Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάξει μυαλά, τότε το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Τους αλχημιστές του ΠΑΣΟΚ που επιμένουν για μικροκομματικούς και μόνο λόγους να διακηρύσσουν ότι επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης σημειώθηκε υπερχρέωση των δημοσίων οικονομικών και εκτόξευση του ελλείμματος στα ουράνια, «ξεμπρόστιασε» χθες στη Βουλή η Ν.Δ., στη συζήτηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2010.

Η αναφορά του υπουργού Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου πως διατυπώθηκε από την Ε.Ε. αίτημα προσωποποίησης των ευθυνών για την κατάρρευση -όπως είπε- του προϋπολογισμού, «άναψε φωτιές» στη συνεδρίαση με τον Μ. Κεφαλογιάννη να κατηγορεί το οικονομικό επιτελείο για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος.

«Στο πλαίσιο της δημιουργικής λογιστικής που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γίνεται προσπάθεια να φουσκώσει το έλλειμμα στο 12% για να πει του χρόνου ότι η πολιτική της στέφθηκε με επιτυχία, αφού «κατάφερε» να το κατεβάσει κάτω του 10%», υπογράμμισε και μιλώντας την αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών επεσήμανε πως το έλλειμμα δεν ξεπερνά το 8,3%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Μ. Κεφαλογιάννης …
το έλλειμμα του 2009 αυξήθηκε τεχνητά από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λόγω της απώλειας εσόδων (αύξηση επιστροφών φόρων, πάγωμα της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, μεθοδευμένη υστέρηση εσόδων από Ε.Ε. και μεθοδευμένη μείωση εσόδων ΟΤΑ, ΟΚΑ και ΝΠΔΔ) και της αύξησης δαπανών. Επεσήμανε δε, ότι επί ημερών της Ν.Δ. η επιβάρυνση των επόμενων γενεών με χρέη την εποχή που είχε τη διακυβέρνηση της χώρας, ήταν μόνο 7 δισ. ευρώ.

«Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αληθείας στα όσα οι αλχημείες του ΠΑΣΟΚ διακηρύττουν για την υπερχρέωση των δημοσίων οικονομικών με τεράστια ελλείμματα και υπέρογκο δανεισμό επί των ημερών της Ν.Δ.», σημείωσε και πρόσθεσε πως εάν το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάξει μυαλά, τότε το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

πηγή: "Αδέσμευτος Τύπος"

1 σχόλιο:

F5PILOT είπε...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Μ. Κεφαλογιάννης …


Τστστσ
Σωπα ρε