Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Και η ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα …… φίλη του Γ. Παπανδρέου, από τα παλιά!

Έχει καταρρεύσει πλήρως το επικοινωνιακό τρικ του opengov και της ηλεκρονικής-ανοιχτής υποβολής βιογραφικών.
Καλά είναι τα opengov, οι ανοιχτές διαδικασίες και οι «ευχές» για αξιοκρατία, ισονομία και ισοπολιτεία. Ειδικά το Πασόκ δεν παλεύεται στο συγκεκριμένο πεδίο υποσχεσιολογίας ξεπέφτοντας σε επίπεδο λαϊκισμού και εξαπάτησης. Από την αρχή είχαμε διαπιστώσει τις ελλείψεις και τα κενά στα εν λόγω πολλά υπεσχημένα
Από την αρχή διαπιστώσαμε παραθυράκια που τελικά θα οδηγούσαν στην καταρράκωση των υποσχέσεων και στην επιστροφή του Πασόκ στις ρίζες του …. πελατειακές σχέσεις, «ηθική» ικανοποίηση των καρεκλοκενταύρων και κομματοκρατία. Ας προσγειωθούμε. Στην Ελλάδα ζούμε και το «βαθύ κράτος» παραμένει Πασόκ και έχει στηρίξει τυφλά την άνοδο του Πασόκ στην εξουσία. Τώρα η ώρα της εξαργύρωσης των προεκλογικών επιταγών.

Ο ίδιος ο Παπανδρέου έχει υποκύψει στην υποχρέωση «τακτοποίησης» των φίλων και των γνωστών. Έτσι εκλαμβάνεται ο «αξιοκρατικός» διορισμός της κ. Θάλειας Δραγώνα στη θέση ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας. Η κ. Θάλεια είναι φίλη από τα παλιά. Ο σύζυγός της, Γιώργος Δραγώνας (εκδότης σήμερα) αποτελεί μέλος της περίφημης «τάξης του ’71», της κολεγιακής περιόδου του Παπανδρέου. Ούτε ο Παπανδρέου δηλαδή δεν μπορεί να ξεφύγει από τις παλιές παρέες και την διόρισε βέβαια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Πασόκ αλλά και εν συνεχεία ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας .
Μι α άλλη λεπτομέρεια που αφορά την κυρία Θάλεια είναι ότι η κυρία Δραγώνα είναι τακτική Καθηγήτρια (Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) αλλά το ΔΙΚΑΤΣΑ αναγνώρισε το διδακτορικό της, χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών και με… διασταλτική ερμηνεία! Υποψιαζόμαστε και εδώ παρεμβάσεςι άνωθεν ….. «αξιοκρατικές» φυσικά! Μπροστά στις υποχρεώσεις όμως του Γιώργου πρέπει όλοι να σιωπούμε ώστε να βοηθήσουμε το παιδί επιτέλους να κυβερνήσει!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δίνει μαθήματα ξεδιάντροπης αναξιοπιστίας (για άλλη μία φορά) ο Γιωργάκης, ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Κρίμα στους κακομοίρηδες που τον πίστεψαν, θάθελα να ήξερα τί σκέπτονται σήμερα.
Τονίζω αυτά που σκέπτονται, όχι αυτά που λένε φωναχτά.

exomatiakaivlepo είπε...

Ενας φίλος ήρθε απόψε απ τα παλιά.
Να ήταν μόνο ένας καλά θα ήταν.
Οι εντιμότατοι φίλοι μου.

Ανώνυμος είπε...

Και να σκεφτείτε ότι τα πράσινα ΜΜΕ τσίριζαν σε κάθε διορισμό έστω και άσχετου με τη ΝΔ προσώπου μετά το 2004. Τώρα τουμπεκί... Ε, πασόκοι, τουμπεκί τώρα, ε;;;

exomatiakaivlepo είπε...

Οι Εντιμότατοι Φίλοι μου ή Ένας Φίλος ήρθε απόψε απ τα παλιά..

Οι εντιμότατοι φίλοι μου ή πές μου το Φίλο σου να σου ποιός είσαι
Η φιλική εταιρεία, ο φίλος τον φίλο ....

Πολλά έχουν γραφτεί για τους φίλους και τις παρέες και για τη δύναμη και την σπουδαιότητα της φιλίας.
Αλλά εδώ μιλάμε για την διακυβέρνηση της χώρας, μιλάμε για τους Άριστους και όχι για τους Αρεστούς.

Καλή η φιλία δεν λέω, αλλά θα πρέπει οι Κοι του ΠΑΣΟΚ να σέβονται και να αναγνωρίζουν τις αξίες, την αξιοκρατία, τα προσόντα, τις ικανότητες και τα όσα προεκλογικά είχαν προ αναγγείλει.

Αν δεν τα πίστευαν ας μην τα έλεγαν, αλλά μιας και τα είπαν καλό θα είναι να τα τηρήσουν και να μην μας απασχολούν άλλο με τα ΦΙΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ!!!

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας αφιερώσω ένα υπέροχο τραγουδάκι του Σώτου Παναγόπουλου "ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟΨΕ ΑΠ ΤΑ ΠΑΛΙΑ"

http://www.youtube.com/watch?v=vxF589hK-5Y

Ανώνυμος είπε...

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των λιμενεργατών. Που είστε ΠΑΣΟΚΟΙ να ξεσπαθώσετε κατά της δεξιάς δικαιοσύνης, των προκλητικών αποφάσεών της, και όλων των λοιπών (που περιέργως πώς πάντα βοηθούσαν και βοηθούν το ΠΑΣΟΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!). Που είστε κρυμμένοι;;; Πείτε κάτι........

F5PILOT είπε...

Μήπως δεν φταίει τελικά μόνο η ηγεσία του Υπουργείου ;

Το εκπληκτικό ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ άγγιζε το κόστος των σταθερών τηλεφώνων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί του κ.Χατζηγάκη, σύμφωνα με την εσωτερική έρευνα που διεξάγεται αυτό το διάστημα σε πολλά υπουργεία. Φαίνεται ότι τα τηλεφωνήματα κατευθύνονταν προς ροζ γραμμές, τηλεπαιχνίδια και τηλεκληρώσεις τουλάχιστον την τελευταία πενταετία.

Τα επίσημα στοιχεία δαπανών σταθερής τηλεφωνίας και διαδικτύου, δείχνουν ότι το 2006 το κόστος ήταν 8.578.661 ευρώ και 79.872 ευρώ σε κινητά τηλέφωνα. Το 2007, μετά από προειδοποιητική επιστολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Κώστα Σκιαδά, το κόστος σταθερής τηλεφωνίας μειώνεται σε 5.146.606 ευρώ ενώ της κινητής σε 39.058 ευρώ. Το 2008, το κόστος πηδάει στα 5.929.068 ευρώ για την σταθερή και 82.520 ευρώ για την κινητή αντίστοιχα.

Το 2009, κατά τη διάρκεια των πρώτων 9 μηνών της υπουργίας του κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, ο λογαριασμός φθάνει τα...

...90.000 ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", 29 κινητά τηλέφωνα ήταν χρεωμένα στο υπουργικό γραφείο, 9 στον υφυπουργό κ. Κώστα Κιλτίδη και 14 στον υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο. Επίσης, οι δύο γενικοί γραμματείς και ο ειδικός γραμματέας είχαν στην κατοχή τους ακόμη 14 κινητά.

Γνωστή ήταν η καταχρηστική δράση εντός του υπουργείου στον κ. Κώστα Σκιαδά, γενικό γραμματέα του υπουργείου επί Ν.Δ. Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε το Θέμα, ο κ. Σκιαδάς είχε αποστείλει έγγραφο με το οποίο εφιστούσε την προσοχή των προϊστάμενων στα ροζ τηλέφωνα και προειδοποιoύσε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρονται σε ένα σημείο του εγγράφου τα παρακάτω: «Παρατηρήθηκε ότι χρεώνονται διάφορες συνδέσεις με προσωπικές κλήσεις μεγάλης χρονικής διάρκειας, επίσης με κλήσεις προς 090, που στο σύνολο τους δεν πρέπει να βαρύνουν την υπηρεσία». Ακόμη αναφέρονται τα εξής: «Εφιστάται η προσοχή των προϊσταμένων στο γεγονός αυτό, για άλλη μια και πάντως για τελευταία φορά, επειδή από την υπηρεσία θα επιβληθούν κυρώσεις κατά παντός υπευθύνου υπηρεσιακού παράγοντα».

Με το προηγούμενο του απερχόμενου υπουργείου, η υπουργός κ. Κ.Μπατζελή και ο υφυπουργός κ. Μ.Καρχιμάκης μαζί με τους συνεργάτες τους, θα έχουν στην κατοχή τους μέχρι πέντε κινητά ενώ οι γενικοί γραμματείς μέχρι δύο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε γραφικέ κουραμπιεδό-μυαλε F5PILOT,
ΠΑΛΙ με τις αναρτήσεις της παραπολιτικής έρχεσαι να κάνεις φτηνή προπαγάνδα εναντίον του νέου προέδρου;
Αυτούσιες τις αναρτήσεις από άλλα μπλόγκς (που μάλιστα είναι γνωστό ότι χρηματοδοτούνται από χρόνια από την Ιπποκράτους) τις μεταφέρεις σαν σχόλια;
Ούτε μία παράγραφο δεν μπορείς να γράψεις μόνος σου, όλα copy paste τα κάνεις;
Μετά παρεξηγιέσαι που σε θεωρούμε απλά ένα άμυαλο κουβαλητή που κάνει τη λάτρα των χαζόπαιδων της Ιππoκράτους.
Μέχρι εκεί σε παίρνει φαίνεται.
Να σου πώ λοιπόν τί σε προδίδει κάθε φορά.
Η ορθογραφία σου ρε αγράμματε.
Ό,τι σχολιάζεις μόνος σου έχει του κόσμου τα λάθη.
Όταν βλέπω σχόλιο που δεν έχει ορθογραφικά λάθη ξέρω ότι από κάπου τόχεις κλέψει (τώρα ξέρεις τί πρέπει να κάνεις την επόμενη φορά).
Πόσο ξεφτίλας μπορεί να είναι ένας άνθρωπος;

F5PILOT είπε...

Αντιμέτωπος με κλίμα έντονης δυσπιστίας βρίσκεται στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Αν και παρουσίασε το σχέδιο προϋπολογισμού του 2010 και ανέλαβε δεσμεύσεις για διαρθρωτικές αλλαγές από τον Ιανουάριο του 2010, η Κομισιόν προσανατολίζεται σε αυστηρότερο καθεστώς επιτήρησης για τη χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ο Γ.Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι τον Ιανουάριο θα έχει έτοιμο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών για την οικονομία με μέτρα για το Ασφαλιστικό, αποφάσεις για τα κλειστά επαγγέλματα και την απελευθέρωση των αγορών.

Στόχος του Έλληνα υπουργού ήταν να πείσει τόσο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και τους ομολόγους του ότι η κυβέρνηση διαθέτει την πολιτική βούληση, αφενός μεν να αναμορφώσει ριζικά το σύστημα συλλογής στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα, αφετέρου δε να διαμορφώσει μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τη σταδιακή συρρίκνωση εντός των επόμενων χρόνων το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας στο 3% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Χοακίν Αλμούνια απαίτησε μεγαλύτερη δράση και ενημέρωσε τους υπουργούς της Ευρωζώνης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διαπιστώσει πως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να μειώσει το έλλειμμά της στο 3%, εντός του 2010, όπως της είχε ζητήσει τον Απρίλιο.

Κατόπιν τούτου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εφαρμόζοντας το άρθρο 104 παράγραφος 8 της Κοινοτικής Συνθήκης, θα ζητήσει από το Εco/Fin να της δώσει εντολή να συντάξει νέα έκθεση για την Ελλάδα (όπως προβλέπει το άρθρο 104 παράγραφος 9) και να προτείνει νέο χρονοδιάγραμμα καθώς και νέους όρους προσαρμογής.

Ο επίτροπος θα αποκτήσει έτσι τον απόλυτο έλεγχο για την πολιτική και τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από το υπερβολικό έλλειμμα.

Με τη σκληρή στάση του απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την ανάταξη της οικονομίας και την αντιμετώπιση του χρέους που θα τελούν υπό την έγκριση της Επιτροπής, η οποία πλέον θα παρακολουθεί εν στενώ τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Το πιθανότερο είναι ότι η νέα σύσταση της Επιτροπής θα συζητηθεί στο Εco/Fin του Ιανουαρίου 2010, οπότε η ελληνική πλευρά θα έχει υποβάλει και το τριετές πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας.

Ανώνυμος είπε...

F5PILOT,
μας έχεις δέιξει πώς πηδάς, πηγαίνοντας με την όπισθεν, κόγιο κόγιο, σαν το Βαλιανάτο και το Ζαχαράτο.
Το πώς σκύβεις, επίσης το φανταζόμαστε, όταν κάνεις τον κηπουρό.
Αλήθεια, τίς βγάζεις τίς γόβες ή όχι;
Γλυκειά!

Ρε παιδιά τα μάθατε τα σημερινά;
Μιλάμε για την ΑΠΟΛΥΤΗ ξεφτίλα.
Το μεσημέρι της Παρασκευής η Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Λούκα Κατσέλη-Αρσένη πήγε για φαγητό ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ ΜΙΝΩΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ.
Κατά τα άλλα όπως μας έταζε ο αμερικάνος:
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.
Πλάκα έχει.
Προσοχή: Μιλάμε για την Υπουργό Οικονομικών (όχι ότι ότι) και μάλιστα εκτός έδρας.
"Εγγυώμαι" έλεγε ο γιός της κυρίας τσάντ.
Φάτε εγγυήσεις τώρα.

exomatiakaivlepo είπε...

@F5 PILOT
Ότι καταγγελίες,σκάνδαλα, ατασθαλίες αναφέρεις και τυχόν υπάρχουν, να πείς στους δικούς σου τους Υπουργούς να τα ¨πάνε" στη Δικαιοσύνη και όχι στα Blogs.
OΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

F5PILOT είπε...

@ Τον παλιομαλάκα με τα πολλά ονόματα.

Ότι και να κάνεις αρχή μου είναι ότι δεν γαμώ ανισσόροπους.

F5PILOT είπε...

"Ο υπουργός πήρε μαζί του το πρωτόκολλο!!!"


"Επικοινώνησα χθες τηλεφωνικά (τηλ 2102124383) με το υπ. αγροτικής ανάπτυξης ώστε να πληροφορηθώ τον αριθμό πρωτοκόλλου επιστολής που απέστειλα από Ιούλιο...
και δεν πήρα απάντηση ακόμα.
Με έκπληξη ενημερώθηκα πως δεν υπάρχει βιβλίο πρωτοκόλλου στο υπουργείο, άρα δεν γνωρίζουν και την τύχη κανενός εγγράφου, επειδή πήρε μαζί του το βιβλίο πρωτοκόλλου ο υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης!!! "