Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Με θλίβει το σύνθημα:«Ελλάς-Ελλάς ,Αντώνης Σαμαράς»

Το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» ήταν υπερβολικό και έκρυβε εθνικιστικά και ρατσιστικά υπονοούμενα. Στην ερμηνεία του το σύνθημα είχε μια μαζικότητα και απευθύνονταν σε «όλους» τους Έλληνες, αν και στην πράξη αφορούσε τα μέλη και τις κλαδικές.
Το σύνθημα «Ελλάς-Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς» είναι προσωποποιημένο, λουδοβίκειο και ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα ανήκει…. στον Αντώνη. Και μη χειρότερα! Δεν είναι απλά αντικοινωνικό αλλά προχωρά ακόμα πιο πέρα και σε πιο ακραίες προσεγγίσεις της πολιτικής σκέψης. Προσπαθεί να χειραγωγήσει με σκεπτικό συνθηματολογίας του προηγούμενου αιώνα. «Οδηγεί» στην αρχή του ενός και στα πυραμιδικά μοντέλα κομματικής οργάνωσης και συγκρότησης της κοινωνίας. Ενδέχεται πάλι να εννοούν ότι όλη η «Ελλάς» υμνολογεί τον Αντώνη. Τον ραίνει με ροδοπέταλα σε κάθε του βήμα! Τότε υπαινίσσεται μεσσιανισμό, επίσης επικίνδυνο και καταστροφικό για το μέλλον της δημοκρατικής «Νέας Δημοκρατίας». Και στις δύο ερμηνευτικές προσεγγίσεις το σύνθημα προκαλεί έντονα το σύνολο της κοινωνίας και δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις στο χώρο του κέντρου που είναι απαραίτητος για να μπορέσει να ξανακυβερνήσει η «Νέα Δημοκρατία». Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη συνθήματα προσηλυτισμού που γλύφουν τους ηγέτες, αλλά προτάσεις, διάλογο και προσέγγιση. Τα «Ελλάς-Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς» ταιριάζουν σε συγκεντρώσεις του Μεσοπολέμου και όχι σε κόμματα εξουσίας του 21ου αι.
Το σύνθημα αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία μια και αποτελεί κεντρικό σύνθημα της ΠΟΛΑΝ. Ο μηχανισμός της ΠΟΛΑΝ, που σημειωτέον δεν έχει διαλυθεί, δεν θέλει να αφήσει το κόμμα να πέσει στην «μειοψηφία των Χανίων» όπως λένε στη φωλιά του Σαμαρά, στο λεγόμενο Antinews. Εκεί που οποιαδήποτε αναφορά στον Μητσοτάκη και «στην κόρη του» συνοδεύεται από πλήθος σχολίων περιφρονητικών, ανιστόρητων έως υβριστικών. Το σύνθημα με το οποίο ασχολούμαστε απευθύνεται σε αυτούς τους ανθρώπους και στις μειοψηφίες της «Πολιτικής Άνοιξης» που έστεκαν πάντα εμπόδιο στη «Νέα Δημοκρατία». Ολόκληρος αυτός ο μηχανισμός έρχεται βουλιμικά να κατακτήσει το κόμμα και να το μετατρέψει σε φέουδο σκληροπυρηνικών και υπερπατριωτικών στοιχείων. Στοιχείων που θα ντρέπονται να λένε ότι βρίσκονται στο κόμμα τους Κεντροδεξιοί ή Φιλελεύθεροι, γιατί είναι …. δηλωμένοι Δεξιοί. Εξάλλου η Κεντροδεξιά στο χώρο της «Νέας Δημοκρατίας» αντιμετωπίζεται σήμερα ως ….. μετάλλαξη. Ξένο σώμα. Πρέπει να εξοστρακιστεί γιατί αποτελεί εμπόδιο στην ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ του κόμματος.
Καταλαβαίνετε ότι η στάση του συστήματος Σαμαρά αποδομεί από τώρα ότι έχει χτιστεί μέσα στο κόμμα και ετοιμάζει το επόμενο βήμα …. της δεξιάς καθαρότητας. Υποχρεώνοντας τους κεντροδεξιούς να υποταχτούν στην Δεξιά ταμπέλα ακόμα και αν δεν το θέλουν. Δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα τεράστιο κενό προς το Κέντρο, έτοιμο να πέσει στα νύχια του Πασόκ μεγαλώνοντας την επιρροή του προς τα κεντροδεξιά. Εκ των πραγμάτων στην πολιτική του πρακτική εκεί κινείται, αριστερά βρίσκεται στα λόγια. Ενδέχεται πάλι η ίδια η κοινωνία να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες δημιουργίας νέου κεντρώου κόμματος που θα κινείται από τις παρυφές της Δεξιάς έως τις παρυφές της Αριστεράς …. Πολύ μακριά από ΠΟΛΑΝ και εθνικιστικά στοιχεία του διαδικτύου που δεν κάνουν κριτική όπως νομίζουν αλλά κηρύγματα διχασμού, μίσους και προσηλυτισμού….

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Έχασε κανένας την ψυχραιμία του;"

Από Factorx | Τετ. 18 Νοε 2009, 22:50

Προσωπικά δεν το άκουσα, αλλά με έπαιρναν τηλέφωνο – και το γράψανε κι εδώ – ότι στην αποψινή συνέντευξή της στον κ. Χατζηνικολάου η κ. Μπακογιάννη σε ερώτηση για τα γκόλντεν μπόις μίλησε για ένα μπλογκ που τη βρίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ και έχει διαφήμιση ΟΠΑΠ. Και θεωρούν ότι εννοούσε εμάς.

Αποκλείεται να εννοούσε εμάς.

1. Δεν είμαστε μπλογκ, αλλά σαιτ.

2. Εμείς δεν βρίζουμε κανέναν. Πολιτικά επιχειρήματα καταθέτουμε και στοιχεία. Και προκαλούμε οποιονδήποτε να αποδείξει το αντίθετο. Εκτός αν η κριτική θεωρείται από την κ. Μπακογιάννη ύβρις

3. Διαφήμιση του ΟΠΑΠ έχουν και άλλες ιστοσελίδες, εφημερίδες και ΜΜΕ που την υμνούν καθημερινά. Αυτές καλά κάνουν;

Κατά τα άλλα, όποιο μπλογκ και να εννοεί η κ. Μπακογιάννη, τόσο πολύ την ενόχλησε πια; Τα μπλογκ της φταίνε τώρα;

Συνιστούμε λοιπόν ψυχραιμία. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σ΄ αυτήν την ζωή

"Ήταν μια οπτασία-οπτασία
μες στη γλυκιά βραδιά-φαντασία
κι είναι μια νοσταλγία
για την καρδιά μου που δεν ξεχνά"*.

----------
* “Η Ντόρα Μπακογιάννη μητέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη”- http://www.fimes.gr/2009/10/ntora-kuriakos/

Βουίζει ο τόπος οτι η Ντόρα Μπακογιάννη είναι μητέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη ...

Οι φήμες λένε οτι Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γιος της Ντόρας και καρπός του νεανικού έρωτά της με τον τραγουδιστή ΤΕΡΗ ΧΡΥΣΟ.

Σύμφωνα με τη φήμη, ο Κυριάκος υιοθετήθηκε από τον Μητσοτάκη για να κουκουλώσει το σκάνδαλο. Όσοι διακινούν τα παραπάνω διατείνονται οτι είναι αλήθεια 100% και επικαλούνται πηγές μέσα από τον στενό κύκλο της οικογένειας Μητσοτάκη.

.. Οι υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη λένε οτι μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική συγκυρία που σκάει αυτή η φήμη ...

Για την ιστορία, να πούμε οτι η Ντόρα και ο Κυριάκος έχουν 14 χρόνια διαφορά. Η Μπακογιάννη γεννήθηκε το 1954 και ο Κυριάκος το 1968.

128 σχόλια για “Έχασε κανένας την ψυχραιμία του;”

Blimblomblim says:
18/11/2009 at 10:11 pm

Το καλύτερο ποστ σας που έχω διαβάσει ποτέ. Είμαι περήφανος που γράφω σε αυτό το… σάιτ (παραλίγο να πω… μπλογκ!). Συγχαρητήρια!

Και το τραγουδάκι του ΤΕΡΗ ΧΡΥΣΟΥ… Αφιερωμένο εξαιρετικά… ξέρετε σε ποιον!

Reply
Υ. says:
18/11/2009 at 10:17 pm

Εδώ κολλάει, Βασίλης Καρράς, και “Άστη να λέει”

Reply
o Factorx says:
18/11/2009 at 10:24 pm

Εγω βάζω το μπουκάλι για το βράδυ της 29ης. Καρδίτσα θα είμαι. Η έρχομαι επάνω, ή συναντιόμαστε στην μέση σε σκυλάδικο στη Λάρισσα. Θα καλέσω και τον Σουφλιά

Reply
 Υ. says:
18/11/2009 at 10:29 pm
Εγώ τις Ουκρανέζες. Θα καλέσω και τη Ντόρα. Όλες οι ψηλές στη πίστα!

Reply
 Κώστας Θ. says:
18/11/2009 at 10:31 pm
Y, θα φέρω εγώ από κάτω, μην ανησυχείς… Εχει πολλές..


(Σσ. Μπορεί το νόμιμο να μην είναι και ηθικό, ΑΛΛΆ η Αισθητική είναι Ηθική, σίγουρα!)

ΥΓ. "ΒΡΟΜΙΚΟ '09";;;

Kopernikos είπε...

Άκουσα προχθές στην τηλεόραση τον εκλεκτό του συστήματος Σαμαρά να λέει επι λέξη.
Έριξα την κυβέρνηση το 1993 γιατί δέν μπορούσα να κάνω διαφορετικά μου απαγόρευε η συνείδηση μου να μήν το κάνω, θα είχα τύψεις σε όλη μου την ζωή ...
Σώπα μεγάλε μόνο σε σένα λειτουργούν οι τύψεις, οι υπόλοιποι 149 βουλευτές που στήριξαν την κυβέρνηση μέχρι τέλους ανάμεσα στους οποίους και φίλοι σου όπως ο Μιχαλολιάκος είναι εντελώς ασυνείδητοι?
Βλέπουμε το εξής εκπληκτικό μετά την έννοια της Ελλάδας και της πατρίδας ή πατριδοκαπηλείας να μονοπωλεί για το πρόσωπο του και την έννοια της συνείδησης μόνο αυτός εκφράζει τα πάντα πατρίδα, Ελλάδα και συνείδηση όλα Αντώνης Σαμαράς!!!
Αργότερα σε ύφος κλαίουσας χήρας μας έλεγε για την πολιτική του μοναξιά που τον βασάνιζε τόσα χρόνια. Δέν υπήρχε λόγος να αποξενωθείς μεγάλε απο την πολιτική τόσα χρόνια, άν σου έκοβε να πάς στο ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνες την αρχηγία το 2007 με τα τσαρούχια πασατέμπο θα τους έκανες Γιωργάκη και Βενιζέλο τώρα θα ήσουνα ήδη πρωθυπουργός σε ένα πατριωτικό σοσιαλιστικό κόμμα με αρχηγό εσένα.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΤΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΘΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝΝ Ν.Δ.? ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΗΤΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΩΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΞΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΝΤΟΜΠΡΑ ΣΤΟ ΛΑΟ.ΟΣΟΙ ΖΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ Ν.Δ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=ebcCyQyHu1U

Kopernikos είπε...

Δήλωση Σαμαρά για το Σκοπιανό

Πρώτα απʼ όλα, μιλάμε για “μια ονομασία για κάθε χρήση”. Δηλαδή απορρίπτουμε κάθε σκέψη για διπλή ή τριπλή ονομασία. Και σε αυτό, για το οποίο εγώ αγωνιζόμουν εδώ και χρόνια, έχουμε σήμερα και όλους τους εταίρους μας στο πλάι μας. Αυτό υπήρξε μεγάλη νίκη του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι.
Από κει και ύστερα τα Σκόπια είναι υποχρεωμένα, πλέον, να αποδεχθούν αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας τους. Πράγμα το οποίο δεν το συζητούν καν. Το πρόβλημα δεν είναι πια τόσο δικό μας, αν θα δεχθούμε σύνθετη ονομασία. Διότι τα Σκόπια δεν δέχονται καμία αλλαγή του ονόματός τους, καμία διαφορετική ονομασία για όλες τις χρήσεις.
Εγώ εξακολουθώ να έχω όλες τις επιφυλάξεις για τη σύνθετη ονομασία. Αλλά από τη στιγμή που τα Σκόπια δεν δέχονται “μία ονομασία για κάθε χρήση”, δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού, έτσι κι αλλιώς. Ας μη διαφωνούμε μεταξύ μας για μια προοπτική που οι άλλοι την έχουν αποκλείσει εντελώς.

Δηλαδή συμφωνεί με την διπλή ονομασία που να περιέχει το όνομα Μακεδονία. Και ερωτώ εγώ ο αφελής αφού συμφωνεί με την διπλή ονομασία γιατί έριξε την κυβέρνηση του το 1993; Έτσι απλά το χόμπυ του έκανε μόνο;

Ανώνυμος είπε...

φίλοι μου πιστεύω πως οι γνήσιοι Νεοδημοκράτες ,αυτοί που που παλεύουν για το κόμμα κι όχι γιατί αποσκοπούν σε κάτι άλλο, δεν θα δεχτούμε τον Σαμαρά για αρχηγό της ΝΔ. Τον δεχτήκαμε πίσω,όχι όμως για να μετατρέψει την ΝΔ σε ΠΟΛΑΝ.
Αν παρ' ελπίδα βγει αρχηγός.... έχετε γειά βρυσούλες! Θα φύγουμε οι περισσότεροι ακόμη κι αν μείνει η Ντόρα!

Ethnikofrones είπε...

με θλιβει ο φανατισμος με απογοητευει η αρχικη μου προτιμηση (αν και εχω εναντιωβθει πολλες φορες σε αυτα που εχει κανει).

Κια βλεπω την νεα δημοκρατια να διαλυεται απο αυτους που θελουν ενοτητα.
Ο Σαμαρας υπηρξε ο προδοτης της κεντροδεξιας την δεκαετια του 90 θελει η κυρια μπακογιαννη να παρει την θέση του στον 21 αιωνα.

και εν τελει αν υπαχρει μητσοτακισμος και αντιμητσοτακισμος, αν υπαρχει φιλοσαμαρικοι και αντισαμαρικοι.
εεεε τοτε δεν υπαρχει Νεα Δημοκρατία.

Επιτελους νεα δημοκρατια ειναι ο κοσμος της και ιδεολογια της η διακήρυξη του 1974.
Νεα Δημοκρατια ειναι το κομμα που ενωνει της δυο μεγαλες δημοκρατικες και πατριωτικες παραταξεις αυτη του κεντρου και αυτη της δεξιας.

Η ντορα και ο αντνωης οπως και ο κωστας καραμανλης εινι αναλώσιμοι.

Ποιος λοιπον θελει τον πυρσο του πισω , ποιος μια νεα άνοιξη και ποιος την ενοτητα. Αν καταλαβαινεις την εννοώ.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα προχθές στην τηλεόραση τον εκλεκτό του συστήματος Σαμαρά
ΧΑ ΧΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσύ το παράκανες είπαμε μετριασμός στα σχόλια αλλά όχι και να κάνεις μιά βδομάδα να τα εμφανίσεις ξεπέρασες και τον Καψαμπέλη του Press ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι στηρίζετε τον Σαμαρά είστε απλά οι προδότες που ψηφίσατε Πολιτική Άνοιξη το 1993 είδατε μέσα σε 2 χρόνια οτι ο αρχηγός σας δέν τραβάει επανήλθατε στην Νέα Δημοκρατία και τώρα που έτυχε να διεκδικεί ο δικός σας την ηγεσία βρήκατε την μεγάλη ευκαιρία να ξεσαλώσετε. Δυστυχώς στο Ίντερνετ μπορεί να έχετε στήσει ισχυρούς μηχανισμούς προπαγάνδας για να φαίνεστε πολύ περισσότεροι αλλά στην κάλπη δέν θα ψηφίσει το Ίντερνετ ούτε οι 3 - 4 βαρεμένοι του φάκτορα που πληρώνονται για να είναι στημμένοι όλη την ημέρα χυδαιολογώντας με πρωτοφανή αισχρότητα αφού αλλάζουν ασταμάτητα ψευδώνυμα για να φαίνονται οτι είναι πολλοί. Οποιοσδήποτε επιχείρησε να γράψει μύνημα το οποίο δέν ήταν υβριστικό προς την κα.Μπακογιάννη ο υπόδικος φάκτορας που όπως ακούγεται είναι εμπλεκόμενος με δίκες τρομοκρατών του έκοψε το σχόλιο.