Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Η Κρήτη έστειλε μήνυμα στη Δεξιά

Η Δεξιά, ως συνήθως, υποτιμά την Κρήτη και πετά το μήνυμα στον κάλαθο των αχρήστων.
Η Κρήτη είναι γνωστό ότι δεν τοποθετείται ιδεολογικά ούτε προς τα Δεξιά, ούτε προς Αριστερά. Κινείται πάνω στις βαρύνουσες μνήμες του Βενιζελισμού και έτσι πορεύεται. Δεν μπορεί τόσο εύκολα να ξεπεράσει τις ιστορικές διαμάχες με τη λεγόμενη «Λαϊκή Δεξιά» και καλά κάνει. Στη Νέα Δημοκρατία εισχώρησαν πολλοί Φιλελεύθεροι(με την ιστορική σημασία του όρου) εξαιτίας του Μητσοτάκη. Με το Μητσοτάκη έφτασαν σχεδόν στο 48%, ποσοστό που ποτέ δεν εκτίμησαν! Αίφνης διαπιστώνουν οι Κρητικοί ότι θεωρούνται από τους σκληροπυρηνικούς Δεξιούς ….. «μειοψηφία των Χανίων». Οι φορείς των ιδεών της «Μεγάλης Ελλάδος», του Βενιζελισμού και του «ιστορικού» Φιλελευθερισμού αποκαλούνται υποτιμητικά «μειοψηφία» μιας ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ Κρητικής πόλης. Οι Κρητικοί αισθάνονται περήφανοι που οι συγκεκριμένες κατηγορίες εκπορεύονται από ακροδεξιά και χρυσαυγίτικα κέντρα φανατικών που στήριξαν και ψήφισαν Σαμαρά στις εκλογές της ΝΔ. Κέντρα που ευτυχώς ο Φιλελευθερισμός δεν είχε ποτέ καμία σχέση. Ποτέ μα ποτέ. Αντιθέτως στέκονταν πάντα απέναντι.
Η Δεξιά ευτυχώς δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει γιατί ο Κρητικός ριγεί ακόμα και στην εκφορά του ονόματος του Ελευθερίου Βενιζέλου ή στη θέα ενός αγάλματος του «Λευτεράκη». Αποκαλεί αυτά τα συναισθήματα μειοψηφίες και περιφρονεί την σπουδαιότητα τους στη σύγχρονη κρητική ιστορία. Ο όρος «μειοψηφία των Χανίων» που εκπορεύεται από τον κύκλο των «αντινιούς» που ταυτίζονται με την δήθεν «ανανέωση» της ΝΔ, αποδεικνύει ότι η Λαϊκή Δεξιά, των Μανόληδων, των Μιχαλολιάκων και των Πιπιλήδων, πάντα περιφρονούσε τον «φιλελευθερισμό» και τον εκμεταλλεύτηκε μόνον ως συγκυριακό εργαλείο για την ευκαιριακή «μετάλλαξη» της παράταξής τους. Για την δήθεν μετακίνηση προς το Κέντρο (κεντροδεξιά) ή τον εκμοντερνισμό των πάντα μουχλιασμένων ιδεών τους από τον πάντα επίκαιρο φιλελευθερισμό (μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη). Με προσοχή όμως μην τυχόν και πάρουν κεφάλι, οι …. «μεταλλαγμένοι».
Οι τελευταίες εσωτερικές εκλογές στη ΝΔ έδωσαν για άλλη μια φορά την ευκαιρία στους λαϊκοδεξιούς να εκφράσουν το «μίσος» που πάντα είχαν κατά του βενιζελισμού, του μητσοτακισμού και του φιλελευθερισμού. Καλύτερα γιατί η Κρήτη σήμερα φωνάζει «ποτέ Σαμαρά, καλλιά με το Πασόκ». Και αυτή την οργή προσπαθεί να δικαιολογήσει και να σας μεταφέρει αυτή η ανάρτηση ….

Ο Διγενής ψυχομαχεί
κι η γης τόνε τρομάζει
κι η πλάκα τον ανατριχιά
πως θα τόνε σκεπάσει
γιατί από 'κειά που κοίτεται
λόγια 'ντρειωμένα λέει:

Νάχεν η γης πατήματα
κι ο ουρανός κερκέλια
να πάτουν τα πατήματα
να 'πιανα τα κερκέλια
ν' ανέβαινα στον ουρανό,
να διπλωθώ να κάτσω
να δώσω σείσμα τ' ουρανού.

27 σχόλια:

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ είπε...

ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ Η Ν.Δ. ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ?
ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ Η Ν.Δ. ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ?
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

exastal me poio komma eisai twra?-ta kanate skata [meta sygxwrhsews] me tis mlks pou legate kai twra den exete moutra kai pou thn kefalh kleinai

Ανώνυμος είπε...

δεν προσφέρεις καλές υπηρεσίες στο κόμμα.

Παπουτσάκης είπε...

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ
εσύ να δεις τα ποσοστά που θα πάρεις ο Σαμαράς ..... στην Κρήτη.
Κρατάτε μια πισινή γιατί θα εκπλαγείται.
Και αν είναι μάγκας ο Παπανδρέου θα κάμει εκλογές το Μάρτη και θα δεις που θα πάει!

Μάρκος είπε...

Αν θυμάμαι καλά, το 1977 ο Μητσοτάκης μόνος του πήρε 1,5%. Δείξε την απαραίτητη ψυχραιμία λοιπόν, μην ταυτίζεις τον Μητσοτάκη με την Ντόρα, ούτε με τον Βενιζέλο-έλεος! Με τον μόνο που μπορεί να συγκριθεί ο Βενιζέλος είναι ο Σιμήτης. Στην προδοσία και στην εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων. Τι σχέση μπορεί να έχει ο Ψηλός, που ήταν πάντω υπέρ της Εθνικής Συμφιλίωσης, με τον Βενιζέλο του Ιδιωνύμου; Και πάλι, ψυχραιμία....

Ανώνυμος είπε...

Ισως.Αλλα αυτα που θα χασει ο Σαμαρας στην Κρητη ειναι λιγοτερα απο αυτα που θα εχανε η Ντορα στην υπολοιπη Ελλαδα.
Αυτη ειναι λογικη Κακαουνακη : θελω τη Ντορα αρχηγο γιατι ειναι Κρητικια και επειδη θα χασει απο το ΠΑΣΟΚ.
Δηλαδη θελω να εχω αρχηγο απο τον τοπο μου στο κομμα που ψηφιζω ελαχιστα απειλωντας οτι αν βγαλει αρχηγο απο περιοχη που ψηφιζεται πολυ δεν θα το ψηφισω καθολου.

Ανώνυμος είπε...

mhn akouo gia fileleu8erh krhth. h krhth psifizei 50% pasok pou den exei kamia sxesh me fileleu8erismo. ektos an ennoeite fileleu8erismo thn eleu8erh kaliergeia xasis, thn eleu8erh oplokatoxh ktl.

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ είπε...

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ EXASTAL ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΗΣ,ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΠΙΚΡΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΝΟΜΟΤΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΔΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ Η ΝΤΟΡΑ.
ΑΠΛΩΣ ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ ΟΤΙ ΕΦΟΣΟΝ ΗΤΑΝ ΤΟ Νο2 ΣΤΗ Ν.Δ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΗΓΕΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ.

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ είπε...

Καμια αναγνωριση του αποτελεσματος απο την βαση, η μαζικη οργανωμενη προσελευση πασοκων και λαος στις καλπες σε συνδιασμο με τν χυδαια γκεμπελικη προπαγανδα του διακομματικου παρακρατους καθιστα το αποτελεσμα νοθο

ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ είπε...

Καμια αναγνωριση του αποτελεσματος απο την βαση, η μαζικη οργανωμενη προσελευση πασοκων και λαος στις καλπες σε συνδιασμο με τν χυδαια γκεμπελικη προπαγανδα του διακομματικου παρακρατους καθιστα το αποτελεσμα νοθο

Alex είπε...

Μπράβο exastal σε χαίρομαι γιατί αν μη τι άλλο είσαι πάνω από όλα Κρητικός, μπράβο!!!!!
Και θα δικαιωθείς, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται η Ελλάδα να έχει την ατυχία ενός Σαμαρά πρωθυπουργού, οι ακροδεξιές θεωρίες και τα δεξιά μπακ πάντα ήταν μειοψηφία και έτσι θα παραμείνουν.

Παπουτσάκης είπε...

Ο Μητσοτάκης πήρε μόνος του 1,5% αλλά κατέβηκε μόνο στην Κρήτη. Δεν επεδίωξε να κετέβει σε ολόκληρη την Ελλάδα για να μην χτυπηθεί η Νέα Δημοκρατία....
Δεν λες όλη την αλήθεια Μάρκο.
Όσο για τα ιδιώνυμα αναφέρεσαι σε ένα πολύ σκληρό και άδικο νόμο που ψηφίστηκε από το Βενιζέλο πριν από 80 τόσα χρόνια αλλά υπηρέτησαν κατά γράμμα δικτατορίες και δεξιές κυβερνήσεις.
Ο Κ. Καραμανλής ήδη από το 1953 είχε αναγνωρίσει την υπερβολή και την μεγάλη αδικία του νόμου!

Hellas-Orthodoxy είπε...

Και οι γυφτοι του Κακλαμανη πασοκοι ηταν;

Τα Ζωνιανα τι κανουν;Ολα καλα;

Ρεζιληδες της Ελλαδος:70% στο ΠΑΣΟΚ,95% στη Ντορα.

ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΑΚΟΜΑ;;;

sapphire είπε...

δεν κατάλαβα exastal;τι τοπικισμός-ρατσισμός είναι αυτός;ούτε εγώ είμαι από Μεσσηνία ούτε καν από Πελοπόννησο αλλά δεν στέκεται αυτό εμπόδιο στο να είμαι δεξιός και Νέα Δημοκρατία και να στηρίξω Σαμαρά!τα υπόλοιπα που γράφεις είναι τοπικιστικές ιδεοληψίες!δεν κατάλαβα δηλαδή τι πάει να πει "κρητικός";τι διαφορά υπάρχει απ'όλους εμάς τους άλλους;για αφήστε κατά μέρους αυτά τα ρατσιστικοτοπικιστικά...πάνω απ'όλα το Έθνος!ή μήπως δεν είναι έτσι exastal...;στην δική πατρίδα πάνω απ'όλα βάζουμε την Ελλάδα!στην δική σου;

Ανώνυμος είπε...

O λαος δεν ξεχνα τι σημαινει δεξια!

Ανώνυμος είπε...

Δέν είναι μόνο Κρητικών το θέμα εγώ δέν έχω πατήσει ποτέ στην Κρήτη. Το πρόβλημα είναι οτι ο Σαμαράς φέρθηκε άτιμα απέναντι στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που ήταν για μιά δεκαετία ο αναμφισβήτητος ηγέτης όλων των Νεοδημοκρατών.

Ανώνυμος είπε...

Στην Κρήτη κατά ένα περίεργο τρόπο υπάρχει τοπικισμός και καλώς ή κακώς (καλώς κατ' εμέ) είναι πανίσχυρες αξίες η αγάπη στον τόπο, την παράδοση, τις ιδιαιτερότητες και την ιστορία της Κρήτης.
Αυτό δεν χρειάζεται επιστημοκινκές μελέςτες για να εξακτιβωθεί.
Το Βλέπεις παντού στο νησί.
Αυτή η στάση ζωής κατευθύνει και τη συμπεριφορά των Κρητικών σε διάφορες καταστάσεις.
Π.χ. στις επόμενες εκλογές η ΝΔ πιστεύω θα ψάχνει ψύλλους στ' άχυρα. Θα πάθει πατατράκ στην Κρήτη και αυτό δηλώνουν σήμερα όλοι οι Κρητικοί που στήριζαν Καραμανλή.
Και είναι ανένδοτοι σε αυτό.
Πιθανόν μάλιστα να κατευθυνθούν ακόμα και στο Πασόκ και να δούμε μεγάλες ανατροπές σε πρόσωπα ακόμα και στο Πασόκ

http://naxios.blogspot.com είπε...

Φιλε exastal καλημερα καλο μηνα αυτο το «ποτέ Σαμαρά, καλλιά με το Πασόκ» ειναι μεγαλο λαθος ακομα και για καλαμπουρη

Μάρκος είπε...

Ο Κ. Καραμανλής ήδη από το 1953 είχε αναγνωρίσει την υπερβολή και την μεγάλη αδικία του νόμου, και γι'αυτό εξακολουθούσε να στέλνει τους Αριστερούς στα ξερονήσια. Έλεος πια...και ας σταματήσει αυτό το παραμύθι για τους Κρητικούς, που επί Χούντας δεν έριξαν ούτε μια μπαλωθιά κατά του καθεστώτος. Ήταν βλέπετε ο Στυλιανός από εκεί...

Ανώνυμος είπε...

speak for your self!εσείς κύριε Τσαγκαράκη δεν είστε στέλεχος της Δράσης;τι πετάγεστε σε ξένες υποθέσεις

Dexi Extrem είπε...

Χαλαρώστε όλοι και μην μου κατηγορείτε το Βασίλη.

Έδωσε αγώνες τα προηγούμενα 2-3 χρόνια όταν είμασταν λίγοι. Έχει δικαίωμα πάνω στην απογοήτευσή του να πει και μια κουβέντα παραπάνω.

Το ίδιο έκανε πχ. και ο Σχοινάς στο Ρέθυμνο που προεκλογικά έβγαλε ανακοίνωση ότι δε στηρίζει τη ΝΔ και τώρα τρέχει για τη ΝΔ.

Συμβουλή μου είναι να μην μπαίνετε και τσιτώνεστε αφού ξέρετε τι γράφει και τον τσιτώνετε και αυτόν με τα σχόλια. Μπείτε αραιά και που και όταν δείτε ότι τα ξαναχώνει στο ΠΑΣΟΚ τότε αρχίστε πάλι να μπαίνετε καθημερινά

Βασίλη τα λέμε ;)

ΥΓ. Βασίλη έγραψες μια ανακρίβεια για τον Μητσοτάκη το 1977 αλλά θα σου απαντήσω φιλικά και για την ιστορία από το blog :)

F5PILOT είπε...

50% του 34% είναι 17%=ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΟΣ

Το πρόβλημα τώρα το έχει το μικρό ΛΑΟΣ.

sapphire είπε...

καλώς ο ρατσιστικός τοπικισμός;αίσχος είναι!
πάνω απ'όλα η Ελλάδα ρεεεε!κι αφήστε την κάθε ρατσιστική ανοησία!δηλαδή τι θέλατε να βγάλουμε σώνει και καλά κρητικό για να μην πεισμώσουν τα παιδιά του νηπιαγωγείου;γιατί αυτή η νοοτροπία είναι του νηπιαγωγείου!

Μάρκος είπε...

Κι επειδή exastal γνωρίζω και τον αγώνα που έκανες κατά του ΠΑΣΟΚ, και υπό ποιες συνθήκες τον κάνεις, μην παρασύρεσαι. Αν ο αγώνας σου ήταν για να γίνει η Μπακογιάννη αρχηγός, τότε λυπάμαι. Θα μου θυμίσεις κάτι φίλους κομμουνιστές, που όσο ήταν ο Μιλόσεβιτς στην εξουσία στη Γιουγκοσλαβία, έβγαιναν στους δρόμους να υποστηρίξουν τους σέρβους, και μόλις έπεσε ο Μιλόσεβιτς, σταμάτησαν να ενδιαφέρονται για την κατάσταση στα Βαλκάνια, τον Αλβανικό εθνικισμό και τα αίσχη στο Κόσοβο...

Ανώνυμος είπε...

Ο διαχειριστής, όπως και η Ντόρα, και ο ψηλός, και ο βλακώδης Μειμαράκης, έχασαν την ψυχραιμία τους. Δεν πειράζει. Θα τους περάσει. ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΕΙ. (α, να μην ξεχνάμε και το χαζολαμόγιο τον Βουλγαράκη)

Ανώνυμος είπε...

Δεξί Εξτρέμ ειδικά εσύ με την στάση σου έδειξες αρκετά ενωτικός κάτι που δυστυχώς δέν συμβαίνει με όλους όσους πανηγύριζαν απο προχθές που απέκτησαν αρχηγό τον Σαμαρά.
Το ψυχογράφημα τους άγνωστο όπως το πάνε θα φτάσουμε σε 4 χρόνια στις εθνικές εκλογές και θα μας λένε οτι αντίπαλος τους είναι όχι το ΠΑΣΟΚ αλλά ο Μητσοτάκης και η Ντόρα.

Ανώνυμος είπε...

O exastal μου θυμίζει ένα πρασινοφρουρό κολλητό μου την δεκατία του 90. Άκουγε Σημίτη και έβγαζε καντήλες αλλά τον ψήφιζε κάθε φορά...τώρα είναι χαρούμενος με τον ΓΑΜΑΠ.

Άντε με το καλό να κάνει ένα κόμμα η "κοπελιά μας" μπας και την ξεφορτωθούμε όλοι μαζί ή ίσως να πάει μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ, είναι του ίδιου πολυπολιτισμικού φυράματος με τον αρχηγό του.

Σας βλέπω που βγάζετε αφρούς απο το στόμα και το ευχαριστιέμαι κι αυτό επειδή δεν έχετε κανένα λόγο να είσαστε τόσο παθιασμένα εναντίον του Σαμαρά. Είπαμε 'δα ....

Ο κλασσικός δεξιός άκουγε Μητσοτάκη και ανέβαζε 41 πυρετό, τα ίδια οι οικογένειες Κεφαλογιάννη (κι οι απο 'δω και οι από 'κει) μπορείςν αμου εξηγήσεις αυτή την όψιμη αγάπη;