Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Σοβαρότατες διαφωνίες μεταξύ Μπακογιάννη και Σαμαρά και στην μεταναστευτική πολιτική.

Ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου, και οι δύο θητεύσαντες στα ίδια ακριβώς "νεοφιλελεύθερα" πανεπιστήμια, ταυτίζονται απόλυτα και δέχονται την αμερικάνικη νομοθεσία που .... απονέμει αμερικάνικη υπηκοότητα αμέσως σε όποιο παιδί γεννιέται στην Αμερική. Το αυτό επιθυμούν να μεταφέρουν και στην ελληνική νομοθεσία και κοινωνία.
Μόνο η Ντόρα διαφωνεί ριζικά με το σύστημα "Παπανδρέου – Σαμαρά" στο μείζον ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα και ειδικότερα όσον αφορά την απονομή ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς. Η Ντόρα Μπακογιάννη λόγω της εμπειρίας της στο Υπουργείο Εξωτερικών έχει πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που προκύπτουν από αλόγιστη μεταφορά αμερικάνικων νόμων στα καθ’ ημάς.
Η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει ότι δεν μπορεί να ισχύσει στη χώρα μας, η αμερικάνικη νομοθεσία που θέλει όποιο παιδί γεννιέται στις ΗΠΑ να παίρνει αυτοδικαίως την υπηκοότητα, γιατί έτσι θα καταστούμε χώρα υποδοχής γεννήσεων.
Ο Σαμαράς υιοθετεί εντελώς την αμερικάνικη νοοτροπία συμφωνώντας πλήρως με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, το οποίο αποτελεί βασική προτεραιότητα και του Παπανδρέου!
«Το μόνο που αναρωτιόμαστε, είναι αν θα τους δώσουμε Ελληνική ιθαγένεια. Ε, λοιπόν, να τους τη δώσουμε την Ελληνική ιθαγένεια αλλά πρέπει να τους δώσουμε και Ελληνική ταυτότητα» λέει στο ντιμπέιτ του "Κυριακάτικου Βήματος"!
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Σαμαράς σε αυτό το θέμα συμφωνεί με τον παλαιό συμφοιτητή και επιστήθιο φίλο του στα νεανικά χρόνια Γιώργο Παπανδρέου. Μαζί σπούδασαν στο ίδιο «νεοφιλελεύθερο» Αμερικάνικο πανεπιστήμιο και απέκτησαν τα ίδια επιστημονικά «εφόδια» κυρίως όσον αφορά τα πολιτικά ζητήματα που άπτονται των γενικότερων διεθνών συμφερόντων των ΗΠΑ.
Ο Σαμαράς μάλιστα επιμένει στην ίδια απάντηση, επικαλούμενος αντίστοιχα μέτρα που έχουν ληφθεί στη Βρετανία και τη Γαλλία, υπέρ των μεταναστών. Δεν λέει όμως
α) ότι αυτά τα κατεξοχήν αποικιοκρατικά κράτη ανέκαθεν ήταν υποχρεωμένα να «διακινούν» και να αλληλοϋποστηρίζονται από μετανάστες και
β) δεν καταλαμβάνουν κομβικούς γεωγραφικούς χώρους όπως η Ελλάδα την οποία διέρχονται εκατομμύρια μετανάστες κάθε χρόνο, κυρίως παράνομα.
Αντίθετα η Ντόρα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας ότι αν δίδεται ιθαγένεια σε κάθε παιδί μεταναστών που γεννιέται στην Ελλάδα: « θα αυξηθούν τα όποια προβλήματα μετανάστευσης υπάρχουν».
Ποιος άραγε μετανάστης δεν θα θέλει να έρχεται στη χώρα μας , να τεκνοποιεί, να αποκτούν την ιθαγένεια τα παιδιά του και μετά να συνεχίζει το ταξίδι του ως ευρωπαίος πολίτης με πλήρη δικαιώματα στην Ε.Ε. ;

Παραπολιτικά , Περιοδικό
Παρακάτω video για το «human trafficking» στην Αυστραλία

human trafficking trade - 23 Nov 09

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δείτε και αυτό : Νομίζω αξίζει ένα άρθρο αύριο :
Δραστική περικοπή του προγράμματος ενίσχυσης των ελευθέρων επαγγελματιών από τα 250 στα 70 εκατομμύρια ευρώ αποφάσισε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Το πρόγραμμα το οποίο βρίσκεται στις τελευταίες ημέρες κατάθεσης υποβολής φακέλων ουσιαστικά με την μείωση αυτή απευθύνεται πια σε μια μικρή μερίδα επαγγελματιών με μεγάλα ετήσια έσοδα, αποκλείοντας τους μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες.

Μετά και την περικοπή του προγράμματος των μικρών επιχειρήσεων, καθίσταται σαφές ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ και του Παπανδρέου είναι να κατευθύνει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ προς τις Τράπεζες και τους μεγάλους ομίλους εταιριών αποπληρώνοντας έτσι τα «χρέη» που το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του δημιούργησαν κατά την προεκλογική περίοδο.

Τα πρώτα βήματα για την ενίσχυση της οικονομικής ελίτ που στήριξε τον Παπανδρέου γίνονται στο φως της δημοσιότητας χωρίς κανέναν πια ηθικό ενδοιασμό. Οι όροι διαφάνειας και ισονομίας που τόσο πολύ υπερθεμάτισε το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του προεκλογικά πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα! Με την περικοπή του συγκεκριμένου προγράμματος ουσιαστικά τιμωρούνται οι μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες που πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια που έθετε αυτό και που ανέμεναν την κοινοτική ενίσχυση προσδοκώντας σε βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους