Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

"Έστειλα και εγώ βιογραφικό" αλλά μου πήρε τη θέση η ...... κυρία Θάλεια!

"Πράσινη ανάπτυξη παντού"!
Επικίνδυνα παιχνίδια με την παιδεία!
Το επικοινωνιακό πυροτέχνημα της περίφημης... ανοιχτής και διαφανούς (?) αξιολόγησης της κυβέρνησης για την επιλογή των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων, ως γνωστόν έχει καταντήσει... ανέκδοτο.

Εχθές μάλιστα το είδα να μεταφέρεται και στα T-shirt ! «Έστειλα και εγώ βιογραφικό» έγραφε το ένα T-shirt , ενώ το άλλο ήταν πιο καυστικό και ακροβατούσε ως παιχνίδι με λέξεις ...πολλαπλών σημασιών …. «Με βιο-Γράψανε» !

Πέραν όμως της χιουμοριστικής πλευράς του θέματος θα ήθελα να κάνω μια ειδική αναφορά σε ένα πρόσωπο εκ των έξι (δύο ειδικών και τέσσερα γενικών γραμματέων) που ανακοινώθηκαν προχθές.
Πρόκειται για την κυρία Θάλεια Δραγώνα η οποία τοποθετήθηκε στην Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων (στο υπουργείο Παιδείας).
Η κ.Θ. Δραγώνα -πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ με το ψηφοδέλτιο επικρατείας ,σύμβουλος σήμερα του κ. Γ. Παπανδρέου σχετικά με τη μετανάστευση - είναι και καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών . Κατέχει μάλιστα το εξής ....προνόμιο. Είναι Πανεπιστημιακή καθηγήτρια χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών (πτυχίο)!!!
Απίστευτο και όμως αληθινό! Το μόνο που διαθέτει (όπως αναφέρουν και παλαιότερα δημοσιεύματα) είναι κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree, ενός παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημίου που λειτουργούσε στην εδώ… αμερικανική βάση ….πριν κλείσει !!!
Για να ξεπεραστεί το ....πρόβλημα (sic!) και να αναγνωριστεί το διδακτορικό της σε κάποιο ίδρυμα του εξωτερικού , το ΔΙΚΑΤΣΑ είχε καταφύγει στην... διασταλτική ερμηνεία!
Η ίδια «μεθόδευση»(αυτό που ο απλός πολίτης ονομάζει νομιμοποιημένη κομπίνα), της… διασταλτικής ερμηνείας δηλαδή, χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να εκλεγεί καθηγήτρια και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μια και δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών!

Όλα αυτά τα… γραφειοκρατικά εμπόδια που έφραζαν τον δρόμο στην κυρία Θάλεια Δραγώνα τα ήξερε ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου, ο οποίος ως γνωστόν έχει θητεύσει στο υπουργείο Παιδείας.
Αποκαλυπτικό ήταν παλαιότερο σχετικό «παραπολιτικό» που είχε ένθετο του "Βήματος":« Ο πρόεδρος είχε ανέκαθεν σε μεγάλη εκτίμηση τη Θάλεια. Στο υπουργείο Παιδείας θυμούνται ακόμη πως ξεπεράστηκαν κάποια ....γραφειοκρατικά εμπόδια για να ανοίξει ο δρόμος της προς μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα».
Αυτόματα το ερώτημα που προβάλλει και ζητάει απάντηση είναι ποια ήταν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετώπιζε η κυρία Θάλεια και πώς ξεπεράστηκαν; Έχουν σχέση με την ... διασταλτική ερμηνεία ;
Κι ένα δεύτερο ερώτημα; Τι θυμούνται στο υπουργείο Παιδείας; Έχει σχέση με τις απόψεις της κ. Δραγώνα περί εθνοκεντρισμού , πολυπολιτισμικότητας, εθνικής ταυτότητας κλπ;
Η κυρία Δραγώνα βλέπετε είναι «μέλος» της ομάδας των καθηγητών όπως π.χ. η κα Ρεπούση, Φραγκουδάκη, Α. Λιάκος, και ...Σια , που με την σεχταριστική μεταπρατική επιστήμη τους (?) επιδιώκουν σήμερα να μας πείσουν ότι το νέο κράτος του 1830 δημιούργησε εκ του μηδενός το ....ελληνικό έθνος!!!
Η ύπαρξη τέτοιων «ομάδων» αποτελεί μνημείο των μεθόδων αποσάθρωσης της εθνικής αρχής, όπως αυτές υπό τον όρο «soft power» των ΗΠΑ περιγράφονται διεξοδικά από τον καθηγητή Παναγιώτη Ήφαιστο.
Το βιβλίο της κυρίας Δραγώνα που έχει τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» και υπότιτλο «Ο Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση», προδίδει τον σκοπό για τον οποίο γράφτηκε: Θέλει να πείσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην στοιχειώδη και στην μέση εκπαίδευση ότι ο Εθνοκεντρισμός (το να επιμένουμε δηλαδή πως είμαστε Έλληνες και να υπερηφανευόμαστε γι΄ αυτό) ισοδυναμεί με ...Ρατσισμό! (κάποια στιγμή θα κάνω αναλυτική αναφορά σ` αυτό το βιβλίο ,όπως και στα υπόλοιπα συγγράμματα της κ. Δραγώνα για να ....καταλάβετε πολλά! ....Πάρα πολλά!).
Προς το παρόν ας αναλογιστούμε πόσο δίκιο ή άδικο είχε ο Ίων Δραγούμης όταν παρατηρούσε («Όσοι Ζωντανοί»σελ. 100) ότι «οι αρχηγοί του έθνους είναι πολλές φορές οι μεγαλύτεροι μισέλληνες και εχθροί του» !!
αναδημοσίευση από το politis-gr

6 σχόλια:

F5PILOT είπε...

Στη δεύτερη φάση της επιτήρησης- τη λεγόμενη και φάση της «διαπόμπευσης»- εισέρχεται από σήμερα η Ελλάδα, με απόφαση της Κομισιόν. Προηγήθηκαν τα δύσκολα Συμβούλια Γιουρογκρούπ και Εcofin, χθες και προχθές, όπου η Ελλάδα βρέθηκε στο στόχαστρο τόσο για τα στατιστικά της στοιχεία όσο και για τα... δημόσια οικονομικά της που βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «τιμωρεί» μόνο την Ελλάδα από όλες τις χώρες που βρίσκονται στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, θεωρώντας- όπως και πολλοί εταίροι- πως είναι «διακριτή περίπτωση». Μάλιστα η Κομισιόν προεξοφλεί, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, και την τρίτη φάση- όταν πλέον θα υπάρχει ευθεία εποπτεία της Επιτροπής στη διαχείριση των οικονομικών- δαπανών και εσόδων- της χώρας.
Σύμφωνα με το κείμενο απόφασης της Κομισιόν, το οποίο προτείνει στο Κολέγιο των Επιτρόπων ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια και θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα (σ.σ.: «ΤΑ ΝΕΑ» έχουν το πλήρες κείμενο στη διάθεσή τους), τα στοιχεία στα οποία δίδουν έμφαση οι Βρυξέλλες είναι τα ακόλουθα: α) Η Ελλάδα δεν ακολούθησε τις συστάσεις που της έγιναν από την Επιτροπή και δεν εφάρμοσε τα μέτρα για τα οποία είχε δεσμευθεί. β) Τα στατιστικά στοιχεία τα οποία παρέχει δεν είναι αξιόπιστα. γ) Δεν λαμβάνει μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. δ) Δεν προσπαθεί να περικόψει τις δαπάνες της, τομέας που είναι κι ο μεγάλος ασθενής στα δημοσιονομικά και ε) Το δημόσιο χρέος της όχι απλώς βαίνει αυξανόμενο, αλλά η δημοσιονομική της κατάσταση θα την αναγκάσει να δανείζεται με υψηλότερο κόστος και να αποπληρώνει το υπάρχον χρέος επίσης με υψηλότερα τοκοχρεολύσια.
«Μας αγνοήσατε»
Όπως αναφέρεται στο κείμενο Αλμούνια, κύρια αιτία για την προώθηση της Ελλάδας στο δεύτερο στάδιο της επιτήρησης είναι το γεγονός ότι αγνοήθηκε η σύσταση των Βρυξελλών «να ενισχυθεί η δημοσιονομική προσαρμογή το 2009 μέσω ΜΟΝΙΜΩΝ μέτρων, κυρίως στην πλευρά των ΔΑΠΑΝΩΝ». Η Επιτροπή τονίζει επίσης ότι «η ταχεία χειροτέρευση των δημοσιονομικών ανισορροπιών οριακά μόνον μπορεί να αποδοθεί στις χειρότερο από το προβλεπόμενο μακροοικονομικές συνθήκες... Το χειρότερο από ό,τι προβλεπόταν στον προϋπολογισμό γενικό κυβερνητικό έλλειμμα το 2009, ξέχωρα από μια βασική επίδραση λόγω της στατιστικής αναθεώρησης του ελλείμματος του 2008, μερικώς μόνον μπορεί να αποδοθεί στη λειτουργία των αυτόματων σταθεροποιητών καθώς η οικονομία εισήλθε σε φάση ύφεσης. Η χειροτέρευση κυρίως αντικατοπτρίζει τόσο τη μείωση των εσόδων της τάξεως των 3,5 ποσοστιαίων μονάδων επί του ΑΕΠ όσο και υπέρβαση δαπανών κατά σχεδόν 2,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ».
Το δημόσιο χρέος
Για το δημόσιο χρέος, η Επιτροπή σημειώνει πως «μεσοπρόθεσμα, μείζονες αβεβαιότητες αναφορικά με το χρέος παραμένουν. Ιδιαίτερα, το κόστος της χρηματοδότησης του δημοσίου χρέους μπορεί να ανέλθει περαιτέρω. Αυτό δεν θα καθιστούσε απλώς τη χρηματοδότηση οποιασδήποτε έκδοσης πιο ακριβή, αλλά θα αύξανε επίσης το κόστος αναχρηματοδότησης του υπάρχοντος δημοσίου χρέους».
Η Κομισιόν επιπλήττει για μια ακόμη φορά την Ελλάδα για την αναξιοπιστία των στατιστικών της στοιχείων, σημειώνοντας πως «τα δημόσια ελλείμματα αντικατοπτρίζουν ανεπαρκή έλεγχο των δημοσίων δαπανών, ενώ οι προβλέψεις για τα έσοδα έχει αποδειχθεί συστηματικά να είναι υπεραισιόδοξες. Επιπλέον, διαρθρωτικές και ενδημικές ανεπάρκειες που σχετίζονται με την καταγραφή των ελληνικών δημοσίων λογιστικών στο πρόσφατο παρελθόν έχουν επίσης υπάρξει καταλυτικές για έγκαιρο και αποτελεσματικό έλεγχο των εσόδων και δαπανών».
Στο κείμενο του κ. Αλμούνια γίνεται απλή αναφορά στην παρουσίαση του προϋπολογισμού για το 2010, χωρίς καμία αξιολόγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιολόγηση ξεκινά τώρα από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίες και θα κοινοποιήσουν τις υποδείξεις τους προς την Αθήνα πριν από την κατάθεση του Προγράμματος Σταθερότητας, στα τέλη Ιανουαρίου- ενδεχομένως και πριν από την εισαγωγή για ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή, στις 17 Δεκεμβρίου.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ και ο πολίτης!
Τα συγχαρητηρια μου!
Φοβερές γραφές!

ελεύθερος είπε...

Το ούφο σταμάτησε να κάνει αναμετάδοση (κλόπυ-πέιστ) από τα πράσινα μπλόγκς και τόριξε στην μεταφορά των κειμένων άρθρογράφων της διαπλοκής (σημερινά ΔΟΛια Νέα).
Ρε μπουζουκοκέφαλε πιλότε, εάν θέλαμε να μας κάνουνε προπαγάνδα την παίρναμε και μόνοι μας τη βρωμοφυλλάδα, από σένα θα περιμέναμε;
ΣΣ. Το κείμενο δεν έχει ορθογραφικά λάθη και έτσι προδίδεσαι ότι δεν έιναι δικά σου.
Ο κόσμος ξέρει ότι είσαι αγράμματος.

F5PILOT είπε...

@ παλιομαλάκα με τα πολλά ονόματα που γράφει και ανωνύμως.

Ότι και να κάνεις δεν γαμάω ανισσόροπους.

ελεύθερος είπε...

Κούκλα.
Είσαι γλυκειά αεράτη, που θα έλεγε και ο Ψινάκης!

aristos είπε...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ.

Δείτε την Φωτο του Link


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/11/blog-post_4819.html