέρβαση ντε!!!!

Unknown είπε...

Ο ''ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ'' ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ;
11.10.1994: Ανακοίνωση-απάντηση της Ν.Δ. στον Σαμαρά:
«Ο πατριώτης έχει τουλάχιστον υποχρέωση να εκπληρώσει τις βασικές του υποχρεώσεις προς την πατρίδα, τις οποίες ο κ. Σαμαράς απέφυγε να εκπληρώσει ...; Πρέπει να σταματήσει επιτέλους ο κ. Σαμαράς να κάνει τον υπερπατριώτη και να θεωρεί όλους τους Έλληνες ως ενδοτικούς στα εθνικά θέματα»
Δεν εκανες θητεια ''πατριωτη'' Αντωνη; Κατα την θητεια σου και ο πατριωτισμος σου Αντωνη
Έτσι εξηγειται η αγαπη του Λαζοπουλου και του Τριανταφυλλοπουλου για τον Σαμαρα. Ήταν φαινεται και οι τρεις στην ιδια σειρα...αυτων που δεν εκαναν θητεια

- ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1991 (ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΗΠΑ) ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΟΚ ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ ΒΕΤΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ;

- ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ Ο "ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ" ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ;

- ΠΟΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΜΧΕΡΣΤ (ΟΠΟΥ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΑΙ ΤΙ "ΑΤΥΧΗΜΑ" ΤΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΕΚΕΙ;

- ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ;

- Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΘΡΕΦΤΟΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΩΝ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΡΕ Γ.ΣΑΜΑΡΑ, ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Ι.ΔΡΑΓΟΥΜΗ, Ε.ΜΠΕΝΑΚΗ, ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞ.ΖΑΝΝΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΑ 26 ΤΟΥ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΖΑΚΙΑ!!!!!