Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση.

«Το πάρτι του Πασόκ τελειώνει»Το έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής για την αλλαγή Καταστατικού, ώστε ο επόμενος πρόεδρος να εκλεγεί από τη βάση του κόμματος, με ψηφοφορία που θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου.
Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για την ενότητα του κόμματος, αναφέρθηκε και στην πορεία του προς την κατάληψη της εξουσίας την προηγούμενη δεκαετία, στον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησε τη χώρα, αλλά και στο οδυνηρό και για τον ίδιο εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου. Άσκησε επίσης κριτική στη νέα κυβέρνηση.
«Δεν σας αποχαιρετώ» είπε ο κ. Καραμανλής. «Θα είμαι μαζί σας στους νέους αγώνες για την Ελλάδα. Την Ελλάδα που προοδεύσει στην καρδιά της Ευρώπης, την Ελλάδα που ακτινοβολεί πολιτισμό και περηφάνια. Την Ελλάδα που κερδίζει για όλους, που διεκδικεί για όλους. Θα είμαι συνεχώς μαζί σας, δίπλα στο νέο πρόεδρο του κόμματος»
Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην πολιτική της πορεία, στη διάθεσή της να προχωρήσει σε διεύρυνση, ενώ έκανε επανειλημμένες αναφορές στον Κ. Καραμανλή, έναν ηγέτη «που ποτέ, κανείς δεν αμφισβήτησε την ειλικρίνεια και την ανιδιοτέλεια του. Και που δεν αξίζει να τον προσβάλουν σήμερα εκείνοι που ως χθες πρώτοι έσπευδαν να τον επευφημούν.» Έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της ονομασία της ΠΓΔΜ, λέγοντας πως «στάθηκα δίπλα στον πρόεδρό μας σε σημαντικές επιτυχίες. Στη μεγάλη εθνική νίκη του Βουκουρεστίου, την πολιτική που εισηγήθηκα και υλοποίησα ως αρμόδια υπουργός Εξωτερικών». Χαρακτήρισε δε το αποτέλεσμα ως τη «μεγαλύτερη διπλωματική νίκη στο Σκοπιανό τα τελευταία 17 χρόνια».
Ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε στο να γυρίσουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ στο κόμμα και λιγότερο στο να αντληθούν ψήφοι από άλλες «δεξαμενές». Ως προς αυτό προχώρησε σε ένα παραλληλισμό με τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ που έκανε αίσθηση.
«Η γερουσιαστής Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στον ευκαιριακό, τον ταλαντευόμενο, τον οριακό ψηφοφόρο. Αυτόν που ψηφίζει πότε το ένα κόμμα το Δημοκρατικό και πότε τους Ρεπουμπλικάνους. Πίστευε ότι η ίδια μπορούσε να προσελκύσει καλύτερα απ' οποιονδήποτε άλλον, αυτόν τον μετακινούμενο ψηφοφόρο. Το ίδιο επιχείρημα υιοθέτησαν τότε και τα περισσότερα ΜΜΕ που ήταν με τους Δημοκρατικούς. Και το μεγαλύτερο μέρος των παραδοσιακών στελεχών του κόμματος. Απέναντι στη Χίλαρι ένας άλλος άγνωστος τότε γερουσιαστής ο Ομπάμα υποστήριξε κάτι διαφορετικό ότι δεν μπορούμε συνεχώς κυνηγώντας τον ευκαιριακό ψηφοφόρο να χάνουμε το μόνιμο. Ότι δεν μπορούμε κυνηγώντας τους ταλαντευόμενους να χάνουμε τους σταθερούς». πρόσθεσε.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, πιο φορτισμένος συναισθηματικά, μίλησε για δαχτυλίδια και πρίγκιπες και είπε χαρακτηριστικά ότι όλοι τον ρωτάνε που θα δώσει «το μικρό δαχτυλιδάκι» του. Αυτό, είπε χαρακτηριστικά, θα το δώσω στην κόρη του. Υποτιμήσαμε ως κόμμα τον Γ. Παπανδρέου, ανέφερε ο κ. Ψωμιάδης και προχώρησε και εκείνος σε ένα παραλληλισμό: «Μην υποτιμάτε και μένα».
«Δεν έβαλα υποψηφιότητα για να φύγω» τόνισε. «Δεν σέρνομαι και δεν σύρθηκα στα πόδια κανενός. Η ιστορία δείχνει ότι οι ηγέτες υπήρξαν σπουδαίοι όταν δεν έκαναν πίσω στις κρίσιμες στιγμές. Ποτέ δεν με ενδιέφεραν τα γαλόνια, οι καρέκλες και τα προσωπικά οφέλη».

8 σχόλια:

stefanos είπε...

Αλλαζωστυλακικαιθαπαραταξωτιςδυναμειςμουσεπυκνηπολεμικηδιαταξη^οχικενααναμεσα^καιμεατονοκαμουφλαζχαχαχαχαχα!ωστεετσιε;πουλακιαμουτοpartyτουΠΑΣΟΚμολιςάρχισεκαιθαχορέψετεμεχριναπειτεΕΛΕΟΣοσογιατοσυνεδριοπαρωδιαμεταδακρυατουκωστακαιτηςιατρούνατασατιςμαγκιεςτουβαγγελατιςανοησιεςτουπανικαμεταεθνικο*πατριωτικο*κομματικαταυποκριτικατσιριχτατηςθεοδωραςτηςκρητοσαρακηνηςπριγκιποπουλαςκαιοιδεξιεςμπαρουφεςτουκοντε*ντι*μεσσηνιαδενητανπαραμιαμασκαραταπουδειχνειτοπροβληματηςπαλαιποτεκραταιαςδεξιαςτουμακαριτητουεθνάρχημωρεεχειδικηοοκαραχαλιοςπουονταςπαιδιμεγαλωμενοσεαριστερηπαιδιααρακαιμεμυαλοπουδιαθετειστοιχειαπολιτικηςαναλυσηςσαςταλεει:οτιπροκοπηδενβλεπετεοπωςχορευετετοχοροαλλακαλαναπαθειονικολακηςπουεγινεξεφτιλααποτουςαστειουςτυπουςπουτουαπαγορευαντηνεισοδοστηναρενατουσταδιουοχιδηλαδηκαιοτιεχανεκαιτιποταμελετηστελιγοκαλυτερατηνεικονακαιδιαβαστετονυποτιθεμενοπολιτικολογοπουδιατυπωθηκεκαιθακαταλαβαιτεπολλααποαυταπουθασυμβουνστομελλονκιεσειςμικροιμουτροφημοιτουexastalistanηρεμα!αντεναπαιξετεμεκαμιαγκομενιτσαγιατιηπολιτικηειναιδυσκολοαγγούρικαισαςπεριμενουνμεγαλεςκαζουρεςαντεπολλαειπαμεγιασαββατοβραδο...

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Πρώτα συμπτώματα μαλάκυνσης εγκεφάλου, από τον γνωστό ΣΤΕΦΑΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

exastal,
διάβασα σήμερα την τοποθέτηση του Μανώλη Δρεττάκη, ενός ιστορικού στελέχη του πασόκ, στον politis.
Είναι λίρα 100.
Εάν το κρίνεις σκόπιμο, ίσως είναι μία ιδέα να το αναδημοσιεύεις.
Όχι τίποτε άλλο αλλα έχει καταντήσει πραγματικά βαρετή η συνεχής επανάληψη των πραγματικών δεδομένων σε ότι αφορά την οικονομία και το ποιός είναι σοβαρός και ποιός μας δουλεύει εδώ και καιρό μάλιστα.
Πρόσεξε ιδαιίτερα δύο επισημάνσεις, πρώτη περί του διαχωρισμού του ύψους του ελλείμματος 2009, σε δύο περιόδους (ie 1/1 έως 30/10) και του τί σημαίνει για τον Αλμούνια από την μία να ισχυρίζεται ο Γιωργάκης ότι το έλλειμμα είναι 12% και από την άλλη να λέει στον Αλμούνια "δεν έχω στοιχεία αυτή τη στιγμή, θα στα φέρω όμως αφού δημιουργήσω μία επιτροπή να μου τα φτιάξει".
Νομίζω ότι βρήκε τελικά ο καμεροφάγος Υπουργός μας Γιωργάκης Παπακωνσταντίνου τον καλύτερο τρόπο για να αυτογελοιοποιηθεί στα μάτια των Ευρωπαίων.
Άντε μετά να κάνεις διαπραγματεύσεις.

Agg3los είπε...

το θεμα γραφει οτι η νομικη συμβουλος χριστοφορακου ειναι η δικηγορος του γιωργακη!καλα το Θεμα δεν ηταν πασοκες?τι γινεται?

καθαρος ο γιωργος...εδω γελαμε..

Doc είπε...

Η συνεχόμενη γραφή, ο υπερβολικά μακροπερίοδος λόγος και η κοπρολαλία αποτελούν κλασικά πρώιμα συμπτώματα παραληρηματικής διαταραχής της προσωπικότητας (σχιζοειδούς τύπου).Όταν το αντικείμενο ενασχόλησης είναι συνέχεια το ίδιο, προστίθενται και στοιχεία ιδεοψυχαναγκαστικά.
Για του λόγου το αληθές μπορείτε να ανατρέξετε στο ICD ή τη wikipedia.

stefanos είπε...

@ doc(τώρα;)

όταν έχεις να κάνεις
με ελαφρώς μαλακισμένα...
τους βάζεις τελικά τεστάκια

δηλαδή ανάλογα με την εμβέλεια τους...

όσο για τη δική σου γνωμάτευση
μου θυμίζεις λιγάκι τη νοοτροπία
του χριστιανο-χρυσαυγήτη
Δρ. Γιανναρά… (what a pity)

Για τούτο πρέπει το συντομότερο
να ξανακάνεις την «πρακτική» σου...

Doc είπε...

Ο.Κ. Σπεύδω...

Doc είπε...

Δυστυχώς πάντως το πάρτυ του Πασόκ μόλις άρχισε, σύντροφοι κρατικοδίαιτοι...